Special 1 mai: cotlet la gratar
Publicat de Cosmin Meca, 30 aprilie 2015, 11:32 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37
Pentru că se apropie 1 mai și implicit sezonul grătarelor, rețeta de săptămâna aceasta vă va ajuta să preparați cele mai delicioase cotlete de porc într-un sos special de marinată!
Ingrediente:
- 800-900 g cotlet de porc
- 50 g slănină afumată
- 150 ml vin alb
- 150 ml vin roşu
- 1 lingurita zahăr
- 1 ceapă (potrivită ca mărime)
- 6 căţei de usturoi
- boabe de ienibahar
- frunze de dafin
- boabe de piper
- cimbru
- sare
- 1 lingura ulei de măsline
Mod de preparare:
1. Carnea se spală, se taie felii groase de 1-2 cm şi se bat uşor cu un ciocan de şniţele.
2. Într-un castron mai mare se amestecă vinurile, zahărul, ceapa şi usturoiul tocate fin, sare după gust şi restul de mirodenii. Se pun bucăţile de carne în amestecul obţinut, se acoperă vasul şi se lasă la macerat peste noapte la frigider, sau dacă nu v-ați pregătit din timp, cel puțin două ore, pentru ca aromele să poată pătrunde în carne.
3. Se pun cotletele pe grătar, dar le puteți prepara și pe o tigaie grill, bine încinsă. Se aşază cotletele unse cu puţin ulei pe grătarul uns cu bucățile de slănină, dar dacă folosiți tigaia grill, printre bucăţile de carne presărați slănina tăiată cubuleţe. Se lasă la fript câte 5-6 minute pe fiecare parte, având grijă să se întoarcă numai după ce au prins o crustă şi se desprind uşor.
4. Se servesc imediat cu murături sau salată de varză acră.
Poftă bună și să aveți parte de un 1 mai relaxat!