Reteta saptamanii: salata nemteasca cu cartofi!
Publicat de Cosmin Meca, 29 iulie 2017, 11:18 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37
INGREDIENTE
- 1 kg cartofi roșii
- 2 cepe roșii (sau 4-5 verzi)
- 200 g bacon
- 80 ml oțet din cidru de mere
- 3 linguri de zahăr
- 1 lingură muștar
- 3 căței de usturoi
- 1/2 legătură de pătrnjel proaspăt tocat
- sare și usturoi după gust
PREPARARE
- Spală cartofii și pune-i la fiert în coajă până intră furculița ușor în ei (20 de minute). Când au fiert, scurge-i de apă și lasă-i un pic să se usuce pe un prosop de bucătărie curat. Toacă ceapa și pătrunjelul mărunt.
- Între timp, prăjește bacon-ul. Nu arunca grăsimea lăsată de el! Curăță cartofii de coajă, taie-i cubulețe.
- Peste grăsimea lăsată de bacon, adaugă muștarul, oțetul, sarea, zahărul și piperul. Dă pe foc 1 minut, amestecând, adaugă și cățeii de usturoimărunțiți și mai lasă încă 30 de secunde pe foc.
- Toarnă rezultatul peste cartofii tăiați cubulețe. Amestecă ușor până când cartofii absorb lichidul. Adaugă peste bacon-ul (tăiat cât vrei tu de mare/mic) și pătrunjelul și amestecă ușor.
- Nu o lăsa să stea la temperatura camerei mai mult de 2 ore.
sursa: retete.unica.ro