Rețeta săptămânii: Piure de mazăre rapid
Publicat de Cosmin Meca, 18 noiembrie 2017, 09:05 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37
Piureul de mazăre este un preparat delicios, rapid și foarte sănătos! Înlocuiește cu succes clasicul piure de cartofi, se prepară fără lactate, deci poate fi și o masă sățioasă de post. Ah, să nu uit! Are și mult mai puține calorii, așa că dacă sunteți atenți la dietă, îl puteți încerca cu încredere ca garnitură lângă o friptură, sau chiar pe cont propriu.
Atenție! Pentru această rețetă aveți nevoie de un blender!
Ingrediente:
- 400 gr mazăre congelată
- sare, piper, fulgi de chili
- zeamă de lămâie
- unt (opțional)
Mod de preparare:
- Se fierbe mazărea conform instrucțiunilor de pe pungă. Ar trebui să fie gata în aproximativ 6 minute.
- Se păstreaza o jumătate de cană din apa în care a fiert, apoi se scurge mazărea de apă.
- Puneți sare, piper și puțină zeamă de lămâie după gust, apoi pasați cu ajutorul unui blender (eu am folosit unul vertical) și adăugați din apa în care a fiert puțin câte puțin, până obțineți o consistență pe gustul vostru.
- La final, puteți adăuga și o lingură de unt, pentru o culoare mai lucioasă. Și puteți presăra și câțiva fulgi de chili pentru o aromă aparte!
Poftă bună!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.