Sa gatim ceva!
Publicat de Cosmin Meca, 17 august 2015, 18:41
Cartofii dulci la gratar sunt usor de preparat, gustosi si aromati. Sunt ideali pentru cinele usoare, alaturi de o salata verde si sos de ulei de masline si lamaie. De asemenea, sunt perfecti pentru musafirii spontani.
Ingrediente:
cartof dulce1 kg
ulei de masline40 ml
patrunjel verde1 legatura
lamaie1 bucata
sare1 praf
Preparare:
Incinge gratarul si stropeste cu putin ulei de masline. Curata cartofii si taie apoi in felii, pe lungime. Amesteca feliile de cartofi dulci cu ulei de masline si sare.
Intr-un bol, amesteca toate ingredientele pentru sos. Cand gratarul s-a incins, asaza feliile de cartofi dulci si lasa pe gratar timp de 10 minute pe fiecare parte.
Cand sunt gata, amesteca cartofii dulci cu sos.
Tips:
Cartofii dulci la gratar se servesc calzi cu diverse sosuri.