Ascultă Radio România Oltenia - Craiova Live

Târgul de Carte Gaudeamus Radio România
Ediția 29 ● 7 – 11 decembrie ● București, Pavilionul B2 Romexpo

Târgul de Carte Gaudeamus Radio RomâniaEdiția 29 ● 7 – 11 decembrie ● București, Pavilionul B2 Romexpo

Publicat de Cosmin Meca, 5 decembrie 2022, 08:46

În prag de sărbători, Radio România aduce iubitorilor de carte un mult așteptat cadou: Gaudeamus!
Cel mai citit și mai îndrăgit târg de carte din România revine, în premieră în cursul lunii decembrie, la formatul care l-a impus de peste un sfert de secol drept un reper solid al pieței de profil din țara noastră. Ediția București 2022 a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România, organizat de postul public de radiodifuziune, se va desfășura între 7 și 11 decembrie, în Pavilionul B2 Romexpo.
Inaugurarea oficială a ediției va avea loc miercuri, 7 noiembrie, la ora 12.00.
Târgul va fi deschis zilnic, între orele 10.00 și 20.00, iar la această ediție, accesul tuturor categoriilor de public va fi gratuit.
*
În ciuda condițiilor dificile din ultimii ani, care au dus la suspendarea celor mai multe evenimente de acest tip, Radio România a reușit să mențină continuitatea acestui proiect, atât prin intermediul edițiilor online, cât și prin organizarea primelor târguri de carte din țară din timpul pandemiei, în vara anului 2021. Astfel Gaudeamus a fost prezent nu doar în inimile pasionaților de carte (pe care nu le-a părăsit niciodată!), ci și virtual, în casele a zeci de mii de români, și fizic, în câteva dintre cele mai cunoscute și îndrăgite locuri de întâlnire din țară.
*
Ediția București 2022 a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România, reluată după doi ani de pauză, consolidează statutul evenimentului de vârf de piață editorială, la nivel național:
Aproape 7.900 mp de standuri și spații de evenimente vor ocupa integral cel mai mare pavilion expozițional din țară; din perspectiva anvergurii evenimentului, ediția din acest an a Târgului de Carte Gaudeamus se apropie foarte mult de ediția care a stabilit un record național, derulată în noiembrie 2019.
– Circa 200 de participanți vor oferi publicului o gamă extrem de variată de produse editoriale, pe diferite suporturi, adecvate tuturor vârstelor și domeniilor de interes, muzică și jocuri educative. Alături de nume consacrate de zeci de ani în peisajul editorial românesc, se vor regăsi numeroși participanți în premieră la acest eveniment, atât edituri care și-au câștigat deja o binemeritată notorietate, cât și proiecte noi, la început de drum. Toate standurile găzduite de Pavilionul B2 Romexpo se vor regăsi în format virtual pe website-ul www.gaudeamus.ro.
Peste 600 de evenimente editoriale, care se vor desfășura deopotrivă în cele șase spații dedicate amenajate în incintă și la standurile participanților au fost deja programate; programul integral al evenimentelor, reactualizat în permanență, va fi disponibil începând cu data de 5 decembrie pe website-ul www.gaudeamus.ro. În premieră, în incinta târgului vor fi amenajate, împreună cu partenerii acestei ediții – Opera Comică pentru Copii și Asociația Versus – două spații dedicate activităților interactive pentru cei mai tineri vizitatorii.

Proiectele conexe marca Gaudeamus Radio România care se vor desfășura în cadrul acestei ediții a târgului reunesc tradiția și inițiative în premieră:
  – Concursul Național de Lectură Mircea Nedelciu, adresat liceenilor, care va reuni concurenți din întreaga țară, se va desfășura în acest an într-o formulă inedită, pe bază de eseuri transmise în format video; tema concursului este „Centenar Marin Preda. 100 de ani de la naștere.
–  „Invitați de nota 10: Olimpicii României” este proiectul prin intermediul căruia Radio România și partenerii săi recompensează și promovează elevii care obțin rezultate excepționale la olimpiade internaționale la diferite discipline.
Premiile pentru cele două proiecte, în valoare de circa 25.000 lei, vor fi oferite de Asociația Lions Club Millennium Bucharest, sponsor tradițional al evenimentului.
„Pick up a Secret Story” este un nou proiect, inițiat cu acest prilej și derulat în colaborare cu fundația Hospice Casa Speranței (cea mai mare organizație specializată în îngrijire paliativă gratuită din România), cu sprijinul participanților și al publicului, care vor putea contribui la strângerea de fonduri pentru susținerea activității curente a fundației, donând sau achiziționând pachete de cărți al căror conținut rămâne un secret, până la desfacerea pachetului.

PROGRAMUL GAUDEAMUS:

Miercuri, 7 decembrie

12.00 RADIO ROMÂNIA – DESCHIDEREA OFICIALĂ A CELEI DE A XXIX-A EDIȚII
A TÂRGULUI DE CARTE GAUDEAMUS – RADIO ROMÂNIA

Transmisiune directă la Radio România Actualități

SPAȚIUL DE EVENIMENTE MIRCEA NEDELCIU

15.00 -15.45 Revista Timpul
Eveniment FJSC și lansarea Revistei „Timpul”
Întâlnire cu studenții și cadrele didactice ale Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC), Universitatea din București, în cadrul căreia vor fi lansate cărți ale profesorilor de la FJSC și ultimele două numere ale Revistei de cultură „TIMPUL”.
Invitați: Conf. univ. dr. Antonio Momoc (Decan FJSC), Bogdan Crețu (redactor-șef), Ovidiu Șimonca (Director Executiv „TIMPUL”)
Moderator: Mihai Vacariu (Manager general „TIMPUL”)

16.00 -16.45 Editura Vremea
Colecția Mica Romă XXI: „Trecând pragul tăcerii”, de Tertulian Langa; „Din istoria românilor. Episcopul Ioan Inocențiu Klein”, de Augustin Bunea; „Ce înseamnă să fii om”, de Cristian Bădiliță

17.00 – 17.45 Casa Cărții  de Știință

Lansare de carte: Etela Farkašová, „Scenariu”

Invitați: Helliana Ianculescu (trad.)

18.00 -18.45 Presa Universitară Clujeana

Lansare de carte:

SPAȚIUL DE EVENIMENTE MIRCEA SANTIMBREANU 2

13.00 – 13.45 Academia de Studii Economice din București

Lansare de carte: „Excel aprofundat”, coordonator: Bogdan Ionescu

Autori: Sînziana Rîndașu, Laura-Eugenia-Lavinia Barna

Invitați: prof. univ. dr. Liliana Feleagă, Decanul Facultății de Contabilitate și Informatică de Gestiune, Academia de Studii Economice din București prof. univ. dr. Mihai Florin, Directorul Departamentului de Informatică de Gestiune, Academia de Studii Economice din București, Marius Scutaru, Customer Service Director, MHS Truck &Bus – importator vehicule comerciale MAN în România

14.00 – 14,45 Editura Universitaria – Craiova
Colecția omagială „Primul Război Mondial și Marea Unire a Românilor”
Coordonator: Eugen Petrescu

Invitați:istoric Eugen Petrescu – director fondator al Centrului de Cercetări Istorice „Pr. Dumitru Bălașa” al Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” (inițiatorul și coordonatorul operei), gl. bg. (rtg) Grigore Buciu – vicepreședinte al Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” (prefațatorul vol. II),prof. dr. Florin Epure – director executiv al Direcției Județene pentru Cultură Vâlcea (prefațatorul vol. IV).

Moderator:

Lect.univ.dr. Sorin Tudor

15.00 -15.45 Cartea Româneasca Educațional
Prezentare Cassian Maria Spiridon:„Pietre albe pietre negre  pietre roşii”

16.00 – 16.45 EPUBLISHER
Lansarea volumelor: Ștefan Dimitriu: `Sămânța și lutu”; „Sinceritas: un cine-verité jurnalier” și „Treizeci”;  Victoria Dragu-Dimitriu: „Odihnește-te unde noaptea te-a prins. Șapte povești cu femei”; Povești cu statui și fântâni din București; romanul „Un prototip” de Constantin V. Soare
Moderator: Gina Micloș
Invitați: Ștefan Dimitriu, Victoria Dragu-Dimitriu, Cornelia Grosu-Soare, Ruxandra Petre, Vasile Poenaru

17.00 – 17.30 EDITURA CARTEX
Lansarea romanelor „Grafferul din lift” și „Grafferul din Suedia” de Constantin Abăluță
Invitaţi: Constantin Abăluță, Dan Gulea, Lucian Pricop

18.00 -18.45 EDITURA SIONO
Lansarea volumelor: „Scrisoare pe o floare de salcâm”, de Cristina Cristina
Moderator: Em Sava
„Rârâieli de om politic” de Ligia Mateiu
Moderator: Oana Stroe

19:00 -19: 45 Editura Lumen
Lansarea volumelor: „Avocaţi în Agora” , coordonatori Aurora Ciucă, Rodica Boca, Alina Gentimir  și „Poveste din Pipera. Anotimpuri pierdute”, de Ioana POPESCU

SPAȚIUL DE EVENIMENTE MARIN PREDA

13.00 – 13.45 EDITURA Centrului Tehnic-editorial al Armatei
Lansare de carte: „Armata română în Ungaria: dislocări-evacuare (1919-1920)”. Documente, autori : Popescu Cornel și Țucă Corne

14.00 – 14.45  Editura Junimea
„Semnale editoriale junimiste”
Lansarea volumului jubiliar Voces. Destinul excelenței, colecția „Exit”, în prezența autorului, prof. univ. Dan Prelipcean; Prezintă: regizorul, Visarion Alexa. Prezentarea revistei Scriptor, numărul 11-12 (noiembrie-decembrie)/2022: Frăguța Zaharia.
 Amfitrion: Simona Modreanu.

15.00 -15.45  ADEPC – Zodia Fecioarei
Lansarea antologiei „Poezia din Muscel” de  Maria Chirtoacă și Liviu Mățăoanu

Moderator: Mona Vâlceanu

16.00 -16.45 Editura Arc
Lansarea de carte: „„Fabule”  de Grigori Skovoroda

Moderează: Maria Pilchin

17.00 -17.45 ADEPC – Editura Antin Ivireanul

Prezentarea volumului de versuri „30 de poeme pentru Europa” (în limbile română, engleză, germană și franceză) de Ion Drăghici,  a volumului de eseuri „Vulpea la struguri ” de Mircea Perpelea și a romanului „Până la cer te mănâncă pământul” de Costel Nedelcu.

Prezintă scriitorii Ioan Barbu și Răzvan Nicula

18.00 -18.45 ADEPC – Editura CID

Lamsarea volumelor: „Bâlciul Nălucilor (pseudo)Excepţionalism românesc  și Gura de Rai din Bucegi. Dosarul (in)complet al unei enigme celebre de Ionuț Musceleanu și Triunghiul Sacru. Centre de cult religios păgân la geto-daci de  Florin Olteanu.

Moderează: Ionuț Musceleanu

19.00 -19.45 DRI – RO Asit

Prezentare de carte, autor Antonio Rizzo

SALA  „NICOLAE TITULESCU”

11:00 – 11:45 ePUBLISHER – eLITERATURA – eDIDACTICA – CORESI
Lansare de carte: Letiția Oprișan: „Diminețile cu insomnii. Gânduri și rânduri printre picturi”; „Privire concentrică. Gânduri și rânduri printre picturi”; „Strigătul din Steaua Polară. Poeme uitate în scâncet de timp”; „Treptele tăcerii. Poezie și pictură. Ediția a II-a”;„Evadare din cotidian. Maxime și aforisme”
„Estetica deghizării” (critică literară) de George Morărel
„Exprimări anapoda. Versuri” de Tania Eugenia Niță
Moderator: Gina Micloș
Invitați: Letiția Oprișan, Vasile Poenaru, Tania Eugenia Niță, George Morărel, Irina Constantinescu

12:00 -12:45 ePUBLISHER – eLITERATURA – eDIDACTICA – CORESI
Lansare de carte: „Astăzi este ziua ta. Dezvoltare personală” de Geanina Nastor; „Lecturi diurne. Cronici literare” de Victoria Milescu;„Eteric. Ezoteric. Etic. Versuri” de Dana Staicu;„Mărturii peste timp”. Versuride Gheorghe Palcu
Moderator: Gina Micloș
Invitați: Victoria Milescu, Lucian Gruia, Rodica Lăzărescu, Maria Palcu, Dana Staicu, Doina Ghițescu, Vasile Poenaru

14:00 – 14: 45 Adepc – Editura Cuantic
Lansare de carte: „Monarhia Românească” , de Th. Hossu Longin
Prezentare de Ovidiu Pecican

18.00 – 19.00 ARTLIT
„Întâlnire (cu) Asociația Română a Traducătorilor Literari (ARTLIT)

STANDUL RADIO ROMÂNIA

9:00 -11:00 Radio România Cultural
„Orașul vorbește” – emisiune transmisă în direct

12:00 – 12: 30  Radio România Cultural
„Vorba de cultură” – emisiune transmisă în direct

14:00 – 15:00 Radio România Cultural

„Știința 360” – emisiune transmisă în direct

18:00 – 18:30 Radio România Cultural

„Timpul prezent” – emisiune transmisă în direct

COLȚUL COPIILOR

10:00 -10:45 Asociația Versus
Atelier de narațiune interactivă:„Să protejăm mediul”

11:00 -11:45 Asociația Versus
Atelier de narațiune creativă : „Atasul ciudățeniilor”

STANDUL PROPRIU

10:00  ePUBLISHER – eLITERATURA – eDIDACTICA – CORESI
Prezentare de carte:„Iubirea este singura dreptate. Versuri” de Veronica Macoveanu; „Și pisica a ieșit din cutie. Memorialistică” de Sânziana Batiște ; „Țara de fum. Cinci piese de teatru” de Olga Delia Mateescu
Moderator: Gina Micloș
Invitați: Irina Constantinescu, Vasile Poenaru

10:00 Institutul Francez
Atelier pentru copii: Kamishibai

11:00 Editura Eikon
Lansare de carte: „Diplomația imperialistă – sămânță de război”, de Gheorghe Șelaru; „Mitologia – cult çi simbol în spațiul carpatic”, de Gheorghe Șelaru
Prezintă Gheorghe Șelaru și Valentin Ajder

12:00 -12:55 Editura Eikon

Lansare de carte: „Imagini; Și; Stihuri pentru o ureche poetică”, de Iulian Grigoriu

„Vântul și Pescărușul”, Lidia Vianu
Invitați: Lidia Vianu, Christian Crăciun, Vianu Mureșan

Moderator: Valentin Ajder; Va recita Iulia Grigoriu

13:00 -13:55 Editura Eikon

„Ritualurile șamanice și semnificațiile lor. O perspectivă creștină”, de Teodor-Emanuel Basica
Prezintă: Teodor-Emanuel Basica și Valentin Ajder
Infernul, Paradisul și Purgatoriul”, de Dante Alighieri, traducător Geo Vasile

13:00 Editura Litera
Să citim dintr-o poveste de dragoste

Lecturi de autor din „Dragostea când te doare”

Citesc: Laura Sorin, Andrei Panțu, Emilia Toma

14:00 -14:55 Editura Eikon
Lansarea volumelor: „Portretul căutătorului de elefanți”, de Tudor Runcanu; „Rămâneți toată viața adolescenți”, de Eugen Blaj

Invitați: Christian Crăciun, Vianu Mureșan

Moderator: Valentin Ajder

14:00 ePUBLISHER – eLITERATURA – eDIDACTICA – CORESI
Prezentare de carte: Nicolae Cristache „Președinte la sensul giratoriu. Roman”;„Evangheliștii”. Roman
Moderator: Gina Micloș
Invitat: Vasile Poenaru

14:00 Institutul Francez
Atelier VR

14:00 Editura Litera
Ce cărți LITERA am citit?
Emilia Toma și Alexandra Niculescu

15:00 Editura Corint
Lansare de carte: „Principiile banilor. De la a dispera la a prospera – Ghid de educație financiară”
Invitați:
Liviu Drăghici, autor, profesor Merito; Cosmin Chiriță, manager proiect Merito, Valentina Saygo, expert contabil, consultant fiscal, antrepronor, Irina Chițu, Director Comparator Bancar FinZoom.ro
Moderator: Ioana Bâldea Constantinescu, Brand Manager Editura Corint

15:00 – 15:55 Editura Eikon
Lansare de carte: „ Metamorfozele doctorului Fulda, Hans Bergel

Invitați: Christian Crăciun, Vianu Mureșan

Moderator: Valentin Ajder

15:00 Institutul Francez și Editura Polirom
Discuție despre ediția în limba franceză a romanului Ioșca de Cristian Fulaș

La standul Institutului Francez din București

Invitaţi: Carmen Mușat, Cristian Fulaș

15:00 Editura Litera

Temele prezentului literar. Despre ce scriu prozatorii?

Moderator: Ciprian Handru
Invitați: Dorian Dron, Alexandra Niculescu, Radu Găvan, Allex Trușcă, Florin Spătaru

16:00- 16:55 Editura Eikon
Lansarea volumelor: „Jocul iscusit al dramei” de Anda Ionaș; „Eterna întoarcere”de Fredrik Brattberg, traducere de Ioan Ardelean; „Ce se-aude la a doua vedere. O prezentare muzicală a scenografiei de teatru” deCosmin Ardeleanu

Invitați: Simona Poclid, Cosmin Ardeleanu

 Moderator: Valentin Ajder

16:00 Institutul Francez
Sesiune de autografe cu Cristian Fulaș FR-RO ( în colaborare cu editura Polirom)

16:30 Editura Corint
„Duelul cititorilor de cursă lungă”  – Lazăr vs. Caragiale.  O confruntare pe baza bestsellerului „Lămâi, cărți și prieteni”, o carte citita, discutată, savurata de elevii din ambele licee.
Invitați: elevi ai Liceului Național I.L.Caragiale, sub îndrumarea prof. Ștefania Adina Papazi și Ruxandra Achim; elevi ai Colegiului Național Gheorghe Lazăr, sub îndrumarea prof. Ionela Neagoe
Moderator: Gabriela Preda, PR Manager

17:00 -17: 55 Editura Eikon

Lansare: „Floarea de foc” 1932-1936, Sandu Tudor, ed. Carmen Ciornea

Invitați: Christian Crăciun, Carmen Ciornea

 Moderator: Valentin Ajder

Volumul 2, Ars expectandi: Mic manual de tehnica așteptării, Magda Ursache

17:00 17:00 ePUBLISHER – eLITERATURA – eDIDACTICA – CORESI
Lansare de carte: „101 acuarele în bob de orez. Haikuuri” de Cristian Baciu
Moderator: Gina Micloș
Invitați: Cristian Baciu, Cristian Tivig, Vasile Poenaru

17:00 Editura Tritonic
Lansare de carte: „Ghid pentru liderii la început de drum”, autor Marian Șerbu, colecția Smart Books.
Invitați: autorul Marian Șerbu, editorul Bogdan Hrib.

17:00 Editura Vinea
Jurnal Editorial: Cela Varlam: „Picătura lui Chagall”, poeme ; Dorina Brândușa Landén, Judecata apei”, poeme, Ștefan Nicolae ; „alfabetul unui magnet” poeme ;Crisula Ștefănescu, „Faleze cu dragoste”, poeme; Angela Nache-Mamier, „Perdeaua de fier”, poeme ; „Fevronia Novac”, „V. de la viață”

Prezintă: Mihail Gălățanu, Nicolae Tzone

18:00 Editura Corint

Club de carte cu Emilia Chebac – „De ce (mai) citim clasici?!

