Sacrificarea mieilor în județul Olt: reguli, excepții și recomandări pentru Paște
În județul Olt, sacrificarea mieilor pentru sărbătorile pascale se va putea face doar în abatoare autorizate sau, în cazuri excepționale, în spații temporare amenajate cu avizul autorităților. Direcția Sanitară Veterinară atrage atenția asupra pericolelor consumului de carne necontrolată sanitar.

Publicat de Cosmin Meca, 27 martie 2025, 09:38
În județul Olt, sacrificarea mieilor se va putea face în cele două abatoare autorizate, din orașele Scornicești și Potcoava. În cazuri excepționale, când distanța de la fermă este prea mare pentru a se face deplasarea la abator, se poate aproba amenajarea unor spații temporare, în anumite condiții de igienă, la solicitarea primăriilor.
DSVSA Olt a trimis adrese privind înființarea unor centre temporare de sacrificare a mieilor către cinci primării din județ. Este vorba despre primăriile Slatina, Balș, Osica, Caracal și Corabia.
Autoritățile recomandă consumatorilor să achiziționeze produse alimentare specifice acestei perioade numai din unități autorizate sanitar-veterinar, pentru a preîntâmpina apariția îmbolnăvirilor.