Reteta zilei: French Toast cu bacon, ou si cascaval
Publicat de Cosmin Meca, 19 iunie 2016, 10:49
Astazi iti prezentam o reteta simpla si delicioasa, cu ingrediente pe care sigur le foloseai deja la sandvisurile calde si pe care n-ai cum s-o ratezi: French Toast cu bacon, ou si cascaval.
Ingrediente pentru un sandvis (1 portie):
- 1 ou
- 3 linguri de lapte degresat (1,5% grasime)
- 1 felie de cascaval
- 1 felie de bacon (pe care o poti taia si in doua, daca e prea lunga)
- 2 linguri de unt
- sirop sau gem de zmeura (optional, pentru ornare)
- Cum se prepara (15 minute)
- Bati intr-un castron oul cu 3 linguri de lapte degresat. Pentru un sandvis vei folosi un ou, dar cand vrei sa faci mai multe nu trebuie neaparat sa pui cate unul de fiecare. De exemplu, pentru 3 sandvisuri iti vor ajunge si 2 oua. La fel, pentru mixtura din 2 oua este suficient sa pui un sfert (1/4) de ceasca de lapte slab.
- Topesti untul intr-o tigaie incinsa, la foc potrivit, apoi lasi focul mai mic, dai feliile de paine French Toast rapid prin oul batut, fara sa se inmoaie prea mult, apoi le asezi in tigaie si le lasi sa se rumeneasca pe o parte.
- Intorci o felie de paine pe partea cealalta si asezi peste ea o felie cascaval si una de bacon. Peste ele pui a doua felie de paine, cu partea rumenita in jos, peste bacon.
- Cand s-a rumenit pe o parte sandvisul pe care tocmai l-ai facut il intorci si pe partea cealalta si il lasi tot pana capata o culoare aramaie. Astfel te-ai asigurat ca feliile de paine sunt rumenite bine pe toate partile, iar la mijloc se afla cascavalul si baconul, care s-au integrat si ele perfect intr-un sandvis compact si delicios.
- Tai sandvisul pe diagonala, ca sa scoti la iveala armonia perfecta in care s-au topit ingredientele din interior, si poti decora cu 3-4 picaturi de sirop de zmeura sau o lingurita de gem.
- Va arata grozav, iar gustul te va surprinde, chiar daca nu obisnuiesti sa pui dulce langa bacon.
Pofta buna!
Sursa: ziare.com