O discuție pornind de la aparițiile editoriale din imprintul Corint Clasici ai Literaturii.
Moderator: Emilia Chebac

18:00 -18:55 Editura Eikon
Lansarea volumelor: „
Sfârșitul nu e acum! Hipolit și provocările teologice ale secolului al III-lea”, de Iosif Diaconu și „Omagiu Sfinților închisorilor comuniste”, de Andreea Rus
Prezintă: Valentin Ajder și Iosif Diaconu

18:00 ePUBLISHER – eLITERATURA – eDIDACTICA – CORESI
Lansare de carte:„Destine în furtună. Proză scurtă” de Lăcrămioara Stoenescu
Moderator: Gina Micloș
Invitați: Lăcrămioara Stoenescu, Lucian Gruia

19:00 -19:55 Editura Eikon
Lansarea volumelor: „Modelul european de protecție a minorităților – un concept în formare (Aspecte de politică comparată)” de Denise Mihalache;„Reprezentarea politică a minoritășii slovace din România”, de Claudia Cardoș;„Societatea procedurală / The Procedural Society”, de Sorin Borza; „Modern Diplomacy: Entrepreneurship As A Diplomatic Instrument? Exploring Entrepreneurship-Based Diplomacy”, de Raluca-Georgiana Săftescu Coșcodaru

Invitați: Claudia Cardoș, Radu Carp, Vianu Mureșan

Moderator: Valentin Ajder

19:00 ePUBLISHER – eLITERATURA – eDIDACTICA – CORESI
Prezentare de carte: Freamătul codrului. Versuri” de Alexandra Armășescu; „Prinsă între două lumi. Roman” și „Prinzător de vise. Versuri” de Luiza Alexandra Tițu
 „La taifas cu Dracula. Roman fantasy” de Mihai Budescu
Moderator: Gina Micloș
Invitați: Irina Constantinescu, Adriana Crăciun

Joi, 8 decembrie

SPAȚIUL DE EVENIMENTE  MIRCEA NEDELCIU

10.00 – 10.45

11.00 -11.45

12.00 -12.45 Crime Scene Press
Dezbaterea „Nord vs. Sud în literatura mystery & thriller”; participă: George Arion, Caius Dobrescu, Ion Bogdan Lefter

13.00 -13.45

14:00 -14:45 EDITURA ALCHIMICA
Lansare de carte: „Ascunse de pădure. 138 de scriitoare uitate” de Eric DUSSERT
Moderator: Carmen Silvia MUȘAT, Președinte al Fundației Observator Cultural
Invitași: Eric DUSSERT, autor; Valentin PROTOPOPESCU, traducător

15.00 -15.45 DRI –RO ASIT
Prezentarea Revistei „Siamo di nuovo insieme”

16.00 – 16.45 TRITONIC

Lansarea volumelelor: „O călătorie teoretică și practică în lumea agresorilor sexuali”, autoare Mioara Paraschiv, „Bariere subiective și structurale în sfera ocupării foștilor deținuți”, autoare Oana Manolache, „Proiectare pentru dezvoltare sustenabilă”, autoare Corina Cace, Colecția Asistență Socială și volumele „Maternitate în penitenciar. Studiu comparativ România-Mexic”, autoare Dana Obrinteschi, Implicațiile sociale ale bolii. „Boala ca instituție totală, de la afecțiunile trupului la cele ale psihicului, coord. Irina Zamfirache, „Introducere în sociologia elitelor”, autoare Irina Zamfirache, „Familia românească – reper de stabilitate Studii de sociologia familiei, calitatea vieții și politici sociale”, autoare Raluca Popescu, „Implicațiile sociale ale hărțuirii. Bullying-ul și alte forme de violență”, coord. Irina Zamfirache, Colecția Sociologie.
Invitați: autorii, prof. univ .dr. Doru Buzducea, decanul FSAS, prof. univ .dr. Gabriel Jderu și Bogdan Hrib, editor Tritonic

17.00 -17.45 Editura Niculescu
Importanța sentimentelor în poezie

18.00 – 18.45 Centrul de Studii Vedice
Centrul de Studii Vedice Iskcon București – centru cultural de dezvoltarea holistica bazat pe textele vedice ale Indiei antice

19.00 -19.45 Sens
Dezbatere despre Jacques Ellul pe tema « Omul si Tehnica » cu Octavian Soviany și Leonid Dragomir
Lansare de carte: „ Sistemul tehnicist!” de Jacques Ellul)

SPAȚIUL DE EVENIMENTE  MIRCEA SANTIMBREANU

10:00 – 10:45

11:00 – 11:45 Meteor Press
Lansare de carte:

12:00 – 12:45 ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCUREȘTI

Lansare de carte: „Populismul. Analiză multidimensională”, autor: Marin Drămnescu

Invitați: prof. univ. dr. Mihai Milca, SNSPA

conf. univ. dr. Filip Stanciu, Universitatea „Danubius” din Galați

13:00 -13:45 Editura Hasefer a Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania – DRI
Lansarea volumelor: „Puterea luminii: opt povestiri în căldura Hanucăi”, de Isaac Bashevis Singer,
Prezintă: Camelia Crăciun, Claudia Bosoi
„Continuăm conversația noastră… Schimb de scrisori între un evreu din Bucovina și un neamț din Ardeal” de Manfred Winkler și Hans Bergel

Prezintă: Francisca Băltăceanu, Andrei Oișteanu (?)

 „Viața fără cei dragi. Mic tratat de consolare” de Dephine Horvilleur

Prezintă: Anca Tudorancea (?)

14:00 – 14:45 EDITURA UNIVERSITARIA CRAIOVA
„TEATRUL ROMÂNO-CANADIAN (Schimburi Culturale și Strategii Manageriale)”Autor: Simona Hodoș
Moderator: lect. Univ. dr. Sorin Tudor

15:00 -15:45 Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului
Lansare Natur-Culturalia III
Prezentarea publicației periodice a Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, Natur-Culturalia și lansarea celui mai recent număr. Alături de editorul coordonator Dan Grigorescu, directorul științific al institutului, participă Daniel Iosif și Constantin Haită, specialiști din cadrul institutului.

16:00 -16:45 EDITURA CARTEX
Shakespeare, „Tragedia lui Hamlet, Prinț de Danemarca” (traducere, prefață și introducere de Vladimir Streinu, eseu biografic de Nicholas Rowe)
Vor vorbi: Maria Capelos, Lucian Pricop
Lansarea volumului: „Charles Cros”, Poezii… recitate în cabaretele de altădată
Invitați: Constantin Abăluță, Maria Capelos, Lucian Pricop

17: 00 -17: 45 EDITURA VREMEA
Colecția Mic dar șic: „O odisee a săniilor din strada Speranței”, de Ana Trestieni; „Pasărea-stea”, de Kęstutis Kasparavičius

18:00 -18:45  Editura Siono
Lansarea volumelor: „Regăsirea” de Nicoleta Beraru
Moderator: Oana Stroe
„Aylin – Versuri fără nume
Moderator: Em Sava

19:00 – 19:45 CARTEA ROMANEASCA EDUCATIONAL
Prezentare Vasile Lovinescu: „Al patrulea hagialâc” „Dacia hiperboreeană”;          „Creangă şi creanga de aur”; „Mitul sfâşiat”;„ Interpretarea ezoterică”; „Incantaţia sângelui”; „Jurnal alchimic” „Monarhul ascuns”

SPAȚIUL DE EVENIMENTE MARIN PREDA

10: 15 – 10: 30 Luxul Săraciei
Luxul Sărăciei • Un eveniment pentru toți săracii

11:00 -11: 45 DRI – Uniunea Elenă din România
Lansarea volumelor:„ Dicţionar neogrec-român de expresii idiomatice uzuale”, autor: Ştefan Dumitru; „Grecii Constanţei vechi”,a utor: Constantin Cheramidoglu; „Istorii mai vechi şi mai noi despre case, scriitori şi evenimente culturale. Mic dicţionar subiecti” autor: Claudia Voiculescu
Invitată: Loreta Popa, Muzeul Literaturii Române
Moderator: Dragoş Gabriel Zisopol

12:00  – 12:45 Casa Cărții de Stiință

Lumi literare. Ioana Pârvulescu în dialog cu Lidija Dimkovska, laureatele Premiului Uniunii Europene pentru Literatură din 2013

Invitați: Lidija Dimkovska, Ioana Pârvulescu

13.00 – 13.45 Editura Centrului Tehnic Editorial al Armatei

Lansare de carte: „Comunicații aeronautice vfr piloți PPL(A) – SPL –ULM”, autor : Dumitru Popovici 

14.00 – 14. 45 Editura Uranus
Lansare carte: „Napoleon Bonaparte, două sute de maxime commentate”, autor Mircea Chelaru
Selecție calitativă alcătuită și comentată de auto cu prefața editorului Dumitru Ioncică. Participă autorul, editorul, referenții, academicianul Victor Voicu, ambasadorul Dumitru Preda și filosoful Sorin Lavric.

15:00 – 15:45 ADEPC – EDITURA BETTA
Lansarea numerelor 26 și 27/2022 ale revistei Arena literară

Vorbitori: Aureliu Boci, Paula Romanescu, Victoria Milescu, Lucian Gruia, Nicolae Roșu, Victor Atanasiu

Moderator: Nicolae Roșu

16:00 – 16:45 Editura Cetatea de Scaun

Lansare de carte: ”Generalul Toma Dumitrescu (1877-1936). Personalitatea, cariera militară și activitatea diplomatică”.

Invitați: Cornel Mărculescu (autor), Alin Spînu, Alexandru Oșc

17:00 – 17:45 EDITURA FUNDAȚIEI ROMÂNIA DE MÂINE
Lansarea volumelor: „Portrete cu peniță claps”, autor Ioan N. Roșca și „Homo Laborans”, Stefano Amodio și un colectiv de autori. Traducere din limba italiană de Alexandra Rad

18:00 – 18:45 ePUBLISHER – eLITERATURA – eDIDACTICA – CORESI
Lansare de carteLansare de carte: „Tranziția sistemului internațional de la ordinea unipolară la cea multipolară. Studiu” (Volumele I și II)

Moderator: Gina Micloș

Invitați: Calistrat M. Atudorei, Ștefan Dimitriu, Vasile Poenaru

19:00 -19:45 Universitatea din Bucuresti
Lansare de carte: „Asistența socială a persoanelor aflate în dificultate, autor Valentina Vartic

SALA  „NICOLAE TITULESCU”

10:00 -10:45 ePUBLISHER – eLITERATURA – eDIDACTICA – CORESI
Lansare de carte: Nicolae Mareș: „Nicolae Titulescu – 140 ani de la naștere. Eseuri”; „Eminescu–Polonia. Polonezii–Eminescu. Studiu și antologie Eminescu bilingvă română-polonă”;„Cugetări de Nicolae Iorga. Antologie, prefață și note de Nicolae Mareș „Lucian Blaga – traducător, traductolog. Studiu”. Ediția color;„ „Laura”, roman” de Dumitru David

Moderator: Gina Micloș

Invitați: : Nicolae Mareș, Dumitru David, Irina Constantinescu, Vasile Poenaru

11:00 -11:45 ePUBLISHER – eLITERATURA – eDIDACTICA – CORESI

Lansare de carte:

I. „Lecții din cer. Sunteți nemuritori! Mesaje de la Emen”, Volumele I și II de Adriana Zaharescu și Liviu Cănănău

II. „Rossina. O voce de dincolo de timp” de Adriana Crăciun și Larisa Roman

Moderator: Gina Micloș

Invitați: Adriana Zaharescu, Grig Oprea, Adriana Crăciun, Larisa Roman, Alexandru Crăciun

12:00 – 12:45

13:00 – 13:4

14.00 -14.45 ADEPC – EDITURA FAST

Prezentarea volume de proză: Lasor de aripi, TETRAEVANGHEL, de N. Rotaru), HASDEU (Gh. Țiclete), „Clavecinul bine temperat”, „Concertul”, „Seniorii politicii noastre (E. Duță), „Cinci săptămâni în Japonia” de Celina Rusu, „Sfânta călăuză a vieții” de Ioana Stuparu; „Cu prietenie” de Doina. Bârcă; „Năvodul fermecat” de Alina Ene; „Jurnal desecretizat” de V. Ilie

Invitați: Paula Romanescu, Eliza Roha, Nicolae Roșu,  George Corbu, Ion I. Brătianu, Gabriela Stanciu Păsărin, Victor Atanasiu,  Doina Bârcă,  Ovidiu Curea, Gheorghe Țiclete, Geo Călugăru, Maria Petrescu,  Carmen Florian, Ioana Stuparu, Cleopatra Luca, Florian Stoica, Vergil Cojocaru-Cover, Florentin Streche, Doina Ghițescu

Moderator Eugenia Duță

15.00 – 15. 45 ADEPC – EDITURA DACOROMÂNÂ TDC
Lansarea volumelor: „ Maratonul Independenței României 1877-1878” coord.Geo Stroe; „Introspecții”, de Georgeta Blendea Zamfir; „Haiku”, de Florin Grigoriu, „Îngerul sinuciderii” de Mihai Prepelită; „Nuntă după moarte” de Mihai Prepelită; „Paradisul pierdut”, autori Gh. Barda Raine și David Aurel

Moderator: dr Geo Stroe

16.00 – 16.45 EDITURA JUNIMEA
„Semnale editoriale junimiste”
Lansarea cărților Dialoguri culturale/Cultural Conferences, Aleea Celebrităţilor/Walk of Fame, și Mărturii /Testimonials, coordonate de Constantin Chiriac. Cele trei volume bilingve (română-engleză), publicate la Editura Junimea, în colecția „Exit”, sunt dedicate Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.
Prezintă: Marian Râlea
Amfitrion: Simona Modreanu

17.00 -17. 45 EDITURA ARC

Lansare de carte și sesiune de autografe: „Negrissimo” (ARC, 2021)  și „Un an în Paradis” (ARC, 2021) de Liliana Corobca  

„#femeia de la poarta închisorii” (ARC, 2022) de Ileana Rusu

Moderează: Maria Pilchin


18.00 – 18. 45 EDITURA ECOU TRANSILVAN
Lansarea volumelor:  „Carmen sylva și poeții austrieci” ; „Isus” de Eugen Cojocaru; „Miracolul din Normandia” de Lucian Ciuchi

19:00 – 19:45 Editura Tracus Arte
Centenar Pier Paolo Pasolini

STANDUL RADIO ROMÂNIA

9:00 -11:00 Radio România Cultural
„Orașul vorbește” – emisiune transmisă în direct

12:00 – 12: 30  Radio România Cultural
„Vorba de cultură” – – emisiune transmisă în direct

14:00 – 15:00 Radio România Cultural

„Știința 360” – emisiune transmisă în direct

15.30 – 16.30 Radio România București FM
Elena Zagaican aduna copiii la standul Bucuresti FM, pentru o „Ora de Poveste”!In care cei mai veseli invitati, „Minunatii lui Verdini” fac spectacol iar tanara scriitoare Bianca Partenie vorbeste despre cartea sa dedicata lor: „Tot ce nu stiai despre Mos Craciun”, ed Univers

18:00 – 18:30 RADIO ROMÂNIA CULTURAL

„Timpul prezent” – emisiune transmisă în direct

17.00 –  18.00 Agenția de presă RADOR, în parteneriat cu Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării și Editura Tritonic 
Lansarea volumelor: „Mass media din comunism pe înțelesul tinerilor, editori Alexandra Bardan, Antonio Momoc, Gheorghe Anghel; „Modă, publicitate consum!, editori Romina Surugiu, Dan Podaru; „Les Agences de presse de Roumanie et la circulation internationale de l’information (1877-1940)”, autoare Carmen Ionescu, colecția Comunicare Media, participă autorii, editorii, Bogdan Hrib, coordonator colecție, prof. univ. dr. Marian Petcu, FJSC

COLȚUL COPIILOR

10:00 – 10:45 Asociația Versus
Arta pentru copii și părinți

11:00 -11:45 Asociația Versus
Atelier de narațiune creative:Einstein

STANDUL PROPRIU

10:00 Institutul Francez
Atelier pentru copii: Kamishibai

11.00 Editura Cartea Românească Educațional
Prezentare: Edgar Moren: „ Metoda I Natura Naturii”; „Metoda II Viața Vieții”; „Metoda III Cunoașterea cunoașterii”; „Metoda IV Ideile”; „Metoda V Umanitatea umanității”, „Metoda VI Etica”

11:00 -11:55 Editura Eikon
Lansarea volumelor: „Întoarcerea la Babel” de Dorina Bădescu; „Iubita lui Sabato”, de Constantin Severin
Invitați: Răzvan Nicula,Silvan G. Escu, Rodica Solovăstru, Cristiana Vărășteanu, Florin Anghel Vedeanu, Octav Lica, George Vlaicu, Christian Crăciun
Lectură de Gabriela Enescu

11:00 Editura Litera

Cunoaște scriitori din colecția BPC

Moderator: Ciprian Handru

Invitați: Dorian Dron, Allex Trușcă, Alexandra Niculescu

12:00 Grupul Editorial Art
Ioana Nicolaie: atelier de rime cu Arik și sesiune de autografe

12:00 -12:55 Editura Eikon

Lansare de carte: „Versatile”, de Cristina Olteanu;„Recitativul liturgic ortodox românesc”, Duță Marian Vasile
Invitați: Pr. Matei Zaharia, Cristina Olteanu, Duță Marian Vasile
Moderator: Valentin Ajder

13:00 ePUBLISHER – eLITERATURA – eDIDACTICA – CORESI
Lansarea volumelor:„Ritualul primăverii. Versuri” de Tatiana Rădulescu; Iuliu Stanciu; „Parcul relaxării cu Fiii stelelor”. Nuvelă”; „Lume elevată. Roman”

Moderator: Gina Micloș

Invitați: Tatiana Rădulescu, Iuliu Stanciu, Vasile Poenaru

12:00 Editura Litera
Lecturi din „Dragostea când te doare”

Andrei Panțu, Dorian Dron, Alexandra Niculescu, Florin Spătaru

13:00 – 13:55 Editura Eikon
Lansare de carte: „O armată de muște”, de Cristina Frumos;„Luminiță, proastă mică sau amintiri dintr-o altă copilărie”, de Luminița Ignea; „Perfect incomplete”, de Rafael Iacob; „Trecutul prezent. Amintiri recuperate. Viața cotidiană de dinainte și de după 1989” de , Maria Mateoniu-Micu;  Mihai Gheorghiu;  Ana Pascu (coordonatori) Invitați: Geanina Mocanu, Christian Crăciun
Moderator: Valentin Ajder

13:00 Editura Nomina
Întâlnire cu Mircea Dragoman, traducătorul seriei „Școala secretă a dragonilor”

13:00 Editura Litera

„Conflictele Est-Vest în societate și literatură”
Moderator: Florin Spătaru
Dan Stanca, Andrei Panțu, Ciprian Handru

14:00 Grupul Editorial Art
Anca Smărăndache, autografe ilustrate

14:00 Editura Eikon
Lansarea volumelor:„Despre credință, artă și tot ce e între ele. Eseuri”, de Marta Vartolomei; „33”, de Cătălina Ene Onea; „Raţiunea Lego-ului şi raţiunea Logos-ului: fundamente filosofice ale drepturilor şi libertăţilor fiinţei umane”, de Sergiu Mihalcea Prezintă: Vianu Mureșan și Valentin Ajder

14:00 ePUBLISHER – eLITERATURA – eDIDACTICA – CORESI

Lansare de carte: „Alb. Versuri” de Anita Elena Beloiu;„My Big ABC Rhyming Dictionary” de Steluța Istrătescu

Moderator: Gina Micloș

Invitați: Anita Elena Beloiu, Mihai Mustățea, Steluța Istrătescu, Vasile Poenaru

14:00 Institutul Francez

Atelier VR

14:00 Editura Litera
Discuție literară „Drept de autor”
Georgeta Drăghici (Radio Cultural) și invitații ei: Radu Aldulescu & Dan Stanca

14:00 Editura Paralela 45

Atelier pentru copii: Scrisoare pentru Moș Crăciun cu Editura Paralela 45

Un atelier creativ animat de actrița Dumitriana Crețu

15:00 Editura Corint
Dezbatere: „Bullyingul, suferința nerostită a copiilor”

Invitați:Adriana Mitu, psiholog, coordonator Corint pentru Părinți; Nadia Tătaru, coordonator Itsy Bitsy și președinta Asociației Părinților Isteți; Clara Constantin și Mariana Moraru, reprezentanți Salvați Copiii România; Ionela Neagoe, director Colegiul Național Gheorghe Lazăr

Moderator: Ioana Bâldea Constantinescu, Brand Manager Editura Corint

15:00 Editura Eikon
„Istoria jurnalismului bihorean. Presa (1989-2000)”, de Florin Ardelean;„Ideology and History.Three Essays on Eastern Europe and Contemporary Western Narratives”, Ligia Tomoiagă; „Literary Tomboys From the 19th to the 21st Century. Memorable Characters and Their Case For Free Expression”, de Ligia Tomoiagă
Invitați: Bianca Michi, Vianu Mureșan, Christian Crăciun

Moderator: Valentin Ajder

15:00 Editura Litera

Lansare de carte: „Inimile noastre ratacite”, de Celeste Ng

16:00 Editura Eikon
Markela, de Thanas Medi; „Antonime pe timp de pandemie”, de Ada d’Albon; „Sertare cu tăceri”, de Cristina Struțeanu
Invitați: Cristina Struțeanu, Simona Poclid, Christian Crăciun, Vianu Mureșan Moderator: Valentin Ajder

16:00 Editura Litera
Un interviu cu public pentru Radio Actualități
Anca Șurian Caproș și Florin Spătaru

16:30 Editura Corint
„Muzica pe care nu o înveți la școală”

Invitați: Ana-Maria Rusu, autor, profesor Merito; Felicia Filip, soprană, manager al Operei Comice pentru Copii
Moderator: Ioana Bâldea Constantinescu, Brand Manager Editura Corint

