Studiu InfoCons: Unele pastile de supt împotriva răcelii şi gripei conţin mai mult de 10 E-uri
Publicat de Cosmin Meca, 7 decembrie 2019, 14:00
Unele produse de tip pastile de supt împotriva răcelii şi gripei conţin peste 10 aditivi alimentari de tip E, potrivit rezultatelor unui studiu publicat vineri de asociaţia de protecţie a consumatorilor InfoCons.
Asociaţia a analizat 30 de produse de acest tip cu privire la conţinutul de E-uri şi de zahăr sau îndulcitori.
Pe primul loc în topul InfoCons al pastilelor analizate în legătură cu conţinutul de E-uri se află Septolete Măr, despre care asociaţia de protecţie a consumatorilor susţine că ar conţine 18 E-uri. Septolete Lemon conţin 15 E-uri, iar Septolete Cherry – 10 E-uri.
Pastilele Strepsils Căpşuni fără zahăr conţin 5 E-uri, la fel ca Tantum Verde Lămâie, Tantum Verde Mentă, Tantum Verde Eucalipt şi Decasept.
Potrivit sursei citate, pastilele de supt împotriva răcelii şi gripei care conţin cele mai puţine E-uri din lista prezentată de InfoCons sunt Strepsils Intensiv Miere şi Lămâie, care nu au niciun aditiv alimentar, iar Faringosept Vanilie, Faringosept Miere şi Lămâie, Faringosept Mentă sau Strepsils Eucalipt conţin un singur aditiv alimentar.
În topul întocmit de InfoCons pentru conţinutul de zahăr sau de îndulcitor, pe prima poziţie se află Strepsils Clasic, cu 1496,37 mg per pastilă.
Pentru numeroase produse nu se menţionează conţinut de zahăr sau de îndulcitor, printre care Tantum Verde Lămâie, Tantum Verde Eucalipt, Septolete Măr, Faringosept sau Strepsils Lemon fără Zahăr, potrivit studiului realizat de InfoCons.
Asociaţia menţionează că „doar 43% din produsele studiate au avut cantitatea de zahăr/îndulcitor menţionată pe etichetă, deşi toate produsele au avut în componenţa lor zahăr/îndulcitori. În cadrul studiului sunt prezente şi produse care au în componenţa lor diverse gusturi de fructe, însă acestea au de fapt AROME ale fructelor respective”. (agerpres.ro)