Special de Revelion: cod la cuptor in sos de iaurt aromatizat
Publicat de Cosmin Meca, 29 decembrie 2016, 08:58 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37
Ți-ai propus ca în Noul An să ai o alimentație mai sănătoasă? Poți începe să respecți această rezoluție chiar în noaptea de Revelion, alegând să pui pe masă alimente precum legume, fructe sau pește. Se spune că de Revelion se mănâncă pește, ca să te poți strecura printre probleme și obstacole în Noul An cu agilitatea unui pește care înoată!
Pentru acest sfârșit de an îți propunem o rețeta gata în 20 de minute – cod la cuptor în sos de iaurt aromatizat.
INGREDIENTE
- 4 bucăți de file de cod
- 1 și 1/2 lingurițe ulei de măsline
- 90 g pesmet (sau pâine uscată fărâmițată)
- 100 g iaurt gras
- 3 linguri parmezan
- 1 legătură pătrunjel tocat
- 1/2 legătură busuioc proaspăt tocat (sau 1 și 1/2 lingurițe busuioc uscat)
- 2-3 căței de usturoi tocați
- 1 lămâie mare
- sare și piper după gust
- 1/2 linguriță paprika
PREPARARE
Preîncălzește cuptorul. Tapetează o tavă cu unt și hârtie de copt.
Într-un bol mic combină uleiul de măsline cu pesmetul.
Într-un bol mediu combină iaurtul, parmezanul, pătrunjelul, busuiocul, usturoiul pisat, cam 80% din zeama de la lămâie, sare și piper după gust și paprika. Unge cu mixtura de iaurt aromatizat fiecare file de cod în parte, apoi pune deasupra combinația de pesmet și ulei de măsline, pe care trebuie să o presezi cu fundul lingurii, ca să formeze o crustă. Pune bucățile de pește (cu crusta în sus, desigur) în tava dinainte pregătită.
Dă tava la cuptorul încins timp de 12-15 minute (în funcție de grosimea bucăților).
Se servește cu restul de zeamă de lămâie.
La „Pulsul Zilei” ai Rețeta Săptămânii în fiecare sâmbătă, de la ora 12.15
sursa: retete.unica.ro