Special de Halloween: supa crema de dovleac! Groaznic de buna!
Publicat de Cosmin Meca, 29 octombrie 2016, 13:00 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37
Pentru ca toamna ne rasfata cu multe fructe si legume parfumate, astazi va recomandam o reteta inedita de supa crema de dovleac. este foarte parfumata, iar condimentele cu care se asezoneaza (chimen, coriandru si nucoara) ii dau un gust nemaipomenit. Supa crema de dovleac este si foarte nutritiva, dovleacul fiind bogat in vitamine si antioxidanti.
Pentru a pregati acest delicios fel de mancare aveti nevoie de :
1 kg de dovleac, curatat de coaja si taiat bucati,
1 cartof mare,
1 litru de supa de legume,
125 de ml de smantana pentru gatit,
2 linguri de ulei de masline,
1 ceapa, marunt tocata,
1 catel de usturoi,
1/2 lingurita de coriandru,
1 lingurita de chimen macinat,
1/2 lingurita de nucsoara
Supa crema de dovleac se prepara rapid si usor; in mai putin de jumatate de ora este gata!
Incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie pe foc mic si soteaza ceapa pana cand se inmoaie si devine translucida. Adauga si catelul de usturoi si condimentele si amesteca.
Dupa inca un minut, adauga si dovleacul, curatat si taiat cubulete, si cartoful, tot cubulete. Toarna si supa de legume si lasa ingredientele sa fiarba la foc mic, pentru o jumatate de ora. Dupa ce legumele s-au inmuiat bine, stinge focul si lasa supa sa se raceasca putin.
Pune supa intr-un blender si mixeaz-o.
Toarna supa inapoi in cratita, da drumul la foc si incorporeaza si smantanta lichida. Amesteca usor si asezoneaza supa crema de dovleac cu sare, piper si nucsoara.
sursa: andreearaicu.ro
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.