 

17:00 Grupul Editorial Art
Sesiune de autografe: Veronica D. Niculescu și Irina Dobrescu

 

17.00 Editura Cartea Românească Educațional
Prezentare:Gică Manole: „Ispita memoriei”; „Memoriile sergentului Anichiției”; „Eminescu și poporul ales”; „Eminescu despre Dobrogea și Transilvania”; „Istoria: între minciună și adevăr”; „Drumul româniei spre catastrofă 1918 -1940”

17:00 Editura Eikon
Lansarea volumelor: Portretul lui Mircea Eliade în scrierile publicistice, de Mihaela Diana Lupșan; „Lirica lui Lucian Blaga”, de Elena Roată
Invitați: Christian Crăciun, Luigi Bambulea
Moderator: Valentin Ajder

17:00 ePUBLISHER – eLITERATURA – eDIDACTICA – CORESI

Lansare de carte:„Smarthorrors & alte alea. Concept, text şi desen by Frabo”
Moderator: Gina Micloș
Invitați: Frabo, Irina Constantinescu, Vasile Poenaru

17:00 Institutul Francez

Întâlnire cu Christine Colonna-Cesari ,autoarea cărții Măruca Cantacuzino Enesco, prințesa rebelă, în prezența lui Ioan Pop, profesor universitar, scriitor, membru corespondent al Academiei Române

17:00 Editura Litera
Lansarea de carte : „Motanul care voia sa salveze cărțile”, de Sosuke Natsukawa

17:00 Editura Vinea
Ora de poezie :

„ Dragostea cu parfum de migdale amare, poeme” de Mihai Firică
Participă : Dan Cristea, Mihai Firică, Nicolae Tzone

18:00 Editura Corint
Clubul de istorie Corint #4 – dezbatere pe baza volumelor Război în Europa și Zelenski. Un actor pe scena vieții și a morții
Invitați: Radu Carp, profesor Facultatea de Științe Politice, Universitatea din București; Adrian Cioroianu, istoric, profesor Facultatea de Istorie, Universitatea din Bucureștiț; Florin Șperlea, istoric military; Ion M. Ioniță, redactor-șef Historia, coordonator Corint Istorie
Moderator: Marian Voicu, journalist

18:00 Editura Eikon
Lansarea volumelor:„Același mort arătat fără prihană slugilor”, de Mihail Soare; „Paiațe. Eseuri cu iz de fonfleuri”, de Mihail Soare; „Fără suflare”, de Luminița Giurgiu; „Nimic, nimicuri, insomnia”, Elsa Dorval Tofan și Julien Caragea; „Oglinda din ape”, de Ioan Cristea
Invitați: Luminița Giurgiu, Vianu Mureșan/ Moderator: Valentin Ajder

18:00 Institutul Francez

Sesiune de autografe cu Christine Colonna-Cesari

18.30 Editura Herald

Annick de Souzenelle si decodificarea mesajului biblic

Lansarea cărtii: „ Mergi spre tine însuti” de Annick de Souzenell
Invitati: Mihai Laurentiu Gânj filolog, profesor, traducător, Florenta Popescu Simion etnolog, cercetător, Marius Vasileanu profesor de istoria religiilor, Mihaela Minulescu prof.univ.dr., psihanalist jungian, Luisa Neag senior editor Herald

18:30 Editura Tritonic
Lansarea volumul:„Geopolitică și geoeconomie contemporană și volumul 2022 – The Geoeconomic Roundabout. How we entered the first global economic war”, autoare Antonia Colibășanu, colecția Științe Politice.
Invitați: autoarea și editorul Bogdan Hrib

19:00 Editura Eikon
Lansarea volumelor:„În căutarea lui Urmuz”, de Anagaia; „Bipolara”, de Aurora Dumitrescu; „Ultimele fabule închipuite ale lui Urmuz, în imaginarul autorului”, de Romulus Sălăgean
Invitați: Vianu Mureșan, Aurora Dumitrescu
Moderator: Valentin Ajder

19:00 ePUBLISHER – eLITERATURA – eDIDACTICA – CORESI

Lansare de carte2 romane de dragoste de Lilly Aliens:„Începuturi” și „Între două lumi” Moderator: Gina Micloș
Invitați: Lilly Aliens, Irina Constantinescu, Vasile Poenaru

19:00 Organizația Noua Acropolă
Prezentarea revistei “Noua Acropola – o viziune filosofica asupra lumii”

19:15 Editura Tritonic

Lansarea volumului: „Dezvoltare comunitară în România. Concepte, procese, modele de analiză”, coord. Alin Croitoru și Alexandru Iorga, Colecția Sociologie. Invitați: coordonatorii, autorii și Bogdan Hrib, editor Tritonic.

Vineri, 9 decembrie

SPAȚIUL DE EVENIMENTE  MIRCEA NEDELCIU 1

10:00 -10:45 Editura Vasiliana’98
Lansare: „ Proverbele românilor din România, Basarabia, Bucovina, Ungaria, Istria
şi Macedonia”

11.00 -11.45 EDITURA ECOU TRANSILVAN
Lansarea volumelor: Andrei MARGA  / Florin LUDUȘAN – Unde este DUMNEZEU? Religie, Revelație, DumnezeuMaria Someșan – Un univers pierdut. Lupta cu eternitatea

Ioan Cărmăzan:„Îngeri deghizați”

12.00 -12.45 Editura Universitară
Lansarea celor mai recente apariții:„Calea poeților, de Clelia Ifrim” „Catharsis”, de Paula Bârsan; „Elizabeth Taylor. Cleopatra, ultima regina”, de Tino Neacșu; „Jurnalul renegaților”, de Ovidiu Bârsan
Expoziție de fotografie, Portrete ale unor mari actori români. Artist fotograf: Daniel Faluvegi

Participă: Clelia Ifrim, Paula Bârsan, Tino Neacșu, Ovidiu Bârsan

Moderează: conf. univ. dr. Silvia Osman

13.00 -13.45 CURTEA VECHE Publishing
Lansarea volumelor „Țup (6) și Influențerii Binelui” și „Salvatorii de Grijă.Rocky” de Alex Donovici, lectură din cele două cărți
Participă: Alex și Cristina Donovici

14:00-14: 45 Institutul Francez
Prezentarea „Premiului Goncourt, alegerea României și a Republicii Moldova” , în prezența lui Camille Laurens, Cristian Fulaș și a Excelenței Sale Doamna Ambasadoare a Franței Laurence Auer

15.00 -15.45 DRI –Comunitatea Rusilor lipoveni si Editura Eikon
Lansarea volumului-album: „Un an fără IVAN. In memoriam Omul și Campionul”

16.00 -16.45  EDITURA TRACUS ARTE
Lansarea volumelor de poezie:
„Întâlniri”. Poezii din Ucraina și Polonia – Antologie; „Când vreau să trăiesc țip” – poeme alese de Halina Poświatowska; „Când Dumnezeu e șovăielnic” de Jan Polkowski

Vorbitori: Constantin Geambașu, Józef Maria Ruszar, Ioana Diaconu-Mureșan, Camelia Dinu

17:00 -17:45 Editura Niculescu
Întâlnire cu Bogdan Alecu, autorul romanului „Cetatea

18:00 – 18:45 Editura Polirom
Noutăți Biblioteca Polirom: Charles Bukowski, „Căpitanul e dus cu pluta și marinarii au fugit cu vasul”; John Williams, „Butcher’s Crossing”; Andreï Makine, „Prietenul armean”; Gianfraco Calligarich, „Abisuri personale”; Paolo Cognetti, „Fericirea lupului”

Invitaţi: Carmen Mușat, Ariadna Ponta, Dana Pîrvan, Alexandra Cozmolici, Mihaela Pascu-Oglindă, Cristian Neagoe, Răzvan Andrei

Moderator: Dan Croitoru

19:00 – 19:45 Universitatea din București
Lansare de carte: „Translatorii ororilor naziste. Procesele de la Nürnberg și începuturile interpretării simultane”, autori Mihai Draganovici, Victoria Wagner.

SPAȚIUL DE EVENIMENTE MIRCEA SÂNTIMBREANU 2

10:00 -10:45  ECREDU
Prezentare autor: Eugen Simion: O certitudine în cultura românească: „Eugen Lovinescu, scepticul mântuit” vol I; „Eugen Lovinescu, scepticul mântuit” vol II „Ion Creangă. Cruzimile unui moralist  jovial”; „Posteritatea critică a lui Eugen Lovinescu”; „Proză Mihai Eminescu”;„ Alexandru Odobescu, un romantic erudit şi anxios”

11:00 -11:45 Editura Izvorul Cuvântului
Lansarea volumelor: „De vorbă cu amintirile” și Portret de autor Violeta Bobocea, editura „Izvorul Cuvântului”
Invitați: scriitor, Nicolae Vasile, Scriitor Elena Volcinschi, poet Constantin Gavrilescu
Moderator: Florin Căprar
„Culoare sufletului meu”, volum de debut, Editura „Izvorul Cuvântului”
Invitați: Scriitor – critic literar Florin Grigoriu, vicepreședinte SSR, Editor – poet Florin Căprar
Moderator: Florin Căprar

12:00 – 12:45 Editura pentru Artă și Literatură
Lansarea volumelor: „Precum în cer” de Nina Marcu și „Tărâmul inocenței” de Simona Ferrante;

13:00 -13:45  Casa Cărții de Știință
Literatura polonă de la romantism la contemporaneitate

Anul Józef Mackiewicz în Polonia

Invitați: Constantin Geambașu, Vasile Moga, Ioana Diaconu-Mureșan

14:00 -14:45  EDITURA CARTEX
Lansarea romanului Dr Love de Bedros Horasangian
Invitați: Bedros Horasangian, Răzvan Exarcu, Lucian Pricop
Mircea Eliade şi mitul Eliade

Ediţii noi în seria de autor „Mircea Eliade“: Pe strada Mântuleasa (cu un studiu introductiv de Oana Soare); Maitreyi (cu un studiu introductiv de Sorin Alexandrescu)

Invitaţi: Sorin Alexandrescu (nepotului Mircea Eliade), Oana Soare, Lucian Pricop

15:00 – 15:45 Editura Junimea
„Semnale editoriale junimiste”
Andrei Novac, De mâine suntem pământ fierbinte, colecția „Exit”; Radmila Popovici, n ceruri odată, colecția „Exit”; Prezintă: Daniela Șontică, Răzvan Voncu Amfitrion: Simona Modreanu

16.00 -16.45 WWF

17.00 -17.45 TRITONIC
Lansarea volumelelor: „Războiul percepțiilor. Comunicarea politică între campaniile electorale”, autor Cătălin Dumitru și „Identitatea PR-ului contemporan. Dinamica reprezentărilor profesionale ale specialiștilor în relații publice”, autoare Elena Prodan, Colecția Comunicare Media.
Invitați: prof. univ. dr. Marian Preda, rectorul Universității din București, autorii Cătălin Dumitru și Elena Prodan, editorul Bogdan Hrib

18.00 – 18.45 EDITURA TREI
Lansarea volumului: „Porțile se închid la miezul nopții” de I. S. Cosman

19.00 -19.45 ePUBLISHER – eLITERATURA – eDIDACTICA – CORESI
Lansare de carte:

„Departe pe vale. Roman” de Cristina Ruxandra Tudor

Moderator: Gina Micloș

Invitați: Cristina Ruxandra Tudor, Adriana Crăciun, Vasile Poenaru

SPAȚIUL DE EVENIMENTE MARIN PREDA 3

10.00 -10.45 Fundația „Fiicele Sfăntului Paul”
Vor fi prezentate următoarele cărți apărute în ultima perioadă la editura Pauline: „Fericiți cei care ascultă cuvântul. Discipoli pe căile fericirilor”, de Lucian Dîncă; „Ghid în trăirea vieții sacramentale”, de Lucian Dîncă; „Dumnezeu este mai frumos decât diavolul”, de Părintele Amorth, trad. Mihaela Voicu; „ A da un sens eșecurilor. Prin logoterapie și prin calea cea mică a sfintei Tereza” Joël Pralong, trad. Mihaela Voicu; „Curajul de a fi tu însuți. Cum să demascăm mecanismele de apărare în viața cotidiană” de Joël Pralong, trad. pr. Andrei Dumitrescu Invitați: prof. Mihaela Voicu, pr. prof. Lucian Dîncă AA, pr. Andrei Dumitrescu Moderator: pr. Andrei Dumitrescu

11:00 -11:45 EDITURA ARHIEPISCOPIEI ROMANO CATOLICE DE BUCUREȘTI (ARCB)
Lansarea volumelor:, Isus explicat pe înțelesul tuturor, trad. Vasile Iorgulescu, autor Mons. Joseph Doré; Dănuț Doboș și colab., Biserica și cultura. Tradiții ale vieții culturale în Arhidieceza Romano-Catolică de București; Sinodul Episcopilor, „Vademecum. Sinodul despre sinodalitate” (trad. Liana Gehl) și „Pentru o Biserică sinodală: comuniune, participare și misiune. Document pregătitor” (trad. Mihai Pătrașcu); „Maria în aparițiile sale” de Claudiu Dumea

12:00 – 12:45 Editura Centrului Tehnic Editorial al Armatei
Lansare de carte: „La pas prin școala militară românească”, autor : Col. Viorel-Eugen Bitan 

13:00 – 13:45  Editura Lebăda Neagră
Lansare volum și sesiune de autografe:„Dobrenii” de Olga Căpățână

Invitați: Olga Căpățână, autoare; Eugenia Guzun, jurnalist.

Moderator: Adrian Christescu, scriitor

14:00 – 14:45 ADEPC – Editura Antim Ivireanul

Lansarea antologiei de autor „Al doilea cer” (nuvele)  și  volumului Unregiac interbelic de Ioan Barbu și  a volumului de versuri „Ninge-mă cu doruri sfinte” de  Iuliana Dinu.                            Prezintă Mihai Antonescu și Pușa Roth.                                                                                           Moderator: Ioan Barbu

15:00 -15:45 Editura Arc

Lansare de carte: „Fabule” (ARC, 2022) de Grigori Skovoroda

Moderează: Maria Pilchin

16:00 – 16:45 Editura Princeps Multimedia
Lansarea volumelor: „ Memoria ploilor de vară – Confesiuni ”, de Eugen Doga

„Nimeni nu învinge singur” de Aurelian Silvestru; „Solilocvii – despre artă și spectacolul lumilor” de Daniel Corbu

Prezintă: Eugenia Tofan, Paul Gorban, Daniel Corbu

17:00 -17:45 ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCUREȘTI

Sub egida Facultății de Drept din cadrul Academiei de Studii Economice din București, Lansarea cărților: „Drept roman”, autoare: Ionela Cuciureanu

„Criminologie” , autori: Teodor Manea și Horia-Șerban Tiugan

Invitați: Conf. univ. dr. Ovidiu-Ioan Dumitru, Decanul Facultății de Drept din cadrul Academiei de Studii Economice din București

prof. univ. dr. Mihai Badescu, Academia de Studii Economice din București, Facultatea de Drept; dr. Valeriu Ivan, cadru didactic asociat la Universitatea din București, analist Centrul de Analiză și Prognoză pentru Orientari Strategice

lect. univ. dr. Jean Aurel Andrei, Universitatea din București, Facultatea de Drept;

lect. univ. dr. Ionuț Ciutacu, Universitatea „Dimitrie Cantemir”, Facultatea de Drept;

lect. univ. dr. Alina Axente, Universitatea „Titu Maiorescu”, Facultatea de Drept; lect. univ. dr. Teodor Manea, Academia de Studii Economice din București, Facultatea de Drept, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția Națională Anticorupție; Horia Șerban Tiugan, Procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați

18:00 -18:45 Editura Vremea
Colecția Faptei Idei Documente „Tezaurul român de la Moscova”, de Mihail Gr. Romașcanu; „Cum l-a împușcat Iorga pe Iorga”, de Toma Roman jr.

19:00 -19:45 Centrul de Studii Vedice
Fericirea conform ințelepciunii vedice
Moderatori: Baladeva Dasa și Amrita Ganga Devi Dasi, membri în cadrul Centrului de Studii Vedice

SALA  „NICOLAE TITULESCU”

11.00 – 11.45 Editura Siono
Lansarea volumelor: „Dincolo de cuvinte” de Cristina Popa
„Ziua in care ai murit”- Theodora Savului
Moderator: Radu Prodan

13.00-14.30 Radio România – Unitatea de Management de Proiect
Atelier cu tema: „Abilități Sociale și de Comunicare în Educație. Provocări și oportunități, exemple de bună practică!”
Societatea Română de Radiodifuziune, parteneră în proiectul “Social Skills in Blended Learning for better student Achievement/Abilități sociale în învățarea mixtă pentru rezultate mai bune ale elevilor”,proiect finanțat prin programul Erasmus+, Ka2 al Uniunii Europene, organizează un atelier de formare pentru profesori și lucrători de tineret
Moderatori: Camelia Teodosiu, realizator de emisiuni la Radio România, formator acreditat;      Mihaela Helmis, realizator de emisiuni radio la Radio România Actualități, formator acreditat; Flavia Voinea, manager Radio România București FM, formator acreditat.

15,00 -15.45 ADEPC – Editura Fast Editing
Prezentarea volumelor de poezie:„Tangouri în ritm de flamenco”, de N. Doftoreanu; Însemnele vidmei de G. Păsărin; „Rotitoarele lumini” de G. Călugăru; „Deosebiți” de I. Rațiu; IUBIREA DE LA RĂDĂCINĂ (. E Leynard); „Florile deschid cerul M. Petrescu -C Florian); POEZII PENTRU CEI MAI DRAGI COPII (M. Ecaterina); PRĂDAT DE ÎNGER (M. Ciobanu); CATRENE CU ADRESĂ n. Stănescu); WE WANT PEACE (ANTOLOGIE)
invitați: Paula ROMANESCU, Eliza Roha, Nicolae Roșu,  George Corbu, Ion I. Brătianu, Gabriela Stanciu Păsărin, Victor Atanasiu,  Doina Bârcă,  Ovidiu Curea, Gheorghe Țiclete, Geo Călugăru, Maria Petrescu,  Carmen Florian, Ioana Stuparu, Cleopatra Luca, Florian Stoica, Vergil Cojocaru-Cover, Florentin Streche, Doina Ghițescu

Moderator Eugenia Duță.

16.00 -16.45 Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului
Lansare International Journal of Levant Studies
Prezentarea revistei științifice a Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, International Journal of Levant Studies și lansarea celui de-al treilea număr al publicației.
Vor fi prezenți la lansare președintele Consiliului științific al ISACCL, Emil Constantinescu, alături de redactorul-șef al revistei, Cătălin Popa, director în cadrul ISACCL

17.00 – 19.00 EDITURA ȘCOALA ARDELEANĂ

Pledoarie pentru o Nouă Spiritualitate (conferință)

Lansarea recentelor volume din Seria de autor Dumitru Constantin-Dulcan:

„Inteligența Materiei”. Ediție aniversară – în română, engleză și franceză – cu un text însoțitor de Neale Donald Walsch

Prezintă: Marius Gheorghițoi.

„Cuvinte alese”. Antologie alcătuită de Vasile Andreica

Prezintă: Vasile George Dâncu

Lansarea volumelor din Colecția Noua Spiritualitate.
Prezintă: Dumitru Constantin-Dulcan, coordonatorul seriei, și autorii.

