Salata cu naut si creveti
Publicat de Cosmin Meca, 2 ianuarie 2015, 11:04 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37
O idee de salată sănătoasă și sățioasă, o variantă de hrană ușoară după mesele bogate de sărbători.
Ingrediente
- 1 conservă năut
- 150 g rucola
- 10 creveți mari
- 3 felii de pâine
- 1 cățel usturoi
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 lime + 4 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
Mod preparare
- Punem 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă. Adăugăm 1 cațel de usturoi necurățat dar zdrobit și îl sotăm 1 minut, la foc mediu.
- Eliminăm usturoiul și adăugăm creveții curățați. Îi prăjim cca 4-5 minute, apoi îi scoatem din tigaie și îi așezăm pe o farfurie tapetată cu hârtie absorbantă. Îi lăsăm să se răcească complet, apoi îi tăiem în bucățele mai mici.
- Scurgem năutul,îl spălăm sub un jet de apă rece și îl scurgem din nou. Îl adăugăm în tigaia în care am prăjit creveții și îl lăsăm pe foc mediu cca 2-3 minute. Îl scoatem din tigaie și îl așezăm pe o farfurie tapetată cu hârtie absorbantă. Îl lăsăm să se racească complet.
- Tăiem feliile de pâine în cubulețe mici. Adăugăm 1 lingură de ulei în tigaia în care am prăjit creveșii și năutul și , când este încins, adăugăm cuburile de pâine. Le prăjim cca 2 minute, apoi le scoatem pe o farfurie tapetată cu hârtie absorbantă de bucătărie și le lăsăm să se răcească.
- Punem într-un bol rucola spălată și uscată bine și adăugăm creveții, năutul și crutoanele. Condimentăm cu sare și piper proaspăt măcinate. Emulsionăm sucul de lime cu uleiul de măsline, îl adăugăm peste salată și amestecăm.
- Servim salata de năut imediat. Dacă dorim să o servim mai târziu, adăugăm sosul numai în momentul în care vom mânca.
Poftă bună!
sursa: lauraadamache.ro