Special Ziua Indragostitilor: briosa Lava de Ciocolata
Publicat de Cosmin Meca, 13 februarie 2015, 09:46 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37
Surprindeți-i pe cei dragi cu un desert spectaculos, și foarte simplu de făcut!
Ingrediente pentru 8 porții:
– 3 ouă
– 3 linguri de făină
– 3 linguri zahăr + extra pentru forme
– 200g unt + extra pentru uns formele
– 400g ciocolată neagră
– fructe pentru ornat (zmeură, merișoare, mure, afine, etc.)
– opțional se poate servi cu o cupă de înghețată de vanilie lângă
– forme aluminiu sau ceramică
Mod preparare:
– Ouăle, făina și zahărul se amestecă cu un tel până se obține o compoziție omogenă
– Untul și ciocolata se pun la topit împreună
– După ce s-au topit, se încorporează foarte ușor în compoziția obținută anterior; e important să se toarne câte puțin, pentru a nu forma o omletă, compoziția de ciocolată și unt fiind caldă
– Formele de copt se ung din belsug cu unt si peste se presara zahar, pentru ca briosele sa nu se lipeasca deloc
– Apoi se umplu formele unse cu amestecul final pentru prăjituri
– Prăjiturile se lasă circa 10-12 min în cuptorul încins la 200 grade Celsius
– Sunt gata cand suprafata lor incepe sa se crape
– Se ornează cu fructe proaspete, sirop de caramel/ciocolată, și se servesc alături de o cupă de înghețată de vanilie
Poftă bună și un weekend plin de iubire!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.