„Inteligența animalelor. O introducere prin experimente” de Eleodor Gh. Bistriceanu

„Minuni trăite” de Corina Chiriac

„Nu mă mai tem” de Gabriela Đukanović

, „Viul de dincolo de materie. Revelații cuantice în Fiziopatologie” de Mihaela Gheorghiu;„Avataruri” de Doina-Elisabeta Mihalcea;, „Dieta Minții” de Adina Moldoveanu;„Criză și democrație. Reziliența dreptului, a statului de drept și a drepturilor omului în contextul lumii contemporane” de Ovidiu Predescu

STAND RADIO ROMÂNIA

9:00 -11:00 Radio România Cultural
„Orașul vorbește” – emisiune transmisă în direct

12:00 – 12: 30  Radio România Cultural
„Vorba de cultură” – – emisiune transmisă în direct

14:00 – 15:00 RADIO ROMÂNIA CULTURAL

„Știința 360” – emisiune transmisă în direct

18:00 – 18:30 RADIO ROMÂNIA CULTURAL

„Timpul prezent” – emisiune transmisă în direct

16.00 – 17.00 Agenția de presa Rador și Colegiului Spiru Haret

Maraton literar/musical

Creațiile au fost prezentate în luna noiembrie pe site-ul rador.ro

COLȚUL COPIILOR

10:00 -10:45 Asociația Versus
Atelier de narațiune creativă: „Negustorul de fericire”

11:00 – 11:45 Asociația Versus
Atelier de narațiune creativă: „Pachetul roșu”

18:00 -19:00 Editura Frontiera
Diana Margareta Cepleanu :  Atelier Creativ&Sesiune de autografe

STAND PROPRIU

10:00 Institutul Francez
Atelier de jocuri de societate

10:00 Editura Nomina

Dublă lansare de carte: „Domnul Pătrat” și „Cele zece magnifice”, cu prof. Dumitru Viorel și Bogdan Vîlceanu, director editorial Nomina

11:00 Editura Eikon

Lansarea volumelor: „Ephphatha sau Asasinul unui președinte?”, de Leonard Oprea; „Calistrat Taxidis”, de Radu Cange; „Armonica de iluzii”, de Radu Cange

Invitați: Christian Crăciun, Ion Lazu, Lucian Gruia, Radu Cange
Moderator: Valentin Ajder

11:00 Institutul Francez
Atelier pentru copii : Numériludique

12:00 Grupul Editorial Art
Întâlnire cu Grinch

12:00 Editura Cartea Românească Educațional

Prezentare: Costaki S.E: „Fred”; „Stele pe trotuar”

12:00 Institutul Cultural Român
Lansarea albumului: George Tzipoia :„Țipoia&Tzipoia, acasă în lumea umbrelor noastre”
Participă: Pavel Șușară, critic și istoric de artă, George Tzipoia (autorul albumului)

12:00 Editura Eikon

Lansarea volumelor: „Chișinăul interbelic – alte evocări (ne)sentimentale”, ediție îngrijită de Diana Vrabie;„ Regele Mihai I în amintirea mea”, de Despina Skeletti Budișteanu; „Regele Mihai și Basarabia. O poveste uitată de neuitat”, de Aliona Grati  Invitați: Vianu Mureșan, Christian Crăciun
Moderator: Valentin Ajder

12:00 Editura Nomina

Întâlnire cu Ramona Miza, autoarea cărții „Coliba Zânei Furtună”

12:00 Editura Litera

Portrete de femei în literatura contemporană
Moderator: Liviu G Stan
Invitați: Allex Trușcă, Dorian Dron, Emilia Toma, Ligia Pârvulescu, Alina Pavelescu

12:30 Editura Nomina
 Întâlnire cu Ramona Miza, autoarea cărții „Coliba Zânei Furtună”

13:00 Editura Eikon

Lansarea volumelor:„Viața și patimile Mântuitorului în pictura italiană din secolele XIV–XVII” de Otilia Doroteea Borcia; „La vita e la passione di Cristo nella pittura italiana dal Trecento al Seicento” de Otilia Doroteea Borcia Rime contro la Guerra; „Rime împotriva războiului ediția aII-a”, de Otilia Doroteea Borcia; „Vorbind cu Tine, Doamne!”, de Otilia Doroteea Borcia

Prezintă Otilia Borcia și Valentin Ajder

13:00 ePUBLISHER – eLITERATURA – eDIDACTICA – CORESI
Prezentare de carte:  Clelia Ifrim: „Scrisorile porumbelului / The Letters of the Dove. Ediție bilingvă”;„Mieii lui Abel. Poeme. Abels Lämmer. Gedichte. Ediție bilingvă”
Moderator: Gina Micloș
Invitați: Vasile Poenaru
Cristina Mazilu: „Unde era iubirea. Eseu” ;„În Iubire cu Tine. Versuri”; „Calendar motivațional 2023. Dezvoltare personală”
Moderator: Gina Micloș
Invitați: Irina Constantinescu, Vasile Poenaru

13:00 Editura Litera

Ciprian Handru prezintă trei scriitori contemporani

Dorian Dron, Allex Trușcă, Alexandra Niculescu

Discuție urmată de lecturi de autor

13:30 Editura Nomina
Întâlnire cu Claudia Groza și „Crabul Colin”

14:00 Editura pentru Artă și Literatura
Întâlnire cu cititorii a autoarei Maria Bertoldo-Stocheci, semnatară a volumului „Străina de la ultimul etaj” 

14:00 Editura Eikon
Lansarea volumelor: „Kordian”, de Juliusz Słowacki; „Nedivina comedie”, de Zygmunt Krasiński; „Balade și romanțe; Sonete din Crimeea”, de Adam Mickiewicz; „Flori negre. Scrieri în proză”, de Cyprian Kamil Norwid
Invitați: Passionaria Stoicescu, Marina Ilie, Vasile Moga, Constantin Geambașu, Magda Cieśla – promotion specialist Instytut Literatury, Adam Leszkiewicz – Polish poet and editor in IL, Olesia Mamchych -Ukrainian poet and editor in IL

Moderator: Valentin Ajder

14:00 Grupul Editorial Art
Lectură, live drawing și autografe : Florin Bican și Dan Ungureanu

14:00 ePUBLISHER – eLITERATURA – eDIDACTICA – CORESI
Lansare de carte: „Explozia cuvintelor. Versuri” de Ella Leynard
Moderator: Gina Micloș
Invitați: Ella Leynard, Aureliu Goci, Lucian Gruia

14:00 Editura Litera

Ce cărți  LITERA am citit

Ramona Boldiszar și Alexandra Niculescu

14:00 Editura Polirom
Noutăți Polirom Junior

Atelier de lectură & joacă cu elevii Colegiului Național „Elena Cuza”, București

Cosmin Perța, Anisia și manuscrisul mistic

Philip Reeve, Goblini contra pitici

Philip Reeve, Aici odihnește Arthur

Sophie Green, Potkin și Stubbs. Peligan City sub asediul fantomelor

Participă: prof. învățământ primar Irina Terecoasă, Ada Tanasă și un invitat surpriză

Moderatoare: Nona Rapotan

14:30 Editura Mega

Lansare de carte: „Byzantium – An Unending Civilization”
Autor:  Ana-Maria Răducan, președintele Consiliului științific al ISACCL (coordinator)
Moderator: Robert Cincu
Invitați: prof. Emil Constantinescu; acad. Răzvan Theodorescu, vicepreședintele Academiei
Române; pr. Emanoil Babus, Facultatea de Teologie Orordoxă
București

15:00 Grupul Editorial Art
Autografe și live drawing: Adina Rosetti și Andrei Măceșanu

15:00 Editura Eikon

Evocare Marin Preda în anul centenar – vernisaj, expoziție și lansare de cărte Dosarul Marin Preda – ediția a III-a
Invitată: Mariana Sipoș

15:00 ePUBLISHER – eLITERATURA – eDIDACTICA – CORESI
Lansare de carte: „Cartea lui Albert. Carte-Poem” de Mihaela Manàsia

Moderator: Gina Micloș

Invitați: Mihaela Manàsia, Adriana Crăciun, Vasile Poenaru

15:00 Institutul Francez

Atelier VR

15:00 Editura Polirom
Noutăți Polirom Junior Istorie

Atelier de lectură & dezbatere cu elevii Colegiului Național „Elena Cuza”, București

Yuval Noah Harari, „Suntem de neoprit. Cum am luat în stăpânire lumea”; Dominic Sandbrook, „Aventuri în timp. Vikingii”; Dominic Sandbrook, „Aventuri în timp. Cleopatra”

Participă: prof. Florentina Drugă

Moderatoare: Nona Rapotan

15:00 Editura Tritonic
Lansarea volumului: „Femmes, médias, sociétés, autor-coordonator Daniela Rovența-Frumușani, colecția Comunicare Media.
Invitați: prof. univ. dr. Daniela Rovența-Frumușani, Bogdan Hrib, editor Tritonic

15:00 Editura Vinea

Ora de poezie :

Henrieta Mihaela Artimon, „Miresele lui Sigmund”; Adrian Bodnaru, „Prea bătrân pentru-Apolli-naire, prea tânăr pentru Napoli”

Participă : Henrieta Mihaela Artimon, Adrian Bodnaru,  Mihail Gălățanu, Nicolae Tzone

15:30 Editura Paralela 45
Lansare de carte: „Șansa. Fuga de Holocaust. Amintirile unei copilării petrecute în exil, de Uri Shulevitz”

Invitați:Maia Morgenstern, Edith Negulici, Maria-Emilia Trandafir

Moderatoare: Diana Iepure

16:00 Editura Corint

Lansare și sesiune de autografe: „Războiul spionilor”

Invitați: Lucian Vasile, autor;Clara Mareș, Centrul de Studii în Istorie Contemporană

Moderator: Florin-Răzvan Mihai, coordonator Corint Istorie Autori Români

16:00 Editura Eikon

Lansare de carte: „Bacovia și Noul Regim al literaturii”, de Paul Cernat
Invitați: Bogdan Crețu, Adrian Jicu, Paul Cernat
Moderator: Valentin Ajder

16:00 ePUBLISHER – eLITERATURA – eDIDACTICA – CORESI
Lansare de carte:„Prima carantină mondială. Studiu” de Ala Tocarciuc

Moderator: Gina Micloș

Invitați: Ala Tocarciuc, Irina Constantinescu, Vasile Poenaru

16:00 Editura Litera

Lansare de carte:„ ZOV” de Pavel Filatyev
Invitați: Cosmin Popa, Justina Bandol, Bedros Horasangian

16:00 Editura Mega

Lansare de carte: „Ritualul Călușului în contextual sociocultural actual”
Autor: Cătălin Alexa
Moderator: Robert Cincu
Invitat: Narcisa Știucă

16:00 Editura Tritonic
Lansarea volumelor: volumele Istoria jurnalismului român – Studii, autor Marian Petcu; Comportamentul ornamental, ca formă de comunicare: bijuteriile, autor Mihai Ioan Surdu, colecția Comunicare media. Invitați: prof. univ. dr. Marian Petcu, Mihai Ioan Surdu, editorul Bogdan Hrib

16:30 Editura Humanitas

Lansarea romanului „Stăpânul și cuceritorul meu“ de François-Henri Désérable
Marele Premiu Pentru Roman al Academiei Franceze 2021
Vor vorbi: Bogdan Ghiu, Tania Radu, Denisa Comănescu

16:30 Editura Paralela 45
Lansare de carte și dezbatere: „Crăciun cu tradiții, colinde și cu bucate alese”, de Maria Cristea Șoimu. O discuție despre gastronomia tradițională reinventată
Invitați: Maria Cristea Șoimu, autoarea volumului, Daniela Ulieriu, scriitoare, coautoare a volumului „Trei secole de gastronomie românească”,Doina Popescu scriitoare, coautoare a volumului „Trei secole de gastronomie românească”, Cosmin Dragomir, jurnalist gastronomic, scriitor, Cezar Ioan, enolog, deținător vinul.ro și inițiatorul Zilei naționale pentru gastronomia și vinurile din România, Adriana Sohodoleanu, deținătoare Biscuit.ro și lector la Fundația Calea Victoriei
Moderatoare: Diana Iepure

17:00 Grupul Editorial Art

Alex Moldovan, sesiune de autografe

17:00 Editura Cartea Românească Educațional

Prezentare Alexandru Clenciu :„Chipuri și cuvinte”

17:00 Editura Eikon
Lansarea volumelor: „Amphora cu ofrande, de Maria Dobrescu; „Elegii de câmpie”, de Aurel Ștefan Alexandrescu
Invitați: Simona Poclid, Maria Dobrescu,Tudor Călin Zarojanu, Aurel Ștefan Alexandrescu
Moderator: Valentin Ajder

17:00 ePUBLISHER – eLITERATURA – eDIDACTICA – CORESI

Lansare de carte: Radu Șerban:
 „Despre haiku. Eseu, 72 haikuuri și un haibun”;„On Haiku. An Essay, 72 haiku, and 1 haibun”;„Cuget senin / Serene in Heart and Thought: poeme haiku în română și engleză / Haiku Poems in Romanian and English”; „Serene in Heart and Thought : Haiku Poems”; „Famous Romanians in Japan. Essays”; „Români de roman în Japonia. Eseuri”; „Tokyo Station. An Ambassador’s Diary”;  „Meditative. Poeme haiku în română și engleză. Haiku Poems in Romanian and English”

Moderator: Gina Micloș

Invitați: Radu Șerban, Marius Chelaru, Vasile Poenaru

17: 00 Editura Humanitas
Lansare de carte și sesiune de autografe:
„Medina infinită: Călătorii la întâmplare și alte întâmplări de călătorie“ de Iulian Comănescu
Vor vorbi: Iulian Comănescu, Radu Paraschivescu, Radu Gârmacea

17:00 Institutul Francez

Atelier pentru adulți și copii : Zero Deșeuri, cu Bénédicte Moret, autoarea cărții Familia aproape Zero Deșeuri ( în colaborare cu editura Seneca)

17:00 Editura Litera
Lansare de carte : „Lumina din noi” de Michelle Obama

17:00 Editura Polirom
Ego. Proză: Beatris Serediuc, „Donnatela”

Invitaţi: Beatris Serediuc, Robert Șerban

Moderatoare: Nona Rapotan

17:00 Editura Vinea
Jurnal Editorial : Georgeta Stefanescu (Geneva):

Albumul de pictură: BURNT STORIES/ CONTES BRÛLÉS/ POVEŞTI ARSE,

Andrei Velea, „Imn tandru pentru dragoste” ; „Libertate și distrugere”, poeme, Horia Dulvac, ÎN DIGESTIE, poeme, Ed. Vinea, 2021; Andreea T. Felciuc: „Frumusețea este”, Ed. Vinea, 2021

courtesy for poetry: Roxana Dumitrache; Mircea A. Diaconu

„Premiile Vineaˮ, ediția a XXIX-a, București, 2021

Volum distins cu Marele premiu „Ion Vineaˮ pentru debut în poezie

Participă: Mihail Gălățanu, actrița Iulia Georgeta Popescu, Nicolae Tzone

17:30 Editura Humanitas
Lansarea romanului „Dacă pisicile ar dispărea din lume“ de Genki Kawamura
Vor vorbi: Magda Ciubăncan, Șerban Georgescu, Denisa Comănescu

17:30 Editura Polirom
Ego. Proză: George C. Dumitru, „Fericire”

Invitaţi: Luminița Corneanu, Cristian Fulaș, George C. Dumitru

Moderatoare: Nona Rapotan

18:00 Grupul Editorial Art
Alexandra Rusu și Ioana Văllimărescu, sesiune de autografe

18: 00 Editura Cetatea de Scaun

Lansare de carte: ”România și problema petrolului (1969-1981)”.
Invitați: Dragoș Sebastian Becheru (autor), Bogdan Murgescu
 

18:00 Editura Corint
Dezbatere: „Vânătoarea de vrăjitoare în literatură, de la Cazul tovarășului Tulaev, de Victor Serge, Corint Clasici ai Literaturii, la Femei pe rug”, de Kiran Millwood Hargrave, Corint Fiction

Invitați: Ana Antonescu, coordonator Corint Fiction; Iulia-Cristiana Stan, coordonator Corint Clasici ai Literaturii; Ioana Pelehatăi, redactor-șef Scena 9; Alina Purcaru, scriitoare, jurnalist cultural;nDoru Mareș, traducător, critic de teatru; Ion M. Ioniță, redactor-șef Historia, coordonator Corint Istorie

18:00 Editura Eikon

Lansarea volumelor: „Umbra muntelui”, de Ștefan Nicolae; „Călătorie prin literatura japoneză. Reflecții de cititor-traducător”, de Anca Focșeneanu; „De la „Shōgun” citire. Istoria Japoniei și fanteziile Occidentului”, de Henry Smith

Invitați: Anca Focșeneanu, Monica Tamaș, Ion Bogdan Lefter, Ștefan Nicolae
Moderator: Valentin Ajder

18:00 ePUBLISHER – eLITERATURA – eDIDACTICA – CORESI
Lansare de carte:„Gnothi Seauton. Cunoașterea de sine. Descătușarea sinelui. Trezirea minții. Dezvoltare personală” de Mihaela Buflea

Moderator: Gina Micloș

Invitați: Mihaela Buflea, dr. Pantiș Carmen Brândușa, Vasile Poenaru

18:00 Editura Humanitas
Lansarea volumului: „Dincolo de tranșee: Cum au trăit maghiarii din Transilvania Marele Război și Trianonul“, ediție de Nándor Bárdi și Judit Pál, traducere de S. Skultéty
Vor vorbi: Daniel Cain, Alina Pavelescu, Radu Gârmacea

 
18:00 Institutul Francez
Sesiune de autografe FR-RO cu Bénédicte Moret
 

18:00 Editura Polirom
Ego. Proză: „Sevraj”, autor Liviu Surugiu

Invitaţi: Michael Haulică, Liviu Surugiu

Moderator: Dan Doboș

18:00 Editura Tritonic
Mini-dialog „Despre scris – ficțiune sau academic. „O incursiune în istoria cărții” și prezentarea volumelor: „Către o istorie a cărții: carte, lectură și comerț în România secolului XX”, autor Sebastian-Raul Pavel; Scurt manual pentru editarea lucrărilor științifice, autori Anca Mihai, Rebeca Cojocaru, Bogdan Hrib; „Strategii metacognitive în procesul de scriere academică”, autoare Ioana Grancea; „Autor de unul singur. Rețete pentru scrierea creativă”, autor Dănuț Ungureanu, colecția Comunicare Media. Invitați: Anca Mihai, Rebeca Cojocaru, Dănuț Ungureanu, Bogdan Hrib

18:30 Editura Humanitas
Lansarea volumelor: „Fericire clandestină. Proză scurtă. 1971 ‒ 1977“ de Clarice Lispector
„Tărâmul pustiit și alte poeme 1909 ‒1962“ de T.S. Eliot
Vor vorbi: Anca Milu Vaidesegan, Cristian Pătrășconiu, Denisa Comănescu

18:30 Editura Polirom
Câştigătoarea Concursului de Debut al Editurii Polirom – 2022: „Banchetul cerșetorilor” de Irina Anghel

Invitaţi: Simona Antonescu, Irina Anghel

Moderator: Ovidiu Șimonca

 

19:00 Editura Eikon
Recital Poetic: „Miraculoasa banalitate”, de Carmen Maria Mecu; „Multivers”, de Decebal N.Todăriță; „A șaptea pecete”, de Ioan Popoiu Academia însinguraților, de Alina Monica Țurlea

19:00  Editura Herald
Începuturile întelepciunii sufite  Sana`i despre poezie, cunoaștere si iubire  - metafora iubirii în poezia persană
Lansarea cărtilor: „ Legea sacră și Grădina tainică a adevărului de Sana’i 
Invitati: Teodoru Ghiondea profesor, Cristiana Meena artistă, cântăreață, Nae Alexandru actor
 
19:00 Organizația Noua Acropolă
Prezentarea cărții “Drumul către victorie” de Delia Steinberg Guzman.
 

19:00 Editura Tritonic
Lansarea volumului: „Theophilos sau despre dialogul filosofiei”, autor Pompiliu Alexandru, colecția Sens.
Invitați: autorul Pompiliu Alexandru și editorul Bogdan Hrib.


Sâmbătă, 10 decembrie

SPAȚIUL DE EVENIMENTE „MIRCEA” NEDELCIU

10.00 -10.45 CARTEA ROMANEASCA EDUCATIONAL
Prezentare Răsvan Popescu: „În torent”

11.00 -11.45 Monitorul Oficial

Conferință Jiquidi, criticul și istoricul de artă Pavel Șușară, Dalina Bădescu, artist plastic și graficianul cărții.

12.00 -12.45 Editura Niculescu

Lansarea romanului: „Mica dansatoare”, de Melanie Leschallas

13.00 -13.45 Editura Trei
Noutăți Anansi World Fiction

 
14.00 -14.45 CURTEA VECHE Publishing

Lansarea volumelor: „Chinatown, Charles Yu” – discuție despre intersecțiile dintre literatură și cinematografie: Câmpul în flăcări, Juan Rulfo – discuție despre puterea prozei scurte și relevanța sa astăzi cu Luana Schidu

15.00 – 15.45 Institutul Francez
Dezbatere pe tema exilului cu Sonia Devillers. Alexandra Badea si Vasile Ernu, în prezența Directorului Institutului Francez Julien Chiappone-Lucchesi

16.00 – 16.45 Editura Polirom
Carte-eveniment: „Dicţionarul romanului central-european din secolul XX”, deAdriana Babeți

Invitaţi: Mircea Martin, Ioana Pârvulescu, Oana Fotache-Dubălaru, Mircea Vasilescu, Emanuela Stoleriu

Moderatoare: Adriana Babeți

17.00 -17.45 Editura Argonaut
Lansare de carte: „Infotainmentul de televiziune. Comunicare – Divertisment – Informaţie”, autor, Cornel Crişan

Invitată: Gianina Corondan

Moderator: Moldovan Romeo

18:00 -18: 45 Editura Herald

Cum ne modelează societatea starea de bine

Lansarea cărtii Mitul normalității de Gabor Mate,

Moderator Mihai Morar realizator si prezentator radio,

Invitati: Diana Vasile psihoterapeut, presedinte ISTT, Gabriel Cicu medic psihiatru, psihoterapeut

SPAȚIUL DE EVENIMENTE „MIRCEA SÂNTIMBREANU”

10.00 -10.45  Editura pentru Artă și Literatură

Întâlnire cu cititorii a autoarelor volumului colectiv „Neterminatele iubiri” (Ana Barton, Corina Ozon, Nicoleta Beraru, Eugenia Crainic, Simona Ferrante, Em Sava, Marietta Dobrin, Maria Bertoldo-Stocheci, Liliana Paicu, Ioana Nicolescu, Roxana Bărbulescu, Mirela Butnariu, Adriana Tîrnoveanu, Adriana Ungureanu) și lansarea volumului Povești scrise în palmă de Corina Ozon.

