Special de Paste: pulpa de miel in vin alb la cuptor!
Publicat de Cosmin Meca, 29 aprilie 2016, 08:20
Pentru ca mai sunt doar cateva zile pana la Paste, astazi va recomandam o reteta specifica sarbatorilor pascale, care cu siguranta va face deliciul mesei de sarbatoare datorita gustului apetisant si condimentelor care se imbina perfect!
Iata de ce aveti nevoie pentru a pregati pulpa de miel in vin alb la cuptor:
- cartofi noi spalati, necuratati
- 2 kg pulpa de miel
- 6 catei de usturoi
- 50 ml ulei
- 1 pahar cu vin alb
- 1 cana cu apa
- 2 fire de maghiran
- 2 fire de rozmarin
- sare
- piper
Mod preparare pentru pulpa de miel in vin alb la cuptor:
- Curatati si taiati usturoiul.
- Incingeti cuptorul la 200° C.
- Spalati bine pulpa de miel, o stergeti, apoi o intepati cu varful ascutit al unui cutit, pe ambele parti, in mai multe locuri, unde introduceti bucatele mici de usturoi.
- Dupa aceea, o ungeti cu ulei si o frecati cu o cantitate mai mare de sare si piper.
- Ungeti o tava cu ulei, asezati pulpa, turnati vinul in tava si asezonati cu rozmarin si maghiran.
- Folositi o folie de aluminiu pentru a acoperi tava, apoi o introduceti la cuptor pentru 90 de minute.
- Dupa ce s-au scurs primele 30 de minute, intoarceti pulpa pe partea cealalta si o acoperiti.
- Dupa inca 30 de minute, o descoperiti si o intoarceti, apoi adaugati cartofii, mai presarati putin rozmarin si maghiran, acoperiti si lasati la cuptor pentru 30 de minute.
- Dupa ce s-a scurs timpul, descoperiti tava, dar o mai tineti la cuptor pentru inca aproximativ 20 de minute, ca friptura sa se rumeneasca si la suprafata.
- Sosul nu trebuie sa scada prea mult, dar daca se intampla asa, aveti grija sa mai adaugati putin vin alb combinat cu apa.
- Cand si cand, folositi o pensula de bucatarie pentru a unge pulpa de miel cu sosul din tava.
- La sfarsit, asezati pe un platou si serviti cu multa pofta!
Sarbatori fericite!!!