Suplimentele alimentare, un pericol pentru organism
Publicat de Cosmin Meca, 21 iunie 2016, 10:29
De-a lungul anilor s-a implementat ideea conform căreia ne putem lua foarte uşor aportul necesar de vitamine şi nutrienţi din farmacie, fără să ne mai gândim la ce alimente, să consumăm în funcţie de nevoile pe care le avem din acest punct de vedere.
Faptul că ne facem repede o vitamină efervescentă sau luăm un supliment alimentar atunci când simţim că rămânem fără putere înseamnă că nu reuşim să luăm nutrienţii necesari din alimentaţia pe care o avem.
Suplimentele alimentare nu pot suplini deficitul de vitamine din organism, vitamine pe care ar trebui să le luăm din alimentele consumate. De asemenea, o mare parte dintre ele ne fac, de fapt, mai mult rău decât bine.
De-a lungul timpului, aceste medicamente au fost asociate creşterii riscului de dezvoltare a mai multor tipuri de cancer şi chiar cu apariţia pietrelor la rinichi, afecţiuni care pot sfârşi tragic pentru pacienţii afectaţi.
Pentru a evita acest tip de medicamente, ar trebui să ne uităm puţin la meniul nostru zilnic.
Fă din legume un punct cheie al meselor tale.
Consumă cât mai multe nuci. Sunt bogate în proteine şi pot ajuta la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge. De asemenea, nucile constituie o sursă importantă de fibre.
Încearcă să reduci aportul de zahăr şi de carbohidraţi. Dietele bogate în zahăr şi carbohidraţi, dar sărace în cereale integrale, sunt asociate cu probleme grave de sănătate, deci trebuie să existe o balanţă între aceste două extreme.
Include în meniul tău peşte, cel mai recomandat fiind somonul. Acesta este bogat în omega-3, grăsime care protejează membranele celulare.
Mănâncă avocado. Chiar dacă sunt bogate în grăsimi şi calorii, fructele de avocado au un conţinut scăzut de zahăr şi sunt bogate în fibre, de aceea sunt recomandate în orice fel de dietă.
Sursă: Descopera