Soia si ceaiul- beneficii
Publicat de Cosmin Meca, 3 august 2015, 10:07
Soia îşi are originile în China şi Japonia, fiind – alături de orez, grâu, orz şi mei – una dintre cele mai hrănitoare plante.
Consumul de soia este recomandat în caz de astenie, surmenaj, convalescenţă, hepatită, diabet, gută, reumatism, dislipidemii, ateroscleroză, hipertesiune arterială, cardiopatie ischemică, obezitate.
În plus, datorită conţinutului său bogat în proteine integrale este un aliment de bază pentru dieta vegetarienilor, care poate suplini absenţa proteinelor animale.
Ceaiul are si el numeroase beneficii asupra sanatatii. Timp de secole, ceaiul a fost folosit în medicina alternativă pentru a trata orice, de la bolile grave, cum ar fi cancerul, pâna la probleme oarecum minore, cum ar fi alergiile sau constipaţia.
Cercetările recente au arătat că ceaiul poate proteja organismul împotriva bolilor de inimă, a Alzheimerului şi a mai multor tipuri de cancer. Astăzi, există foarte multe tipuri de ceai şi o gamă largă de arome pe piaţă care au beneficii în diferite ramuri ale sănătăţii.
Despre beneficiile aduse de ceai si soia asupra organismului aflati ma multe de la dr. Mariana Pasarescu: