Special Sf. Andrei: Pizza aniversara dupa reteta lui Jamie Oliver
Publicat de Cosmin Meca, 28 noiembrie 2014, 10:27 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37
Fie că vă sărbătoriți onomastica și vreți să vă răsfătați invitații cu o delicioasă pizza facută în casă, sau doriți să îi pregătiți o surpriză culinară unui sărbătorit, această rețetă va fi pe placul tuturor!
Ingrediente pentru aluat:
400 g făină
100 g griş
1 plic de drojdie uscată (7 grame)
1 linguriţă de zahăr
325 ml apă călduţă
1 linguriţă de sare
Ingrediente topping-uri:
200 g brânză de oaie
200 g mozzarella (din cea uscată, nu din cea de bivoliţă)
1 ou
150 g bacon
150 g salam uscat, picant
150 g prosciutto crud
1 lingură de oregano uscat, tocat
1 lingură boia iute
2 linguri de roşii deshidratate tocate
Pentru sosul de roșii:
1 căţel de usturoi
1 lingură de ulei extravirgin de măsline
1 lingură de busuioc uscat şi tocat (dacă aveţi busuioc verde, e şi mai bine)
1 conservă de roşii întregi
sare, piper
Mod preparare:
Pentru prepararea aluatului se procedează astfel: în puţină apă călduţă se pun drojdia şi zahărul, făina, grişul şi sarea. Se frământă zece minute, aluatul obţinut se înveleşte într-o foaie de plastic şi se lasă pentru 20 de minute într-un loc călduros.
Sosul se obţine din usturoiul tăiat felii subţiri care se căleşte în ulei de măsline încins. După un minut, se pun roşiile din conservă cu tot cu sosul în care stau. Tot acum se pune busuiocul, se pun sare, piper, se amestecă bine şi se lasă pe foc 20 de minute. Sosul se pasează cu blenderul şi se lasă la răcit.
După ce a crescut aluatul, se întinde, se unge cu sosul de roşii şi se pun, tăiate mărunt, toppingurile pe care am ales să le folosim.
Se bagă la cuptor care, în prealabil, a fost încins la circa 250 de grade. Când observați că aluatul s-a rumenit, înseamnă că pizza este gata.
Se savurează alături de cei dragi, la o aniversare minunată!
Sursa: retete.eva.ro