Reteta saptamanii: Pavlova cu capsuni!
Publicat de Cosmin Meca, 20 mai 2017, 10:46 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37
Prajitura Pavlova este un desert pe baza de bezea, creat in cinstea balerinei de origine rusa, Anna Pavlova.
INGREDIENTE
250 g zahar pudra
5 albusuri
250-500 ml frisca lichida
esenta de rom
500 g capsuni proaspete
MOD DE PREPARARE
- Se bat bine albusurile cu zaharul pudra, pana se obtine o spuma tare si lucioasa.
- Se adauga esenta de rom
- Spuma obtinuta se toarna intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul preincalzit la 150°C, pentru o ora. Dupa ce e gata bezeaua, se scoate din forma si se lasa la racit.
- Intre timp, se bate frisca si, cand este aproape gata, se pun putine capsuni date in blender, pentru culoare.
- Se orneaza bezeaua cu frisca, dupa care se orneaza cu capsuni si se baga la frigider pentru cel putin 2 ore.
sursa: retetepractice.ro