11.00 – 11.45 Academia de Studii Economice din București

Sub egida Facultății de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori, lansarea cărții:

„Relația mea cu banii. Educația financiară de la știință la viața de zi cu zi”, coordonatoare: Andreea Stoian

Invitați: prof. univ. dr. Gabriela Anghelache, prof. univ. dr. Ion Stancu, prof. univ. dr. Laura Obreja-Brașoveanu, prof. univ. dr. Iulian Brașoveanu

12.00 -12.45 Editura Cetatea de Scaun
Lansare de carte: ”Revoltă și acceptare. Eseu despre timpurile noastre”.

Invitați: Bronislaw Wildstein (autor), Horia Roman Patapievici, Anca Cernea, Constantin Geambașu, Antoaneta Olteanu 

13.00 -13.45  Ratio et Revelatio

Lansare carte „Cine sunt eu? Autenticitatea și limitele sale morale”, de Daniel Nica

Invitați: Daniel Nica, Cristian Iftode, Emilian Mihailov, Paul Gabriel Sandu

14.00 – 14.45 Editura Universitaria

ROMÂNIA LA CJUE (2018-2019)

Vol. I JURISPRUDENȚĂ

Vol. II PRACTICĂ JUDICIARĂ

Autor: Radu Canțăr

15.00 -15. 45 EDITURA EPICA
Lansarea cărții „Sfârșitul șoaptelor. Decembrie 1989”, de Ruta Sepetys

Alături de autoare vor fi prezenți: Irina Margareta Nistor, Stejărel Olaru, Dan Doboș, Marcel Bartic, Donatas Augulis

Moderator: Marian Voicu

16.00 -16.45 CARTEX
Lansarea volumului Poetica amintirilor. Irina Mavrodin – un portret fragmentar și a ediției definitive a traducerii Irinei Mavrodin din Gustave Flaubert, Bouvard și Pécuchet
Invitaţi: Alina Ioniță, Anne-Marie Codrescu, Patricia Apostol, Mircea Ardeleanu, 

Dumitra Baron, Rodica Brad, Nicolas Cavaillès,

Elena Ciocoiu, Ioan Lascu, Maria-Otilia Oprea,

Maria-Cristina Pîrvu, Genoveva Preda,

Cristina Rhea, Odile Riondet, Cassian-Maria

17.00 -17.45 Casa Cărtii de Știință
Lansare de carte Antonio Muñoz-Molina, Beatus Ille

Invitați: Melania Stancu (trad.)

18.00 -18.45 Editura Universitară
Lansarea celor mai recente romane: „Până nu ni se face dor”, de Zully Mustafa; „Dincolo de gardul colorat”, de Cristina Centea; „Zbor peste noapte”, de Angela Mădălina Lazar; „Dimineața lianelor, Cătălina Hașotti
Expoziție de fotografie, Portrete ale unor mari actori români. Artist fotograf: Daniel Faluvegi

Participă: Zully Mustafa, Cristina Centea, Angela Mădălina Lazar, Cătălina Hașotti, scriitoarele Clelia Ifrim și Ecaterina Giurgiu

Moderează: conf. univ. dr. Silvia Osman

SPAȚIUL DE EVENIMENTE MARIN PREDA

10. 00 – 10.45 ADEPC- Editura Antim Ivireanul
Prezentarea cărților scriitorilor laureați ai Salonului Național de Literatură și Artă „Rotonda Plopilor Aprinși”, de la Râmnicu Vâlcea (ediția a XI-a ).                                                             

Înmânarea medaliilor și a trofeelor: Prof. Univ. dr. Octavia Nedelcu, președinta juriului. Prezintă și moderează: Ioan Barbu

11.00 – 11.45 EDITURA ARC

Lansarea volumelor: „Montana” (ARC, 2022) de Alexandru Popescu; „Motănașul din flori”(ARC, 2022) de Lucreția Bârlădeanu

Moderează: Maria Pilchin

12.00 – 12.45 Editura Princeps Edit

Lansare de carte: „Vindecările – Opera poetică” Vol I și Vol. II, de  Doina Uricariu
Prezintă: Prezintă:  Varujan Vosganian, Daniel Corbu, Paul Gorban

13.00 -13.45 Universitatea din Bucuresti

Lansare: „Decorațiile României. Legi, decrete, hotărâri și alte acte normative”. Volumul I. 1860-1930;
„Decorațiile României. Legi, decrete, hotărâri și alte acte normative. Volumul II. 1930-1947”;
„Decorațiile României. Legi, decrete, hotărâri și alte acte normative. Volumul III. 1948-1989”; 1989-2020. Partea I;„Decorațiile României. Legi, decrete, hotărâri și alte acte normative”. Volumul III. 1948-1989; 1989-2020. Partea a II-a, autori Simion Câlția și Tudor-Radu Tiron
Invitați: Andrei Sora
Moderator: Emil Boboescu

14.00 -14.45 ITACA PUBLISHING

Lansarea cărților câștigătoare la Concursul de manuscrise Itaca 2022, în prezența autorilor. Poezii, efecte secundare, autor Geo Vasile și Albedo, autoare Nicolina Halgaș. Lansarea volumului 50 poezii de Mihai Eminescu, traduse în franceză de Cindrel Lupe și Tudor Mirică.
Moderator: Viorel Ploeșteanu (editor).

Invitat: scriitorul Nicolae Iliescu.

15.00 -15.45 Editura Junimea
„Semnale editoriale junimiste”

Apariții recente în Colecția „Historia magistra vitae” a editurii Junimea Cătălin Turliuc (coordonator), Mircea Munteanu, Alexandru Rufanda „Istoria ilustrată a Francmasoneriei din Moldova Istorică” (vol. 1-5), 2022; Cătălin Turliuc, Petre P. Carp. „Un destin, o vocaţie”, 2022; Cătălin Turliuc, „Toţi în unu”. Alexandru Ioan I şi epoca sa, 2020; Take Ionescu, „Amintiri”, 2019. Traducere din limba franceză de Simona Modreanu, editie îngrijită de Cătălin Turliuc. Prezintă: Sorin Liviu Damean, Andrei Țăranu Amfitrion: Simona Modreanu

16.00 -16.45 EDITURA VREMEA
Colecția Planeta București: „O istorie a străzii Principatele Unite”, de Radu Stanciu

17.00 – 17.45 CENTRUL DE STUDII VEDICE

Principalele învățăminte desprinse din cartile vedice
Prezentator: Śyāmasundara Dasa, membru în cadrul Centrului de Studii Vedice

18.00 – 18.45 Editura Lebăda Neagră
Lansare volum și sesiune de autografe: „AMR 273” de Tudor Călin Zarojanu

Invitați: Tudor Călin Zarojanu, autor;Dan Iancu, scriitor.

Moderator: Adrian Christescu, scriitor

19:00 – 19: 45 VivaNatura
Revoluția OMului Bun şi VivaNatura este soluția pentru reducerea amprentei de carbon si o viață mai buna

SALA „NICOLAE TITULESCU”

10.00 – 10.45 ePUBLISHER – eLITERATURA – eDIDACTICA – CORESI
Lansare de carte: 10 volume de versuri de Iosefina Schirger:„ Fântâna cu stele”, „Abstracțiuni”, „Vorbiri la limită”, „Poezii cu aripi și nerv”, „Acuarele”, „Întâlniri lirice”, „Poezii în nisip”, „Meandre cu noi”, „Scrieri”, „Cartea mea fermecată”. Participă: Iosefina Schirger, Ionel Muscalu, Vasile Poenaru

12.00 – 12.45 Editura Siono
Lansare carte: Tu cât iubești? – Petruța Petre  
Moderator: Oana Stroe
Lansare carte: Antologia SION
Moderatori: Em Sava și Oana Stroe

13:00 – 14:00 Editura Prestige
Lansare de carte: „Marea Renaștere”, autor Călin Georgescu
Invitați: dr. Rainer Fuellmich, Ovidiu Hurduzeu, Dan Puric, dr. Răzvan Constantinescu, dr. Anca Nițulescu, dr. Damian Baciu.

15.00 -15.45 EDITURA ARHIEPISCOPIEI ROMANO CATOLICE DE BUCUREȘTI (ARCB)
Lansarea volumelor:
Mons. Miguel Maury Buendía, Urmându-și instinctul. Povestiri anecdotice cu animale, trad. Ana-Violeta Gentea. Cu colaborarea Dianei Turconi

Lucian Dîncă, Sfântul Atanasie de Alexandria – apologet

Claudia Stan (editor) Exerciții de iertare pentru spovezi (mai) bune  

Crystalina Evert, Feminitate pură – ediția a III-a revizuită și adăugită/ediție adaptată, trad. Daniela Chiriță

Jason Evert, Bărbat adevărat – ediția a III-a revizuită și adăugită/ediție adaptată, trad. Daniela Chiriță 

Invitati: SE Mon. Miguel Maury Bunedía, Nunțiu Apostolic de București; pr. prof. Lucian Dîncă AA, pr. Marius Taloș SJ

16.00 – 16.45 EDITURA ECOU TRANSILVAN
Lansarea volumelor: „Zboruri secrete” de Cleopatra Lorințiu

„Odihna mea e munca pentru strămoși” de Victor Constantin Măruțoiu

 „ Femeile se citesc invers” de Neil McGrego

17.00 – 17.45 Astralis ADEPC
 Lansarea volumelor: ASPECTE ȘI IDENTITĂȚI – de NICOLAE RUSU (Rep. Moldova) i DANSELAIDA  de Silvia Deaconescu

-Prezintă: Ana Calina Garaș, Evelyne Maria Croitoru, Marian Nencescu, Lucian Gruia, Geo Călugăru, Cleopatra Luca, Roxana Procopiescu  

Moderator: Camelia Pantazi Tudor

18.00 -18.45 ADEPC – CUANTIC

Lansarea volumelor: „Când este o femeie frumoasă?” de George Colang

„Când iubim cu adevărat?” de George Colang

19:00- 19:45 Paul Edition
Lansare de carte: „O istorie traita de Paul Niculescu Mizil”

STAND RADIO ROMÂNIA

11.00 -12.00 Radio România Cultural
Concursul național de Lectură „Mircea Nedelciu”
Realizator: Mirela Nicolae, realizator Radio România Cultural

12:00 -13:00 RADIO ROMÂNIA BUCUREȘTI Fm
„Personajele ies din cărți și ajung pe scenă. Le cunoști la radio” în cadrul emisiunii Spectacol@Bucuresti.ro ,realizata de Andreia Barsan in direct de la stadul Bucuresti FM. Participa actorii: Oana Predescu și Bogdan Nechifor, regizorul Vlad Cristache – managerul Teatrului Excelsior, și Daria Ancuța, câștigătoare a Concursului de Dramaturgie pentru Adolescenți, derulat anual de acest teatru.Emisiunea va fi difuzată pe 98,3 FM; dar și pe paginile de Facebook ale Teatrului Excelsior și București FM.

13.00 – 14.30  EDITURA CASA RADIO
Lansare-eveniment: Dan Sociu, „Ce-ar şti adică un poet despre viaţă. Poeme rostite la Radio (2021), carte şi CD, cea mai recentă apariţie din Colecţia „Biblioteca de poezie românească”. 62 de poeme alese şi rostite la Radio de Dan Sociu. Ediţie îngrijită de Cosmin Ciotloş, cu ilustraţii de Ioana-Maria Drogeanu
Invitaţi: Dan Sociu, Cosmin Ciotloş, Arthur Suciu

15.00 – 16.30 Radio România Cultural, TVR și Editura Casa Radio
Dezbaterea cu public „Dragii noștri, aflați despre noi…”, realizată pe baza documentarului omonim produs de TVR, care va fi difuzat în premieră absolută pe 15 decembrie 2022. Documentarul are la bază corespondența scrisă din anii 1980-1989, dintre membrii unor familii obișnuite care descriu viața, educația și societatea ultimului deceniu comunist. Eveniment hibrid.
Concepție și moderare: Mirela Nicolae, realizator RRC, Ana Preda, regizor TVR și Diana Dumitru, producător TVR. Scenografie eveniment: arh. Bristena de Satmaari.

17.00 – 18.00 CASA RADIO

Lansare-prezentare „Maria Lătăreţu, Mai ții minte, măi dragă Mărie”, cel mai recent album din Colecția „Lada de zestre”.
Invitaţi: etnomuzicologul dr. Constantin Secară şi jurnalista şi muziciana Maria Balabaş
Moderator: Tiberiu Comandaşu

18.00 – 19.30 Radio Rom\nia BUCURESTI FM

Prima carte electronică pe care o poți trimite prin poșta! – „E cel mai bun. Români în Scoția”, autor Ioana Brusten

Peste 4 milioane de români își construiesc o altă existență dincolo de granițele țării.

„E cel mai bun. Români în Scoția” prezintă povești de succes de la capătul continentului, 32 de interviuri in limbile română și engleză, cu oameni care au demonstrat că fac cinste numelui de „român”. Să fii inteligent, pregătit, aplicat, determinat, să fii apreciat și îndrăgit  când joci „în deplasare” înseamnă să fii câștigător.

32 de povesti inspiraționale și motivaționale. „E cel mai bun. Români în Scoția” este un mic ghid pentru o viață nouă, într-o altfel de lume.

Lansare: „De la Cenzură la Libertate. Audiovizualul din Dobrogea”,autor Adelina Tocitu

Pe fondul dezvoltării turismului de pe litoral, regimul comunist a considerat oportună deschiderea la Mamaia, în anul 1967, a unui program de radio estival, singurul din România, Radio Vacanţa. După 1960, Radioteleviziunea Română a realizat cu regularitate transmisiuni televizate de la Constanța, ideea de înființare a unui studio de televiziune în Dobrogea fiind conturată încă de atunci.

 Studiul prezintă argumentele și motivele care au stat la baza dezvoltării singurului program de radio estival din România, Radio Vacanța. Cercetarea a pornit de la existența acestei „moșteniri” în domeniul audiovizualului și continuă analizând începutul și evoluția presei „libere” audiovizuale în Dobrogea după evenimentele din Decembrie 1989, modul în care au fost puse bazele noii „realități mediatice”. Valorificarea trecutului mass-media din perioada comunistă și din ultimii 30 de ani este o componentă esențială în reconstituirea istoriei audiovizualului din această regiune.

COLȚUL COPIILOR

10.00 – 10: 45 Asociația Versus
Atelier de narațiune interactivă:„Pământul este mare”

11:00 – 11: 45 Asociația Versus
Atelier narațiune interactivă: „Spărgătorul de nuci, Lacul lebedelor”

13.00 -13.45 Revista Timpul

Dubla lansare de carte: „Peripeții în ogradă ” de Aurora Georgescu și „Hangu, ținut de legend” de Liliana Pîntea

Invitate: Aurora Georgescu, Liliana Pîntea, Compania Pur Anima – Teatru de animație

Moderator: Ana-Maria Roșca

14.00 – 15:30  NABU

Lansare poveste de Crăciun: ”Spiridușii îi spuneau Marni” este o carte scrisă pentru biblioteca digitală gratuită NABU și urmărește povestea lui Minu, un băiețel vesel și bun la suflet, care are un secret trist: în fiecare an, pentru el, Crăciunul dispare. Ce urmează veți descoperi citind povestea. La lansare ni se vor alătura: Liana Alexandru, autoarea cărții, Ștefania Tănase, ilustrator; Daria Alexandrescu, ilustrator, Cristina Istrate, Country Manager NABU, Monica Grecu, Content Manager NABU Cartea va fi disponibilă gratuit în română și engleză în aplicația NABU din ziua evenimentului. Aplicația NABU este disponibilă în România cu sprijinul UiPath Foundation și OvidiuRO!

17:00 – 18:00 Editura Frontiera
Zenko Atelie Creativ &Sesiune de autografe

STAND PROPRIU

10:00 Editura Eikon
Lansarea volumelor: „Cronica Răbdării Tale”, de Paula Panfil; „Învață-mă să dansez. Memorii provizorii”, de Louis de Saussure
Invitați: Ioana Niculescu, Ecaterina Micu, Christian Crăciun
Moderator: Valentin Ajder

10:00 Revista Timpul

Lansare de carte: „KENNYA – Dincolo de sex. BDSM”

Autor: Mistress Kennya

Invitați: Ezada, Ovidiu Șimonca

Moderator: Mihai Vacariu

10:30 Institutul Francez
Atelier pentru copii : 1Zero Deșeuri”, cu Bénédicte Moret, autoarea cărții „Familia aproape Zero Deșeuri”

11:00 Grupul Editorial Art
Sesiune de autografe Andrei Puică

11:00 Editura Eikon
Lansare de carte: „Contribuții la descrierea cărții vechi manuscrise de la Arad: repertoriu”, de Dușița Ristin
Invitați: Anca Irina Ionescu, Elena Liliana Popescu, Silvia Marin Barutcieff, Dușița Ristin
Moderator: Valentin Ajder

11:00 Editura Nomina
Oră de lectură cu Ramona Miza: „Ursulețul morocănos”

11:00-11:30 Editura Litera

„Dragoste și literatură”
Moderator: Laurențiu-Ciprian Tudor
Invitați: Andrei Velea,Radu Aldulescu, Allex Trușcă

11:00 – 12:00 Editura Spandugino
Wilhelm Dancă, Mircea Eliade: „Definitio Sacri”
Vorbitori: Ioan Robu, Gheorghe Vlăduțescu, Wilhelm Dancă. Moderator: Cristian Pătrășconiu

11:30 Editura Bookzone
Lansare „Biblia pentru copii povestită de Părintele Necula

11:30 Editura Corint
Lansare și sesiune de autografe Marina Almășan, „Prin Copenhaga, pe urmele Micii Sirene” 

Invitați: Adrian Artene, director editorial Gândul, Ion Haiduc, actor, Alin Burcea, președinte Paralela 45, Dan Helciug, artist 

Moderator: Marina Almășan

11:30 Editura Humanitas

Noutăți în colecția Scriitori români contemporani
Lansarea romanelor: „Ora cinci și șapte minute“ de Dumitru Crudu; „Gene dominante“ de Ștefania Mihalache
Vor vorbi: Dumitru Crudu, Ștefania Mihalache, Robert Șerban

11:30 Institutul Francez
Sesiune de autografe FR-RO cu Bénédicte Moret (în colaborare cu editura Seneca)

11:30-12:00 Editura Litera

Revista Ficțiunea OPTm

Invitați: Adriana Irimescu, Ciprian Handru, Bianca Zbarcea, Alina Pavelescu

12:00 Grupul Editorial Art
Lansare „Ordinul povestitorilor #14”
Cu Adina Popescu, Ioana Nicolaie și copiii publicați în revistă.

12:00 Editura Cartea Românească Educațional

Prezentare Călin Ciobotari: „O istorie a sărutului în teatru!

