Connect with us

National

Şansele moţiunii de cenzură USR s-au spulberat

Published

on

Şansele moţiunii de cenzură USR s-au spulberat aseară, înainte să fie depusă, odată cu declaraţia preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă.

Liberalii nu se pot alătura acestui demers, politicianist şi neserios, spune el – pentru că nu este momentul să schimbi guvernul şi să destabilizezi economia cu 2 luni înainte de alegeri. Totuşi, şeful PNL e în continuare supărat şi nemulţumit de PSD şi invită USR la discuţii pentru o posibilă colaborare în viitor:


Reacţia liderului PNL vine după ce preşedinta USR Elena Lasconi, fără să se consulte înainte cu liberalii, a anunţat că ar vrea să depună o moţiune de cenzură şi să dea jos guvernul condus de Marcel Ciolacu.

Un anunţ care a venit şi cu un ultimatul pentru PNL – să decidă rapid dacă mai este cu PSD la putere sau nu:

AUR este singura formaţiune care a anunţat până acum că ar putea vota o moţiune de cenzură iniţiată de USR. Între timp, Elena Lasconi, a respins, aseară într-o postare pe Facebook, şi noua invitaţie a liderului PNL Nicolae Ciucă de a merge la sediul liberalilor pentru o discuţie despre viitorul ţării.


Iar PSD a transmis din nou ieri că ar fi bine ca liberalii să nu mai pună sub semnul întrebării, prin declaraţii politice, capacitatea de funcţionare a guvernului. Toate acestea pot afecta economia naţională, încrederea investitorilor şi, în ultimă instanţă, viaţa cetăţenilor. Ar fi cazul ca PNL să se decidă – ori este în guvern ori în afara lui, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Daniel Suciu:

Însă pentru PNL drumul pare să fie stabilit. Nu va ieşi de la guvernare, iar executivul va funcţiona prin decizii punctuale legate de fiecare iniţiativă în parte. Este ceea ce a precizat purtătorul de cuvînt al partidului după o şedinţă a conducerii cu miniştrii liberali, înaintea primei şedinţe de guvern după ruperea legăturilor politice cu PSD.

Liberalii au şi astăzi o şedinţă cu toţi liderii locali pentru a stabili cum va merge, până la alegeri, relaţia cu PSD. Distanţarea celor două partide a început imediat după ce PSD a anunţat că nu susţine iniţiativa liberală ce i-ar fi permis preşedintelui Klaus Iohannis să candideze independent pe liste de partid la alegerile parlamentare.

Dar punctul culminat a fost decizia Curţii Constituţionale de eliminare a Dianei Şoşoacă din cursa prezidenţială, o decizie în spatele cărei liberalii cred că s-ar fi aflat PSD.