Connect with us

Fapt divers

Sportul previne apariția bolilor

Importanţa sportului în prevenţia bolilor de memorie.

Published

on

O cercetare realizată de către Dr. Radak şi colegii săi vorbeşte despre importanţa sportului în prevenţia bolilor de memorie şi confirmă utilitatea acestuia în combinaţie cu un stil de viaţă sănătos.

Printre problemele de sănătate ale persoanelor în vârstă, se numără cel mai adesea bolile de memorie şi cardiovasculare. Pentru a preveni riscul de apariţie al acestor boli, este indicată practicarea unui sport, deoarece cercetările demonstrează beneficiile mişcării regulate asupra sănătăţii.

Pe lângă remodelarea corpului, practicarea exerciţiilor fizice aduce un beneficiu extraordinar din punct de vedere al îmbunătăţirii sănătăţii psihice. Există o varietate de persoane care suferă de boli ereditare ale memoriei, ce se află în stadiul latent. Ceea ce recomandă specialiştii pentru a evita apariţia acestor boli sau pur şi simplu pentru a le preveni este mişcarea fizică.

Clinicile de reabilitare din Asia încep să folosească mişcarea fizică drept metodă de tratament pentru bolnavii de Alzheimer, observând o serie de îmbunătăţiri la nivelul memoriei acestora.

Nu este necesară practicarea unui anumit sport şi nici nu este necesară nici dedicarea unei perioade îndelungate de timp mişcării practicate. Aceasta poate varia de la o simplă plimbare zilnică de 20 de minute pe zi, la ore de dans, înot sau alergare uşoară.

Ceea ce au confirmat studiile este faptul că pentru rezultate vizibile, se recomandă cel puţin 30 de minute pe zi, timp de 5 zile. Cu toate acestea, cercetătorii avertizează asupra faptului că persoanele al căror stil de viaţă tinde spre sedentarism au nevoie de un timp mai ridicat faţă de persoanele active, pentru a practica sport.

Sportul poate fi practicat chiar şi de către pacienţii care suferă de boli ale memoriei, precum demenţa, se recomandă activităţi precum menţinerea echilibrului în picioare, aşezatul cu spatele pe o suprafaţă cât mai plată cu scopul de a diminua golul dintre spate şi suprafaţa respectivă, timp de 20-30 de minute sau mişcări uşoare, din picioare, pentru îmbunătăţirea echilibrului şi întărirea muşchilor.

Sportul este un foarte bun ajutător şi în cazul tulburărilor comportamentale, având capacitatea de a relaxa şi ameliora stările de anxietate sau depresie.

 

Sursă: Descopera