12:00 Editura Eikon

Lansarea volumelor: „Imobiliare: cumpără și vinde intelligent”, de Mădălina Cheptea; „Limbajul interzis. Înjurături și lexic obscen în cultura română”, de Octavian Laiu-Despău; „Corespondență în era internetului”, de Mihaela Albu
Invitați: Mădălina Cheptea, Claudiu Lucaci
Moderator: Valentin Ajder

12:00 ePUBLISHER – eLITERATURA – eDIDACTICA – CORESI
Lansare de carte: cărți de Florica Bud: „LutebaflA: Alfabetul de la Z la A”;„Pofta-n cui și alte pohte: Proză scurtă”
Moderator: Gina Micloș
Invitați: Florica Bud, Horia Gârbea, Nicoleta Milea, Dan-Silviu Boerescu, Radu-Ilarion Munteanu

12:00 Editura Humanitas
Eveniment Humanitas Junior
Lansare de carte și sesiune de autografe „Invizibilii“ de Ioana Pârvulescu
Vor vorbi: Ioana Pârvulescu, Liana Alexandru, Cristina Cioabă

12:00 Editura Litera

Lansarea de carte „Ultimul an cu Ceaușescu” de Daniela Ratiu.
Moderator: Alina Pavelescu
Invitați: Catrinel Popa, Ciprian Handru

12:00 Editura Polirom
Lansare de carte: Liliana Corobca (editor), „Panorama postcomunismului în România”

Invitaţi: Liliana Corobca, Raluca Oancea, Ileana Racheru, Bogdan Murgescu, Augustin Ioan, Tudor Vișan-Miu

Moderator: Ovidiu Șimonca

12:00 -13:00 Editura Spandugino
Lansare: „Scrieri 4. Darul desăvârșit & Cetatea sub asediu & Pe ce lume trăim”, autor Teodor Baconschi

Vorbitori: Petre Guran, Teodor Baconschi

Moderator: Cristian Pătrășconiu

12:00 Editura Tritonic
Lansare de carte: „Poveștile Castelului (volum omnibus), autoare Teodora Matei și volumul de povestiri „3.7”, autori Teodora Matei, Daniel Timariu, Lucian Dragoș Bogdan, colecția SF & Fantasy.
Invitați: Teodora Matei și editorul Bogdan Hrib.

12:15 Editura Herald
Alan Watt: „Despre o viață trăită cu sens dintr-o perspectivă academică”
Lansarea cărții: „Un guru în academie” de Alan Watts,
Invitați: Luisa Neag senior editor Herald, Matei Georgescu psihoterapeut, prof.univ.dr., Mihai Popa Radu coach, trainer, Liliana Popescu prof.univ.dr.

12:30 Institutul Francez
Întâlnire cu Philippe Collin, autor de benzi desenate

12:30 Editura Humanitas
Lansarea romanului „Anihilare“ de Michel Houellebecq
Vor vorbi: Robert Șerban, Radu Naum, Daniel Nicolescu

12:30 Editura Nomina
Întâlnire cu Zully Mustafa, autoarea cărții „Balada Căpșunilor fără culoare”

13:00 Editura Bookzone
Lansare de carte: „Viața este o poveste” de Florin Piersic

13:00 Editura Corint
Lansare și sesiune de autografe: „România de totdeauna”. Simona Preda în dialog cu acad. Georgeta Filitti

Invitați: Georgeta Filitti, istoric, membră de onoare a Academiei Române; Simona Preda, istoric; Florin-Răzvan Mihai, coordonator Corint Istorie Autori Români

Moderator: Ioana Bâldea Constantinescu, Brand Manager Editura Corint

13:00 Crime Scene Press
Lansarea volumului de povestiri polițiste „Crimele din Barintown”, de George Arion, în prezența autorului

13:00 Editura Eikon

Lansarea volumelor: „Turnura științifică a esteticii contemporane. Cercetări de avangardă în domeniile neuroștiințelor și inteligenței artificiale” de Florin Cornel Moraru; „Homo ironicus. O abordare antropologică a ironiei filosofice, de Liviu Iulian Cocei”; „Schimb de vorbe cu Gabriela”, de Ottilia Ardeleanu

Invitați: Constantin Aslam, Constantin Vică, Christian Crăciun, Vianu Mureșan, Ottilia Ardeleanu, Cornel Moraru
Moderator: Valentin Ajder

13:00 ePUBLISHER – eLITERATURA – eDIDACTICA – CORESI

Lansare de carte:„Prin rouă și nouri. Poezii și aforisme dedicate copilăriei” de Nicolae Petrescu-Redi
Moderator: Gina Micloș
Invitați: Nicolae Petrescu-Redi, Mihai Păcuraru, Dan Bodea

13:00 Editura Epica
Lansare de carte: „Războiul lui Putin cu lumea liberă. Propagandă, dezinformare, fake news”, de Marian Voicu și Cătălin Gomboș, Editura Omnium

Invitați: Marian Voicu, Cătălin Gomboș, Marin Gherman

13:00 Editura Humanitas
Lansarea romanului „Cetatea cucului din nori“ de Anthony Doerr
Vor vorbi: Iulia Gorzo, Horia Ghibuțiu, Denisa Comănescu

13:00 Editura Litera

Lansarea de carte „a. normal” de Andrei Velea,
Invitați: Florin Spătaru, Laurențiu-Ciprian Tudor, Liviu G Stan 

13: 00 Editura Mega
Lansare de carte: „România. Album de istorie comunistă” (1948-1989)
Autor: Călin Hentea
Moderator: Robert Cincu
Invitat: Ion M. Ioniță – redactor șef Historia

13:00 Editura Paralela 45
Cum e corect? Ghid practic de limba română

Lansare și discuție despre o abordare prietenoasă a gramaticii funcționale pentru elevi și pentru oricine dorește să comunice corect

Invitați: Diana Iacob, Cristina Cergan, Bogdan Rațiu, Anca Vlaicu, Ștefania Ciobanu

13:00 Editura Polirom
Lansare de carte:„ Aripi și rădăcini” de Mihaela Miroiu

Invitaţi: Mihaela Miroiu, Laura Grunberg, Ecaterina Safarica

Moderator: Adrian Șerban

13:00 -14:00 Editura Spandugino
Lansare de carte: „Modern cu moderație: timpurile moderne sau inventarea unei înșelăciuni”, de Rémi Brague

Vorbitori: Miruna Tătaru-Cazaban, Teodor Baconschi, Bogdan Tătaru-Cazaban. Moderator: Cristian Pătrășconiu

13:00 Editura Tritonic
Lansare de carte:„Parcursul european al Italiei (1948-2019) – de la europenismul de după al Doilea Război Mondial la euroscepticismul zilelor nostre, autor Cristian-Nelu Moldovan (2022), Editura ISPRI
Prezintă: Cristian-Nelu Moldovan și invitații.
 

13:00 Editura Vinea
Ora de poezie

Camelia Iuliana Radu,„ Ziua în care am devenit monstru”, poeme, postfață de Octavian Soviany; Brîndușa Palade, „Ospiciul din paradis”

Participă: Camelia Iuliana Radu, Brândușa Palade, Călin Dengel, Mihail Gălățanu, Nicolae Tzone

Andreea T. Felciuc: „Frumusețea este”, Ed. Vinea, 2021

courtesy for poetry: Roxana Dumitrache; Mircea A. Diaconu

Ilustrația copertei aparține autoarei.

„Premiile Vineaˮ, ediția a XXIX-a, București, 2021

Volum distins cu Marele premiu „Ion Vineaˮ pentru debut în poezie

13:30 Institutul Francez
Sesiune de autografe cu Philippe Collin

13:30 Editura Humanitas
Lansare de carte și sesiune de autografe: „Podul Diavolului“ de Radu Paraschivescu
Vor vorbi: Radu Paraschivescu, Cătălin Striblea, Lidia Bodea

13:30 Editura Polirom
Fiction Ltd: „Povestiri despre oameni obișnuiți”, de Varujan Vosganian

Invitaţi: Varujan Vosganian, Horia Gârbea

Moderatoare: Claudia Fitcoschi

13:40 Editura Tritonic

Lansarea volumului: „Reconfigurarea securității și relațiilor internaționale în secolul 21”, autor Iulian Chifu (2022), editura ISPRI, 
Prezintă: Iulian Chifu și invitații

14:00 Grupul Editorial Art
Adina Popescu și Bilyana Velikova, live drawing și autografe

14:00 Editura pentru Artă și Literatură
Sesiune de autografe Corina Ozon (pentru volumul Povești scrise în palmă)

14:00 Editura Eikon
Lansarea volumelor: „Homo ironicus. O abordare antropologică a ironiei filosofice” de Liviu Iulian Cocei; „Horodok”, de Adi G. Secară; „Uimitorul Jack. Jack A. Wesome”, de Iulian Mardar; „ Umbra”, de Stela Iorga; „Itineranțe critice”, de Cristina Nedu
Invitați: George Secară, Iulian Mardar, Liviu Iulian Cocei
Moderator: Valentin Ajder

14:00 ePUBLISHER – eLITERATURA – eDIDACTICA – CORESI
Lansare de carte: Mihaela Suciu: „Amintirile nu încap într-o valiză. Proză scurtă”; „Oglinzile chemării. Versuri”; „Das lila Häuschen und seinem wohlhabenden Königreich” („Căsuța viorie și bogata ei împărăție. Povestiri pentru copii”)
Moderator: Gina Micloș
Invitați: Mihaela Suciu, Cătălin Lungu, Adriana Crăciun, Vasile Poenaru

14:00 Institutul Francez
Atelier VR

14:00 Editura Herald

Neurostiinta mintii  și Teoria polivagală – stiinta siguranței (echilibrare, dezvoltare si stare de bine)

Lansarea cărtilor Ghidul teoriei polivagale de Stephen Porges si Cum ne recăpătăm starea de bine, conectare și siguranță: 50 de practici polivagale pentru corp și minte de Deb A. Dana

Invitati: Andreea Tincea senior editor Herald, Teodora Buzoianu facilitator TRE® (Tension & Trauma Releasing Exercises), Madalina Bozeanu instructor Yoga, terapeut somatic, Andrei Vulpescu blogger, autor, psihoterapeut

14:00 Editura Humanitas

Lansare de carte și sesiune de autografe: „Cartea caselor“ de Andrea Bajani
Vor vorbi: Andrea Bajani, Mircea Cărtărescu, Denisa Comănescu

14:00 Editura Librex
Lansare de carte: „Povestea vieții mele”, de Regina Maria a României
Invitați:
Moderator:

14:00 Editura Litera

Lansarea de carte ”Nașterea eroului” de Andrei Ungureanu
Invitați: Ligia Pârvulescu, Alina Pavelescu, Emanuela Ilie

14:00 -17:00 Editura Paralela 45
Atelier pentru copii cu Ruxandra Vlad, artist plastic
Culoare, personaje și face painting

14:00 Editura Vinea
Șerban Foarță – 80

Volumele publicate la „Vinea”. Colaborarea fabuloasă cu Tudor Banuș :

(Spectacol cu Dimov, 2002 ; Prozarium, 2006 ; Îndreptar practic de chiciologie, 2008 ; Gazela de perete, 2009 ; ABC D’AIR, Ed. Vinea, 2012 ; Texte pentru Phœnix, 2015; respectiv: Abecedaur, 2014, ediția a 2-a, 2019; Lʼendroit est adroit/ lʼenvers est en vers, 2016 ; Tandem, II, 2018 ; Lʼhiver est un verbe, 2020

14:20 Editura Tritonic

Lansarea volumului: „O enciclopedie a doctrinelor de securitate”, coordonatori Dan Dungaciu, Cristina Ivan, Darie Cristea, Lucian Dumitrescu, editura ISPRI

14:30 Editura Humanitas

Lansare de carte și sesiune de autografe: „Ce gândește Dumnezeu? Puțină teologie“ de Gabriel Liiceanu
Vor vorbi: Gabriel Liiceanu și Dan-Liviu Boeriu

14:30 Editura Paralela 45
Lansarea primului volum din colecția „Papi și Toto descoperă lumea”, dedicată copiilor speciali

Invitați: Alexe Claudia, prof. psihopedagog, Bulacu Gabriela Daniela, prof. dr. psihopedagog, Grigore Cristina, prof. psihopedagog, Ionescu Georgeta, prof. itinerant și de sprijin, Ionescu Oana Camelia, prof. consilier școlar, Nicolae Iulia Mihaela, prof. învățământ preșcolar, Ruja Iuliana, prof învățământ preșcolar special, Sandu Acuța Gabriela, prof. kinetoterapeut, Stancu Ileana Simona, prof. psihopedagog, Ene Mariana Augustina, prof. drd., inspector de specialitate

14:30 Editura Polirom
Lansare de carte: „Șampania regilor. O istorie a primei fabrici de șampanie din România, Pivnițele Rhein & Cie (1892-2022)” de Dorin Stănescu

Invitaţi: Bogdan Murgescu, Ion M. Ioniță, Dorin Stănescu

Moderator: Adrian Șerban

14:30 – 15:30 Editura Spandugino
Lansare: „Dicționar de stilistică. Poetică, Retorică, Naratologie, Versificație” de Mihaela Mancaș

Vorbitori: Rodica Zafiu, Gheorghe Chivu, Mihaela Mancaș. Moderator: Cristian Pătrășconiu

15:00 Editura Bookzone
Lansare de carte: „Împăcarea cu tine însuți” de Părintele Necula și Părintele Doboș

15:00 Crime Scene Press

Lansarea romanului „Glonțul care a ratat ținta”, de Richard Osman, al treilea volum din seria bestseller „Clubul Crimelor de Joi” Participă: Alexandru Arion, George Arion Jr.

15:00 Editura Eikon
Lansarea volumelor:„Scrieri despre artă și iubire”, de Tiberiu Cercel; „Ipostaze grafice”, de Tiberiu Cercel; „Omul și Frumosul timpului său – Perspective estetice – lumea antică”, de Mariana Cîmpeanu

Invitați: Vianu Mureșan, Tiberiu Cercel
Moderator: Valentin Ajder

15:00 ePUBLISHER – eLITERATURA – eDIDACTICA – CORESI
Lansare de carte:„Vorbiți-ne despre Italia, domnule profesor! Repere din cultura și civilizația italiană” de Victor Druță
Moderator: Gina Micloș
Invitați: Victor Druță, Irina Constantinescu, Vasile Poenaru

15:00 Editura Humanitas
Lansare de carte și sesiune de autografe: „Amintiri din București“ de Gabriela Tabacu
Vor vorbi: Gabriela Tabacu, Ioana Pârvulescu, Tatiana Niculescu

15:00 Editura Polirom
Seria de autor Gabriela Adameșteanu, „Voci la distanță”

Invitaţi: Gabriela Adameșteanu, Bianca Burța-Cernat, Alexandru Cistelecan

Moderator: Matei Martin

15:00 Editura Tritonic
Lansarea romanului Orgasmul muzei, autor Dănuț Ungureanu, serie de autor. Invitați: autorul Dănuț Ungureanu și editorul Bogdan Hrib

15:00 Editura Vinea

Ora de poezie:

Carmen Secere, „Jucării cu gheare: neoficial sunt frumoasă”, ilustrația copertei și cele 17 picturi din volum: Nora Blaj, Ed. Vinea, 2022

Gabriela Schuster, „Viețile de dar”, poeme urmate de 17 lucrări ale lui Albrecht Dürer:

„Cavalerul, moartea și diavolul” –, Ed. Vinea, 2022

Participă: Carmen Secere, Raluca Faraon, actrița Iulia Georgeta Popescu, Mihail Gălățanu, Nicolae Tzone.

15:00 Editura Litera Lansare de carte
„De ce nimeni nu mi-a spus despre asta până acum. Sfaturi practice pentru zile cu susul in jos”, de Dr. Julie Smith

15:00 -15: 45 Editura Princeps Multimedia

Lansarea volumelor: Mioara Visan „Amintiri din paradisul pierdut” și „Corallina” și Lidia Ardeleanu „Cuvinte născoite de cuvinte” – poeme

15:30 Editura Herald
O hartă către psihologia lui Jung
Lansarea cărtii: „ Harta sufletului. Moștenirea lui Jung” de Murray Stein
Invitati: Lavinia Tânculescu Popa psihoterapeut jungian, lect.univ.dr., Cristian Constantinescu psihoterapeut jungian, Iulia Feordeanu psihoterapeut jungian, Roberta Trif psihoterapeut analist, traducator

15;30 Editura Humanitas
Lansare de carte și sesiune de autografe: „Theodoros“ de Mircea Cărtărescu
Vor vorbi: Mircea Cărtărescu, Dan-Liviu Boeriu, Lidia Bodea

15:30 – 16: 30 Editura Paralela 45
Atelier pentru copii: „Scrisoare pentru Moș Crăciun” cu Editura Paralela 45

Un atelier creativ animat de actrița Dumitriana Crețu

16:00 Editura Corint
Lansare și sesiune de autografe: „Cartea curajului și a candorii”
Invitați: Filip-Lucian Iorga, istoric, coordonator Corint Istorie cu Blazon; Ana Iorga, journalist; Prof. dr. Alin Ciupală, Facultatea de Istorie, Universitatea București;Flori Bălănescu, coordonator editorial Corint Istorie cu blazon
Moderator: Ioana Bâldea Constantinescu, Brand Manager Editura Corint

16:00 Editura Eikon
Lansare de carte: „Caiete macedonskiene”, vol 4, coord. Ion Munteanu

Invitați: Ion Munteanu, Ioan Lascu, Ştefan Mitroi, George Grigore, Maria Tronea şi Marian Buşe

16:00 ePUBLISHER – eLITERATURA – eDIDACTICA – CORESI
Lansare de carte:Passionaria Stoicescu: „Plusființa. Versuri” ;„Declarații pe propria răspundere. 20 de poeme din anul 2020”
Moderator: Gina Micloș
Invitați: Passionaria Stoicescu, Prof. Ioan N. Roșca, Rodica Lăzărescu, Vasile Poenaru

16:00 Institutul Francez
Sesiune de autografe cu Sonia Devillers

16:00 Editura Litera

Dialog scriitoricesc: Greutățile și plăcerile scrisului.

Moderator: Florin Spătaru
Invitați: Liviu G Stan, Ligia Pârvulescu, Andrei Ungureanu, Emanuela Ilie

16:00 Editura Mega
Lansare de carte: „PictoriI Transilvaniei Medievale” (CCA 1300–1600)
Autor: Ciprian Firea, Saveta Pop
Moderator: Robert Cincu
Invitat: Tereza Sinigalia

16:00 Editura Polirom
Biografii romanțate:„Marioara Voiculescu. Mareşala teatrului românesc” deAlina Nelega

Invitaţi: Alina Nelega, Nona Rapotan

Moderator: Adrian Botez

16:00 Editura Tritonic
Lansarea romanelelor: „Fata cu un singur ochi”, autoare Mihaela Motreanu; „Împușcături pe sub neoane”, autor Remy Lasouce, colecția Mystery & thriller.
Invitați: autoarea Anamaria Ionescu, scriitoarea Teodora Matei și editorul Bogdan Hrib.

16:15 Editura Humanitas
Lansarea romanului „Magicianul“ de Colm Tóibín
Vor vorbi: Ioana Pârvulescu, Radu Paraschivescu, Denisa Comănescu

16:30 Editura Bookzone

Lansare de carte: „ Terapie 1 la 1 cu sinele tău” de Raluca Anton

16:30 Editura Paralela 45

Lansare de carte: „Basmele românilor”, volumele I și II

Invitați: Antoaneta Olteanu, profesor universitar, doctor în etnologie, cercetătoare în domeniul mitologiei populare și demonologiei, Cristina Ispas, scriitoare, critic literar

Moderatoare: Diana Iepure

16;30 Editura Polirom
Biografii romanțate: „Preda. Adevărul ca o pradă” deBogdan Răileanu

Invitaţi: Gelu Diaconu, Bogdan Răileanu

Moderator: Adrian Botez

16:30 Editura Tritonic
Lansarea romanului „Al Punto”, autori Anamaria Ionescu și Radu Costescu, colecția Mystery & thriller. Invitați: autoarea Anamaria Ionescu, scriitoarea Teodora Matei și editorul Bogdan Hrib

16:45 Editura Humanitas

Lansare de carte și sesiune de autografe: „Despre viață, destin & nostalgie“ de Horia-Roman Patapievici
Vor vorbi: Horia-Roman Patapievici și Gabriel Liiceanu

17:00 Editura Cartea Românească Educațional

Prezentare Angela Muntean, Liviu Muntean: „Frumoasa și utila matematică”

17:00 Editura Eikon

Lansarea volumelor: „Despre măsura gustului și alte eseuri” de David Hume, traducere Ștefan Sebastian-Maftei; „Plotin. Despre coborârea sufletului în trupuri, trad. Dan Tomuleț (ENNEADE 4.8); „Filosofia pe scurt”, volumele 1 și 2 (De la presocratici, la Hegel; De la Schopenhauer, la postmodernism), de Nicolae Turcan; „Căutătorul și crucea sa”, de Nicolae Turcan; „Revelație și transformare – O interpretare a Evangheliei după Ioan”, de Dan Tomuleț

Invitați: Christian Crăciun, Vianu Mureșan
Moderator: Valentin Ajder

17:00 ePUBLISHER – eLITERATURA – eDIDACTICA – CORESI
Lansare de carte:„Dialoguri cu primul meu soț și iubirea de după divorț. Roman autobiografic” de Oana Sandu
Moderator: Gina Micloș
Invitați: Oana Sandu, Roxana Iorgulescu Bandrabur

17:00 Institutul Francez
Lansarea cărții „Fille” în limba română cu autoarea Camille Laurens, în prezența traducătoarei, Sînziana Manta și moderată de Ioana Stăncescu ( în colaborare cu editura Univers)

17:00 Editura Litera

Discuții pe marginea Seriei de autor Abdulrazak Gurnah

17:00 Editura Polirom
Întâlnire cu cititorii: Daniela Zeca-Buzura, „Demonii vântului”, ediție aniversară

Invitaţi: Daniela Zeca-Buzura, Maria Grigore, Constantin Toma

Moderatoare: Mihaela Moroșanu

17:00 Editura Vinea

Ora de poezie: A.E. Baconsky : „Cadavre în vid„, poeme, ediție îngrijită de Nicolae Tzone;

Nicolae Tzone, „Dunăre kilometrul 510/”

„O poveste de viață de moarte și de naștere”

„Cum nu au mai fost și nici nu vor mai fi altele/ Cartea nenascutului”, poeme,

Prefață: Angela Furtună; addenda: o scrisoare adresată autorului de Lucian Vasilescu;

coperta și 39 de ilustrații reproduse color de Suzana Fântânariu.

