S-au ieftinit roşiile româneşti (audio)
Publicat de Cosmin Meca, 13 mai 2017, 09:49
Roşiile româneşti, care au ajuns în pieţe şi în supermarket-uri, au început să se ieftinească. 200 de tone au fost deja distribuite în Bucureşti şi în 12 judeţe şi potrivit ministrului Agriculturii preţul pentru un kilogram oscilează între 6 lei în zona Arad şi 12 lei la Bucureşti. Acum 10 zile în Capitală, pentru roşiile crescute la noi, producătorii cereau şi 25 de lei.
Cantitatea ajunsă pe piaţă a crescut semnificativ datorită programului guvernamental „Tomate 2017”, a spus ieri ministrul Petre Daea. El a precizat că toţi producătorii de roşii care au primit subvenţii sunt verificaţi, iar tomatele sunt testate înainte de a ajunge la vânzare:
Pentru roşiile timpurii, producătorii primesc o subvenție de 3.000 de euro la hectar. Ca să ia aceşti bani, ei trebuie să obţină o producție de cel puțin 2 kilograme pe metru pătrat şi să vândă în perioada ianuarie – mai şi noiembrie – decembrie cel puţin 2 tone.