Risipa alimentară a atins cote alarmante
Publicat de Puiu Vulea, 26 noiembrie 2019, 16:51
Risipa alimentară a atins anul acesta cote alarmante atât în Uniunea Europeană, cât şi în România, iar responsabilii guvernamentali şi reprezentanţii marilor lanţuri de magazine atrag atenţia că trebuie luate măsuri, care să reducă acest fenomen. Statistici recente arată că românii aruncă anual 2,2 milioane de tone de alimente pe an, adică 6 mii de tone zilnic, în condiţiile în care 66% din familii nu îşi pot asigura hrana zilnică, iar 5 milioane de români se zbat în pragul sărăciei.
Invitat în această dimineaţă la Radio România Actualităţi, consilierul de stat, Laszlo Borbely, coordonator al Departamentului de Dezvoltare Durabilă al guvernului, a precizat că ţara noastră trebuie să îmbunătăţească legislaţia privind risipa alimentară şi, în acelaşi timp, să demareze programe prin care populaţia să fie informată în această privinţă.
Laszlo Borbely:
Fenomenul risipei alimentare este subiect de dezbatere astăzi, la Bucureşti, la conferinţa internaţională organizată de Departamentul de Dezvoltare Durabilă al guvernului, în parteneriat cu Asociaţia Sărbătoarea Gustului.