Participă: Nicolae Tzone, actrița Iulia Georgeta Popescu, Mihail Gălățanu

17:00 Editura Școala Ardeleană

Lansarea noilor volume din Colecția TIFF Cinefil

Valerian Sava, Post/neoistoria filmului românesc (și nu numai) în mono-dialoguri critice (via Facebook & Extra-Fb.). Vol. 1 și 2

Emanuel Pârvu, Scurt îndrumar de scenaristică și două exemple

Prezintă: Ion Bogdan Lefter.

17:15 Editura Tritonic

Lansarea volumului de povestiri Anticariatul, autoare Lucia Verona, colecția Mystery & thriller. Invitați: autoarea Lucia Verona și editorul Bogdan Hrib.

17:30 Editura Corint

Lansare „Nebunia nucleară. O istorie a crizei rachetelor din Cuba”, de Serhii Plokhy

Invitați: Adrian Cioroianu, istoric, profesor Facultatea de Istorie, Universitatea din București

Cristian Diaconescu, diplomat, fost ministru de Externe

Mihail E. Ionescu, istoric

Moderator: Ion M. Ioniță, redactor-șef Historia, coordonator Corint Istorie

17:30 Editura Humanitas
Lansare de carte și sesiune de autografe: „Jurnalul lui 66: Noaptea în care am ars“ de Alexandra Furnea
Vor vorbi: Alexandra Furnea, Radu Paraschivescu, Lidia Bodea

17:30 Editura Paralela 45
Colecția „Prima dragoste”. Lansarea volumului „Platanii din Samothraki”, de Ștefan Manasia

Inivtate: Florina Pîrjol, Alina Purcaru

Moderatoare: Diana Iepure

17:30 Editura Polirom
Ego. Proză: „Fără poză de profil” de Anca Vieru

Invitaţi: Anca Vieru, Florin Iaru

Moderator: Adrian Botez

17:00 -18:00 Editura Spandugino
Lansare de carte: „Fata pădurii și omul nopții. În compania ființelor supranaturale” e Constantin Eretescu:
Vorbitori: Ion Ghinoiu, Constantin Eretescu
Moderator: Cristian Pătrășconiu

18:00 Editura Bookzone
Lansare de carte: „Cele trei Adda”

18:00 Grupul Editorial Art
Poeziile lui Matei Vișniec din piesele de teatru publicate la Editura Arthur în unplugged

18:00 Editura Eikon

Lansare de carte: „Cronica unui lutier. Templul Reginei Vioară” de Catia Maxim Invitați: Dan Mircea Cipariu, Adrian Pârvu, Elena Loreta Popa
Moderator: Valentin Ajder

18:30 Editura Humanitas
Lansarea volumelor „Cartea poveștilor, legendelor și miturilor greco-romane“, ediție de William Hansen „Civilizația romană“ de Pierre Grimal; „Eneida“ de Publius Vergilius Maro
ediții de colecție
Vor vorbi: Ștefan Colceriu, Florian Matei-Popescu, Wilhelm Tauwinkl

18:00 Institutul Francez
Sesiune de autografe FR-RO cu Camille Laurens

18:00 Editura Humanitas
Lansarea volumului „Războaiele lui Putin: De la Cecenia la Ucraina“ de Mark Galeotti
Vor vorbi: Marian Voicu, Cristian Preda, Andrei Pogăciaș

18:00 Editura Paralela 45
Prima dragoste: viziunea elevilor Liceului de Arte „Nicolae Tonitza” asupra romanelor din colecție

Premierea celor mai bune producții video realizate de elevi, porndind de la fragmente din cele șase romane ale colecției „Prima dragoste”

Invitați: Camelia Burcioiu, CEO Editura Paralela 45, Diana Iepure, coordonatoarea colecției Prima dragoste, Laurențiu Midvichi, artist plastic și creatorul identității vizuale a colecției „Prima dragoste”

18:00 Editura Polirom
Lansare de carte:„Teatrul ca rezistenţă. Oameni de teatru în arhivele Securității” deCristina Modreanu

Invitaţi: Cristina Modreanu, Florin Iaru

Moderator: Matei Martin

18:00 – 19:00 Editura Spandugino
Lansare: „Learn To Sing, My Mother Said. Songs Of The Women Of Breb. Hori de femei din Breb” de Sanda Golopenția
Vorbitori: Ioana Fruntelată, Sanda Golopenția
 Moderator: Cristian Pătrășconiu

18:00 Editura Tritonic
Lansarea volumul colectiv „NOIR de Cluj”, povestiri reunite de Bogdan Hrib, colecția Mystery & thriller. Invitați: Teodora Matei, Bianca Tămaș, Lucia Verona, Dănuț Ungureanu, Anamaria Ionescu, Luminița Rusu, Rebeca Cojocaru, Ovidiu Pecican, Bogdan Hrib

18:00 Editura Vinea

Jurnal EditoriaL: Ioana Greceanu, „Cu o sabie imprevizibilă începe ziua”, ed. a 2-a,

Sorin Golea, „Drum forestier în pădurile nebuniei”, poeme,

Vlad Niculescu, „Puțin… suficient: suportabil poate” poeme,

Partcipă: Sorin Golea, Vlad Niculecu, Mihail Gălățanu, Nicolae Tzone

Ioana Negoescu, „Vals în cămașa de forță”, poeme, prefață de Octavian Soviany, ilustrația copertei: Andrei Gamar

Ioana Negoescu, „Jurnal cu tine, o lighioană și restul lumii”, poeme, ediția a 2-a, ilustrația copertei: Andrei Gamarț

Arsenie Augustin, „Aripi și taine”, poeme, ilustrația copertei : Lavinia-Georgiana Răican, Ed. Vinea, 2022

18:00 Editura Școala Ardeleană

Lansarea antologiei lirice „Spre fericitul nicăieri” de Daniel Corbu

Prezintă: Ștefan Mitroi, Paul Gorban.

Scriitori clujeni la Gaudeamus București:

Gabriel Bota, „pink freud” (poeme)

Luminița Rusu, „Stația Parcul Central” (povestiri)

Bianca Tămaș, „Moartea joacă poker” (roman)

Prezintă, alături de autori: Vasile George Dâncu

18:30 Editura Polirom
Ego. Proză: „Letopizdeț. Cactuși albi pentru iubita mea” de Alexandru Vakulovski

Invitaţi: Bogdan-Alexandru Stănescu, Vasile Ernu

Moderator: Adrian Botez

19:00 Editura Eikon
RECITAL POETIC : „Post Scriptum”, de Marius Petrescu; „ Amprentele iubirii”, de Eduard Dorneanu; „Aici și acolo”, de Ciprian Apetrei; „Iglu” de Alexandru Ovidiu Vintilă; „Recitări în piața publică”, vol 2, de Dan C. David; „Culori ectopice”, de Noemina Câmpean; „68 de sonete”, de Dan Dănilă; „Helior”, de Adrian Păpăruz; „Șamanul străzii”, de Șerban Marinescu; „A opta minune” de Marian Nicolae

19:00 ePUBLISHER – eLITERATURA – eDIDACTICA – CORESI
Lansare de carte: „Tărâmul miracolelor. Proză scurtă” de Ramona Lengyel

Raluca Anghel: „Adevăr sau provocare” „Răzbunarea Darinei”

Moderator: Gina Micloș

Invitați: Raluca Anghel, Stelian Muscalu, Laura Dobrea, Adriana Ungureanu

Duminică, 11 decembrie

SPAȚIUL DE EVENIMENTE  Mircea Nedelciu

11.00 – 11. 45 Curtea Veche Publishing
„Regalitatea, punct de reper în societatea modernă. Discuție despre semiotică monarhiei”

12.00 – 12.45 Editura Polirom în parteneriat cu PEN România
Dezbatere Biblioteca Polirom: Salman Rushdie: „Limbaje ale adevărului

Invitaţi: Carmen Mușat, Iulia Gorzo, Florin Iaru, Dan Croitoru

Moderator: Radu Vancu

13:00 – 13:45 EDITURA TREI

Nobel 2022 – Annie Ernaux

14.00 -14.45 Editura Lebada Neagră
Prezentare serie de autor Oriana Fallaci și lansare volum Un Om

Invitați: Stelian Țurlea, scriitor; Nona Rapotan, coordonator BookHub;

Moderator: Adrian Christescu, scriitor.

15:00 – 15:45 EDITURA SIONO
L
ansarea volumelor: „Promisiuni pe o frunză de arțar” de Em Sava
Moderator: Oana Stroe
„Povestea lu’ Încurcă lume&glorie și restriște pe meleag valah”
Moderator: Radu Prodan

16.00 -16. 45 Institul Francez
Centenarul Marcel Proust, cu Cristian Fulaș, în prezența Directorului Institutului Francez Julien Chiappone-Lucchesi ( în colaborare cu editura Cartier)

17:00 -17:45  Curtea Veche Publishing
„De la artă la bani și înapoi”

SPAȚIUL DE EVENIMENTE MIRCEA SANTIMBREANU 2

10.00 -10.45 CENTRUL DE STUDII VEDICE
Centrul de Studii Vedice Iskcon București – centru cultural de dezvoltarea holistica bazat pe textele vedice ale Indiei antice
Moderatori: Arjuna Dasa si Amrita Ganga Devi Dasi, membri în cadrul Centrului de Studii Vedice

11.00 – 11.45 Editura FUNDAȚIE ROMÂNIA DE MÂINE

Lansarea volumului: „Mai are resurse umane agricultura României?! autor Cristina Pastramă-Mavrodin

12.00 – 12.45 ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE

Sub egida Facultății de Management, lansarea cărții:

Lansare de carte: „Ergonomie organizațională!, ediție revăzută și adăugită,coordonatori: Aurel Manolescu, Alecxandrina Deaconu, Cosmin Dobrin

Invitați: prof. univ. dr. Cosmin Dobrin, Decanul Facultății de Management din cadrul Academiei de Studii Economice din București; prof. univ. dr. Alecxandrina Deaconu, Academia de Studii Economice din București; dr. ing. Doru Costin Darabonț, Directorul General al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecția Muncii „Alexandru Darabonț”; Euring. dr. ing. dipl. Dragoș-Răzvan Popa, Președintele Societății Experților Tehnici Extrajudiciari și Consultanți, Prof. univ. dr. Aurel Manolescu, Academia de Studii Economice din București

13.00 -13,45 Editura Centrului Tehnic al Armatei
Lansare de carte: „Casa Regală a României”, volumele 1, 2, 3, 4, coordonatori : Gl.mr. Corneliu Postu;Cdor Iosif Bencze; col.ing. Marius Marian Olteanu 

14.00 -14.45 CARTEX

Lansarea romanului: „Marcel și prietenii” de Filip Pricop
Invitați: Filip și Lucian Pricop

15.00 – 15.45 CASA CĂRȚII DE ȘTIINTĂ

Lansare de carte Patrick Deville, Ciumă & Holeră

Invitați: Rodica Baconsky, Alina Pelea (trad.)

16.00 -16.45 EDITURA VREMEA

Colecția Planeta București: „Povești din Bellu”, de Cristiana Trică; „Bucureștii Reginei Elisabeta”, de Carmen Sylva

17.00 -17. 45 REVISTA TIMPUL
Lansare de carte: „Tratatul de la Trianon și destinul României Mari”, coord. Sabin Drăgulin
Invitați: Dumitru Preda (Ambasador), Florian Bichir, profesor, Constantin Hlihor (profesor)
Moderator: Sabin Drăgulin, professor

SPAȚIUL DE EVENIMENTE MARIN PREDA 3

10.00 -10.45 EDITURA ARC

Lansarea volumelor: „Uneori trebuie să fii prost pentru a fi deștept”(ARC, 2022) de Iulian Fruntașu

„Patimile după Iov”(ARC, 2022) de Val Butnaru

Moderează: Maria Pilchin

11.00 -11.45 Editura Junimea
Ioan Scurtu, „Povestiri adevărate. Memorii”, colecția „Historia magistra vitae”; Vasile Tărâțeanu, Marin Gherman, „Album Cernăuți. 105 ilustrații adnotate”, colecția „Biblioteca Iași”; Lucreția Bârlădeanu, „Cherchez la femme”, colecția „Exit”. Prezintă: Ionuț Cojocaru, Daniel Corbu, Maria Pilchin. Amfitrion: Simona Modreanu

12.00 -12. ADEPC
Prezentare Proiect „Cartea pe roți”(ADEPC în colaborare cu CFR) de către dl.Litră Marcel; Prezentare volum Radu Patrichi-Patriarhul Haikuului românesc de Laura Văceanu de către Șerban Codrin;

Centenar Marin Preda

Prezentare volum „Un secol cu Marin Preda” de Ana Dobre

Dezbateri- intervenții: Nicolae Georgescu, Aureliu Goci, Emil Lungeanu, Lucian Gruia

Moderatori: Emil Lungeanu & Lucia Ovezea

13.00 – 13.45 ePUBLISHER – eLITERATURA – eDIDACTICA – CORESI

Lansarea volumelor:Gabriel Klimowicz:  „Bătrânul” (vol I și II) și „Fake News”

Moderator: Gina Micloș

Invitați: Gabriel Klimowicz, Varujan Vosganian, Irina Constantinescu, Adriana Crăciun, Vasile Poenaru

14.00 – 14. 45 UNIVERSITATEA DIN BUCURESTI

Lansare de carte: „Stil și stilistică”, vol. I, II, autor Mihaela Mancaș
Invitați: M.c. al Academiei Române Gh. Chivu, Oana Chelaru Murăruș
Moderator: Alexandru Nicolae

15.00 -15.45 Editura Cartea Românească Educațional
Prezentare Razvan Theodoreanu: „Civilizaţia românilor între medieval şi modern orizontul imaginii(1550-1800) vol I; „ Civilizaţia românilor între medieval şi modern orizontul imaginii(1550-1800)” vol II; „Căile divergente ale primei modernitaţi româneşti” (secolele XVII-XVIII).

16.00 -16.45 Editura Universitară
Lansarea romanelor premiate în cadrul Concursului de manuscrise ”Împlinește un vis”, ediția a II-a, Editura Universitară &Cișmigiu Books.

New York Love Machine,  de Adi Novac

Universul Gretei, de V. K. Levitt

„17, ceva între da, nu știu și poate”, de Sevilla Swansea

„Preludiu”, de  L.C. Sima; „Joimărița”, de Lăcrămioara Stoenescu; „Juniper green”, de Lilia Burlacu

Expoziție de fotografie, Portrete ale unor mari actori români. Artist fotograf: Daniel FaluvegiDecernarea Premiului ”Corneliu Turianu”, ediția a V-a
Participă: Alex Nicolaide, Constantin Florescu, Vlad Crăciun, Sevilla Swansea, Lăcrămioara Stoenescu, Clelia Ifrim, Ecaterina Giurgiu
Moderează: conf. univ. dr. Silvia Osman

17.00 – 17.45 Editura Izvorul Cuvântului
Lansarea volumelor: `Cafeaua albastră” , volum de debut, Editura „Izvorul Cuvântului”

Invitați: scriitorul, Octavian Soviany, prof.univ.dr. Vlad Leu, prof.univ.dr. și artist plastic Mariana Câmpeanu.

Moderator: Alina Bondoc
„Diminețile iubirii” si „Poeme cu ochi de stele” , Editura „Izvorul Cuvântului”

Invitați: editorul și poetul Florin Căprar, actrița Alina Bondoc, poeta Alice Gîțan

Moderator: Raluca Hana Sandu

18:00 -18:45 Editura Paul Edition
Lansare de carte: „Fii ai unui destin potrivnic” de profesorul Gherasim Tic

SALA  „NICOLAE TITULESCU”

11.00 – 11. 45 Editura Ecou Transilvan
Lansarea volumelor: „Haiku in pandemie” Ionel Olaru și Rătăciri printre, capitole, chipuri și alte sentimente” de Călin Hentea

12.00 – 12.45 ADEPC – Editura Natiunea
Lansarea volumelor: „Semne printre semen” (critică), autor Cezar Adonis Mihalache; Nina- „Metapoezie”: eseuri și manifeste poetice, de Carmen Polacek; „Fiori”roman de Romeo Tarhon; Nicolae Danciu „Icoane scrise în versuri” (volumele I, II și III), poezie religioasă. De Nicolae Danciu; „Poezii” de Petru Jipa
Moderatori: Cezar Adonis Mihalache și Romeo

Nina Carmen Polace – Metapoezie: eseuri şi manifeste poetice

Nina Carmen Polacek – O altă lume…

Cezar Adonis Mihalache – Cartea cărților (recenzii, prefețe, note de editor), volumul II

Petru Jipa – Cogito ergo sum

Aurora Cristea – Maor Gruber

Nicolae Danciu – Poesis

Moderator: Cezar Adonis Mihalach

Bookfest 2022

Duminică, 5 iunie 2022

pavilionul B2, Spațiul pentru evenimente

Editura Națiunea – Lansări

Orele: 12.00 – 14.00

Nina Carmen Polace – Metapoezie: eseuri şi manifeste poetice

Nina Carmen Polacek – O altă lume…

Cezar Adonis Mihalache – Cartea cărților (recenzii, prefețe, note de editor), volumul II

Petru Jipa – Cogito ergo sum

Aurora Cristea – Maor Gruber

Nicolae Danciu – Poesis

Moderator: Cezar Adonis Mihalach

ookfest 2022

Duminică, 5 iunie 2022

pavilionul B2, Spațiul pentru evenimente

Editura Națiunea – Lansări

Orele: 12.00 – 14.00

Nina Carmen Polace – Metapoezie: eseuri şi manifeste poetice

Nina Carmen Polacek – O altă lume…

Cezar Adonis Mihalache – Cartea cărților (recenzii, prefețe, note de editor), volumul II

Petru Jipa – Cogito ergo sum

Aurora Cristea – Maor Gruber

Nicolae Danciu – Poesis

Moderator: Cezar Adonis Mihalach

Invitați: George Simion, Aurora Cristea, Alina Danciu

13.00 – 13.45 ADEPC – Editura Betta

Prezentarea volumelor: Quintessense de Corina Ligia Pătrașcu; Rampa eșuaților de  Eliza Roha; Catrene și epigrame…  și  Când va zbura porcul  de   Gheorghe I.Gheorghe;  Când înfloresc palmierii de Dan Tipuriță;Dileme la răspântii de Nică D.Lupu; Un secol cu Marin Preda de Ana Dobre.                                                                                                                   Prezintă: Aureliu Goci, Eugenia Duță, Lucian Gruia, Victor Atanasiu.                                                    Moderator: Nicolae Roșu

14.00 – 16.00 ADEPC

Festivitatea de premiere a laureaților Concursului Național de Proză Scurtă „Nicolae Velea”

 Întâlnire cu scriitoarea Gulșah Elikbank din Turcia

Lansarea Antologiei Concursului „Povestiri în prag de toamnă”
 Lansarea volumelor editate în contul premiilor obținute: „Urma cailor de stejar” de Constantin Marafet și „Colivia cu șoapte” de Ioana Rodica Dumitru

Festivitatea de acordare a premiilor concursului  cu scurte alocațiuni (Laudațio) laureați (9 premii și 8 mențiuni)

Vorbitori: Lucia Ovezea, Ana Dobre, Victoria Milescu, Paula Romanescu, Florentin Popescu, Victor Atanasiu, Constantin Marafet, Corina Vlad Diaconescu, Crina Bocșan Decusară;

16.00 – 16.45 ADEPC – Editura Astralis

Lansarea volumului: „NEW BEIJING” de Camelia Pantazi Tudor

Prezintă: Constantin Lupeanu, Ana Dobre, Marian Nencescu, Ana Calina Garaș, Evelyne Maria Croitoru, Cleopatra Luca, Roxana Procopiescu, Lucian Gruia.

