Sâmbătă, 29 octombrie, la Biblioteca Aman din Craiova, au loc lansări de cărți ale editurilor Pavcon și Cristian PlusArt
Publicat de Cosmin Meca, 27 octombrie 2022, 13:28
Cunoscutul ozenolog Dan D Farcaș vine la Craiova cu reeditarea unei cărți binecunoscute și apreciate de fanii fenomenului OZN. Este o ediție a volumui „De ce tac civilizațiile extraterestre?”, o carte apărută inițial încă înainte de 1989 și care a fost îmbunătățită și completată de autor.
Profesorul Aurel Cărășel lansează cartea „Lumile lui Harap Alb”, un volum incitant prin demersul de a ne învăța să-l citim altfel pe Ion Creangă. Aurel Cărășel este un autor de literatură SF cunoscut și apreciat, cu zeci de apariții editoriale, cele mai multe în cadrul Editurii Pavcon.
Dodo Niță, cunoscut mai ales ca exeget al benzii desenate, aduce un volum de povestiri scrise cu aplomb și care au finaluri șocante. Nu toate sunt science-fiction, iar multe dintre ele sunt reeditări.
Sorin Nină reprezintă pentru Craiova o revelație. Regizor de teatru, film și televiziune, autor de piese de teatru, în acest an și-a descoperit talentul de sciitor SF iar romanul șocant pe care ni-l propune este deja a patra carte pe care o publică din primăvară până acum.
Cele mai bune creatii literare semnate de Traian Badulescu, publicate in revistele de profil de-a lungul anilor si premiate la congresele de gen din Romania sunt adunate în volumul „Secretul emisferei”.
Constantin D Pavel, autor de literatură SF dar și director al Editurii Pavcon, aduce la Craiova o reeditare: „Extra-terestrul”, o culegere de nuvele si povestiri science-fiction. Scrise între anii 1988 si 2002, lucrările fac dovada unei imaginații bogate, conducându-ne în lumi viitoare sau în situații incredibile.
Daniel Botgros lansează volumul „Respiră!”. Un roman science-fiction care se desfăşoară aidoma unui film de acțiune, incitant, dur, sumbru şi alert de la prima până la ultima pagină, plecând de la o premisă inedită: fiinţe din alte lumi, din alte dimensiuni, ni-i aduc înapoi din moarte pe cei dragi.
Apreciatul scriitor craiovean Victor Martin reeditează romanul „Monede de sticlă”, apărut inițial la o editură din municipiu. Victor Martin nu scrie doar science-fiction, el a devenit şi un foarte cunoscut autor de aforisme, neabandonând nici poezia, eseistica şi critica literară.
În sfârșit, Editura Pavcon mai aduce o antologie de proze SF dedicate războiului din Ucraina, dar și ultimul număr (4 din acest an) din colecția sa de povestiri science fiction.
Editura Cristian PlusArt lansează în cadrul aceluiași eveniment primul volum dintr-o serie de format ingenioas, duplex, conținând doi autori puși față în față. De data asta e vorba de Sorin Nină cu o poveste absolut inedită, „Reuniunea”, pendulând între fantastic și grotesc și a cărei acțiune se petrece în Parcul Romanescu, precum și de Mircea Liviu Goga care aduce două povestiri reeditate: „Învățătorul” și „Mașina de dor”.
Și tot la Cristian PlusArt, Victor Martin lansează volumul inedit „Ședință cu ursitoarele”, o carte cu momente amuzante și paradoxale la care autorul plusează apelând adesea la genul aforistic.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.