Moderator: Camelia Pantazi Tudor

17: 00  – 18.30  Pen România
Adunarea Generală
a membrilor PEN România
Prezentarea Albumului Centenar, editat la Editura ICR, coordonat de Mariana Gorczyca, respectiv a Antologiei PEN Centenar, coordonată de Radu Vancu

STANDUL RADIO ROMÂNIA

11: 00 – 12: 00 RADIO ROMÂNIA CULTURAL
Dezbatere cu public: „Călătorii cu Ambasadorii Erasmus+. Bilanț la final de an. Dezbatere cu public. Moderatori și realizatori: Mirela Nicolae, realizator RRC, Ambasador de învățare Erasmus+ și Ileana Racoviceanu, ANPCDEFP, coordonator al rețelei de Ambasadori România. Eveniment hibrid produs și realizat de Radio România Cultural, Agenția Erasmus+ (ANPCDEFP), Gaudeamus.

12:00 – 12:30 RADIO ROMÂNIA CULTURAL
„Revista Literară Radio” – emisiune transmisă în direct

12.00 – 14.00 EDITURA CASA RADIO
„Poveştile lumii în cuvânt şi culoare”, lansare-eveniment a celor mai recente apariții editoriale dedicate copiilor:

Din basmele lumii, volumul al 18-lea al Colecției „Noapte bună, copii!” (CD), în lectura lui Horia Şerbănescu, George Oancea, Felix Caroly, Octavian Cotescu. Înregistrări Radio România din 1961, 1962, 1968, 1971 şi 1974. Grafică de Alexandru Ciubotariu.

Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici de Fraţii Grimm, audiobook cu benzi desenate în Colecţia „Radio-Prichindel”. Roman grafic de Aniela Ariton.

Cinci săptămâni în balon de Jules Verne, audiobook cu benzi desenate în Colecţia „Radio-Prichindel”. Roman grafic de Alexandru Ciubotariu.

Copiii sunt așteptați să participe la două ateliere de creație în care să deprindă câteva dintre secretele artei actorului și ale artei grafice:

Atelierul de lectură Arta actorului pentru juniori va începe de la ora 12.00 și va fi coordonat de actorii Ana-Maria Ivan și Vlad Benescu.

Atelierul de desen „Inițiere în arta benzii desenate se va desfășura de la ora 13.00 și-i va avea ca invitați pe ilustratorii de carte Aniela Ariton și Alexandru Ciubotariu.

Vor participa la evenimente copii din școli bucureștene și de la Asociația O llo Romano.

Moderator: Ligia Necula    

14.30 Radio România
Invitati de nota 10: „Olimpicii României”

COLȚUL COPIILOR

10:00 – 10: 45 Asociația Versus
Atelier de narațiune interactivă: Bradul de Crăciun

11:00 -11:45 Asociația Versus
Atelier narațiune interactivă: „Spărgătorul de nuci, Lacul lebedelor”

12:30- 13:30 Editura Trei
Iulian Tănase: Atelier de scriere creativă „Sacha în Țara Instrumentelor Muzicale

14:00 -15:00 Editura Frontiera
Ștefan Georgescu Atelier Creativ &Sesiune de autografe

STANDUL PROPRIU

10:00 ePUBLISHER – eLITERATURA – eDIDACTICA – CORESI
Prezentare de carte: „Strada fântânilor. Proză scurtă” de Mariana Andrei;„Drum în spațiu-timp. Versuri” de Stelian Licăr ;n„Icoană și mireasă. Versuri” de Stelian Licăr

Moderator: Gina Micloș

Invitați: Irina Constantinescu, Vasile Poenaru

10:00 Institutul Francez
Spectacol FR-RO pentru copii realizat de actorul Alexandru Pribeagu

11.00 EDITURA CETATEA DE SCAUN
Lansare de carte: „Viața cotidiană în Dobrogea interbelică”.
Invitați: Ion Rîșnoveanu (autor), Constantin Corneanu, Costin Scurtu

11:00  Crime Scene Press

Lansarea romanului „Lista finală”, de Jack Carr, bestseller adaptat într-un serial de succes Amazon Prime

Participă: Alexandru Arion, George Arion

11:00 Editura Eikon

Lansarea volumelor:„Calabria, tărâm cu suflet de femeie” de Adriana Ungureanu; „Poveste pe coadă de mătură” de Marieta Bucur; „Să nu mai pleci Lili!”, Fevronia Spirescu

Invitați: Adriana Ungureanu, Christian Crăciun

Moderator: Valentin Ajder

11:00 ePUBLISHER – eLITERATURA – eDIDACTICA – CORESI
Lansare de carte:Maria Arginteanu:„Momentul destinului. Roman istoric”; „Odyssey of the Soul” („Odiseea sufletului”);„O șansă”, roman
Moderator: Gina Micloș
Invitați: Maria Arginteanu, prof. dr. Carmen Ion

11:00 Institutul Francez
Omagiu adus ilustratorului Jean-Jacques Sempé, lectură de Alexandru Pribeagu

11:00 -11:30 Editura Litera
Lectură de autor Dorian Don

11:00 Editura Tritonic
Lansarea volumului: „Sigmund Freud, implicații criminale”, autoare Cătălina Velicu, colecția Sens.
Invitați: autoarea și editorul Bogdan Hrib

11:30 Editura Humanitas

Lansare de carte și sesiune de autografe: „Urme de bucurie: și alte amintiri românești ale unei italience“ de Sara Turetta
Vor vorbi: Sara Tureta, Alexandru N. Stermin, Lidia Bodea

11:30 -12:00 Editura Litera
Feminism/misoginism
Ramona Mihăilă și invitații ei

12:00 Editura Bookzone
Lansare de carte: „Eu sunt 70072” de Lidia Maksymowicz

12:00 Crime Scene Press

Lansarea romanului „Five Decembers”, de James Kestrel; Participă: Alexandru Arion, Horia Nicola Ursu, George Arion

12:00 Editura Eikon
Lansare de carte: „Mira por donde / Cine ar fi crezut? O autobiografie argumentată”, de Fernando Savater
Invitați: Ovidiu Șimonca, Mariana Sipoș
Moderator: Valentin Ajder

12:00 Editura Humanitas
Eveniment Barry Strauss
Lansarea volumelor: „Războiul Troian: O nouă istorie“ și „Războiul lui Spartacus“
Vor vorbi: Cătălin Ștefănescu, Ovidiu Pecican, Andrei Pogăciaș

12:00 ePUBLISHER – eLITERATURA – eDIDACTICA – CORESI
Lansare de carte:„Lacrimi ce vindecă. Roman” de Antinana Mizu-Bugnar
Moderator: Gina Micloș
Invitați: Antinana Mizu-Bugnar, Irina Constantinescu

12:00 Editura Litera

Cele mai premiate cărți LITERA
Moderator: Liviu G. Stan, Cristina Pașcanu, Doina Ruști, Florin Spătaru

12:00 Editura Polirom
Lansare de carte: „Putin. Obsesia imperiului” deArmand Goșu

Invitaţi:Armand Goșu, Teodor Baconschi, Dan Perjovschi

Moderator: Ovidiu Șimonca

12:00 – 13:00 Editura Spandugino
Ileana Borțun et al., „Din dragoste pentru om. Un „liber amicorum” dedicat lui Dumitru Borțun

Vorbitori: Ileana Borțun, Camelia Crișan, David Ilina, Răduț Bîlbîie, Dumitru Borțun. Moderator: Cristian Pătrășconiu

12:00 Editura Tritonic
Lansarea volumului: „Pentru prostie: Mic îndreptar de culturologie estică și cinema (post) socialist”, autor Lucian Țion. Invitați: autorul și Bogdan Hrib, editor Tritonic

12:30 Editura Corint
Lansare: „Jurnalul lui Rațiu vol. 5, Paul Goma. Conștiință istorică și conștiință literară și Dincolo de regulile jocului. Trepte şi limite ale compromisului intelectual în perioada 1948-1964: Mihai Ralea, George Călinescu şi Tudor Vianu
Invitați:  Flori Bălănescu, autor, coordonator editorial Corint Istorie cu blazon; Ruxandra Câmpeanu, autor; Liliana Corobca, scriitoare, expert IICCMER; Daniel Șandru, președinte IICCMER;Stejărel Olaru, istoric
Moderator: Florin-Răzvan Mihai, coordonator Corint Istorie Autori Români

12:30 Editura Humanitas
Noutăți în colecția Știință: Răvan Rughiniș, „Stăpâni, servitori sau cetățeni în societatea digitală?“; Brian Greene, „Până la sfârșitul timpului: Minte, materie și căutarea semnificației într-un univers în evoluție“; Marcus Chown, „Magicienii: Minți geniale și miracolul central al științei“; Lee Smolin, Timpul renăscut: De la criza fizicii la viitorul universului; Kip Thorne, „Știinta din filmul Interstellar“
Vor vorbi: Răzvan Rughiniș, Alexandru N. Stermin și Vlad Zografi

12:30 Editura Paralela 45

Lansarea volumului: „Mic tratat de filosofie a păsărilor”, de Philippe J. Dubois și Élise Rousseau, în traducerea lui Octavian Soviany
Invitați: Doru Căstăian, doctor în filosofie al UV Timişoara, profesor de filosofie şi ştiinte socio-umane la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin”, metodist al ISJ Galaţi şi formator pedagogic, Octavian Soviany, poet, prozator, dramaturg și critic literar

Moderator: Mugur Butuza, coordonator Ficțiune, Editura Paralela 45

12:45 Editura Polirom
Lansare de carte: „Căderea unui dictator. Război hibrid și dezinformare în Dosarul Revoluției din 1989”, Andrei Ursu, Roland O. Thomasson (coord.)

Invitaţi: Andreea-Iuliana Bădilă, Mihai Dănilă, Luciana Marioara Jinga, Dumitru Lăcătușu, Andrei Florin Sora, Adrian-Claudiu Stoica, Andrei Ursu

Moderator: Ovidiu Șimonca

13:00 Editura Eikon
Lansarea volumelor: „Pagini de jurnal (1946 – 1948)”, de Mărgărita Ioana Vulcănescu; „Anuarul societății prahovene de antropologie generală. In honorem magistri Gheorghiță Geană § 80”, coord. Sebastian Ștefănucă; „Mărire și decădere. Sociologia gustiană în context central-est-european după Marele Război”, coord. Theodora-Eliza Văcărescu şi Zoltán Rostás

Invitați: Theodora-Eliza Văcărescu, Zoltán Rostás, Ionuț Butoi
Moderator: Valentin Ajder

13:00 Editura Herald
Neuroștiința si creierul adolescentului
Lansarea cartii „Creierul adolescentului” de Daniel Siegel
Invitati: MINDARCHITECT, Sabina Strugariu psihoterapeut, Otilia Mantelers psiholog, specialist in parenting

13:00 Editura Humanitas
Sesiuni de autografe cu Alexandru N. Stermin și Răzvan Rughiniș

13:00 Editura Humanitas
Lansare de carte și sesiune de autografe
„Cruciadă împotriva lui Ștefan cel Mare: Codrii Cosminului, 1497“ de Liviu Cîmpeanu
Vor vorbi: Liviu Cîmpeanu, Marian Coman, Andrei Pogăciaș

13:00 Editura Litera
Criza  mondială, criza literaturii.”
Invitați: Florin Spătaru, Ligia Pârvulescu, Liviu G. Stan, Dorian Dron, Andrei Ungureanu
Eveniment completat de lecturi de autor

13:00 Editura Tritonic
Lansarea volumelor: „Nostalgia in Central and Eastern Europe: From Literature and Film to Media și Perspective (inter)culturale ale simbolisticii rezidualului în Europa, autor Alexandru Condrache, colecția Comunicare Media. Invitați: prof. univ. dr. Adriana Babeți, prof. univ. dr. Călin Andrei Mihăilescu, autorul și Bogdan Hrib, editor Tritonic

13:30 Editura Bookzone
Discuție și sesiune de autografe cu Mihaela Bilic

13:30 Editura Humanitas
Lansarea romanelor „Vremuri interesante“ de Naoise Dolan „Studentul străin“ de Susan Choi
Vor vorbi: Dana Pîrvan, Nona Rapotan, Denisa Comănescu

13:30 Editura Paralela 45
Lansarea volumului biografic: „Irina Margareta Nistor – zâmbet de cinema”, de Annie Muscă

Invitate: Irina Margareta Nistor, Annie Muscă

Moderator: Cătălina Bălan

13:30 Editura Polirom
Lansare de carte: André Bazin, Ce este cinematograful?, volumul II
Invitaţi: Gabriela Filippi, Andrei Gorzo, Andrei Rus
Moderator: Adrian Șerban

14:00 Editura Corint
Dezbatere: „Fricile copiilor – cum îi ajutăm să le gestioneze”
Invitați: Adriana Mitu, psiholog, coordonator Corint pentru Părinți; Dr. Cristian Andrei, psihoterapeut și educator, Institutul de Relații Umane; Otilia Mantelers, psiholog și specialist în parenting
Moderator: Gabriela Preda, PR Manager

14:00 Editura Eikon
Lansarea volumelor: „Scrieri I” de Dorin Ștefănescu; „Sorin Titel sau povestiri din lumea timpului” de Dorin Ștefănescu; „Înțelegerea divinului” de Dorin Ștefănescu; „Ultimul Shelling – Filosofie și hristologie” de Dorin Ștefănescu; „Fascinația divinului – Ce înseamnă a filosofa,” de Corneliu Mircea;„ Heterologie. Introducere în etica lui Lévinas” de Vianu Mureșan

Invitați: Christian Crăciun, Vianu Mureșan
Moderator: Valentin Ajder

14:00 Editura Epica
Lansare de carte: „Însemnări zilnice 1930″, Regina Maria a României, ediție îngrijită de Georgeta Filitti și Nicolae Pepene, Editura Omnium

Invitați: Georgeta Filitti, Simona Preda

14:00 ePUBLISHER – eLITERATURA – eDIDACTICA – CORESI
Lansare de carte: Magda Bălănescu „Soarele și luna”. Versuri și proză și „De vorbă cu viața. Eseuri de dezvoltare personală”
Moderator: Gina Micloș
Invitați: Magda Bălănescu, Marlenne Bălănescu, Louise Costache

14:00 Editura Humanitas
Lansare de carte și sesiune de autografe: „Viața mea cu Goya“ de Riri Manor
Vor vorbi: Riri Manor, Ana Barton, Lidia Bodea

14:00 Institutul Francez
Revista Pif, istoria unei povești de succes, prezentată de Dodo Niță

14:00 Editura Litera
Dragoste și literatură:
Moderator: Laurențiu-Ciprian Tudor
Invitați: Andrei Velea, Radu Aldulescu, Allex Trușcă

14:00 Editura Polirom
Noutăți Biblioteca Polirom: „Dragă Scott, scumpă Zelda. Scrisorile de dragoste dintre F. Scott Fitzgerald și Zelda Fitzgerald”,Jackson R. Bryer, Cathy W. Barks (editori); „Jurnale de călătorie” de Albert Camus, „ Autobuzul rătăcitor” de John Steinbeck;

„Patrimoniu. O poveste adevărată” de Philip Roth, „Sunt și copii în zigzag” de David Grossman

Invitaţi: Marina Vazaca, Veronica D. Niculescu, Dana Pîrvan, Cristian Teodorescu, Radu Paraschivescu, Ioan Stanomir, Bogdan-Alexandru Stănescu

Moderator: Dan Croitoru

14:00 Editura Tritonic
Lansarea volumului: „Jurnalismul de investigație o specie pe cale de dispariție”, autor Răzvan Durlan, colecția Comunicare Media.
Invitați: autorul, prof. univ. dr. Dumitru Borțun și editorul Bogdan Hrib

14:00 Editura Vinea
Ora de poezie
Liana Sakelliou: «ἈΛΧΗΜΕΊΑ ΚΥΤΤΆΡΩΝ Σὲ ἀΤΕΛΙὲ ΖΩΓΡΑΦΙΚῆΣ / ALCHIMIE ÎNTR-Un atelier de pictură» ; traducere din limba greacă de Angela Bratsou și Stavros Deligiorgis; Ed. Vinea
Cătălin Pavel, „Carnetul lui villard”, poeme, postfață de Ioana Pârvulescu, Ed. Vinea, 2021
Aurel Pantea, „Infernul meu, o ediție” de Ioan Hădărig; prefață de Al. Cistelecan, Ed. Vinea, 2021
Participă: Mihail Gălățanu, actrița Iulia Georgeta Popescu, Nicolae Tzone

14:30 Editura Herald
Cum să te reconectezi la natura ta autentică
Lansarea cărtii „Apartenența” de Toko Pa Turne
Invitati: Monica Găitănaru psihoterapeut jungian, Andreea Tincea senior editor Herald, Matei Georgescu psihoterapeut, prof.univ.dr., Mădălina Bozeanu instructor Yoga, terapeut somatic, Miruna Vlada cercetătoare, scriitoare

14:30 Editura Humanitas
Lansarea volumelor „Mario și vrăjitorul. Povestiri 1919 ‒1953“ de Thomas Mann; „Întuneric la amiază“ de Arthur Koestler
Vor vorbi: Ioana Pârvulescu, Cristian Preda, Denisa Comănescu

14:30 Editura Paralela 45
Lansarea volumului: „Liu Liu azuriu”, de Pinin Carpi

Invitați: Cerasela Barbone, traducătoarea  volumului, Natalia Zaharia, Andrei Bogdan

Moderatoare: Diana Iepure

15:00 Editura Eikon
Lansare de carte: „Acasă”, volumul 1, de Luminița Aldea
Invitați: Christian Crăciun, Luminița Aldea
Moderator: Valentin Ajder

15:00 Institutul Cultural Român
Lansare Album Centenar PEN (coordonatoare Mariana Gorczyca)

Participă: Mariana Gorczyca(scriitoare), Radu Vancu (scriitor, președintele PEN România)

15:00 Editura Humanitas
Lansare de carte și sesiune de autografe: „Putea să fie altcumva: O istorie subiectivă a justiției după 1990“ de Daniel Morar
Daniel Morar în dialog cu Marian Voicu

15:00 Editura Tritonic
Lansarea volumului Etica si integritatea în viața publică, autor Daniela Mituțoiu, colecția Instituții și politici publice.
Invitați: autorul și Bogdan Hrib, editor Tritonic

15:30 Editura Bookzone

Lansare de carte: Curajul de a fi un părinte imperfect” de Sandra O’Connor

15:30 Editura Humanitas
Lansarea de carte și sesiune de autografe
„Scrisoare din Tenerife: Povestea unei călătorii dincolo de închipuire“ de Cătălin Cioabă
Vor vorbi: Cătălin Cioabă, Alexandru N. Stermin și Radu Paraschivescu

15:30 Editura Paralela 45
Tradiții spiritual: lansarea noilor titluri din colecție: „Rugăciunea inimii în creștinism și sufism”, de Llewellyn Vaughan-Lee;„ Ghidul începătorului în budismul Tibetan”, Bruce Newman

Invitați: Iulian Lucian Maidanuc, doctorand la Școala Doctorală de Studii Literare și Culturale din FLLS, Universitatea București, cu o teză despre buddhismul tibetan. Buddhist practicant, fost discipol al maestrului tibetan Namkhai Norbu Rinpoche.

Theodoru Ghiondea, profesor de filosofie si istorie

Mihai Liță, coordonatorul colecției „Tradiții spirituale”

Moderator: Mugur Butuza, coordonator Ficțiune, Editura Paralela 45

15:30 Editura Vinea
Poezia vine de la Vinea.

Mihail Gălățanu și Nicolae Tzonen citesc din volumul scris în colaborare: „Cioplitorii de măști”

Avanpremieră editorială.

16:00 Editura Corint
Lansare „Luca” de Adrian Lustig

Invitat: Adrian Lustig, autor

Moderator: Eugenia Vodă, critic de film

16:00 Editura Eikon
Lansarea volumelor: „Făcătorii de lumină”, de Eugen Rotaru; „Și ce clipe minunate vom trăi” de Eugen Rotaru; „Un ideal, mai multe barricade”, de Sorin Negruți
Invitați: Maria Rotaru, Simona Poclid, Sorin Negruți, Vladimir Alexandrescu Moderator: Simona Poclid

16:00 ePUBLISHER – eLITERATURA – eDIDACTICA – CORESI

Lansare de carte:„Regăsirea. Versuri” de Mariana Naghel
Moderator: Gina Micloș
Invitați: Mariana Naghel, Carmen Tenescu

16:00 Institutul Francez

Centenarul Marcel Proust, cu Cristian Fulaș, în prezența Directorului Institutului Francez Julien Chiappone-Lucchesi ( în colaborare cu editura Cartier)

16:00 Editura Herald
Redobândește autonomia emotională si trăieste cea mai bună versiune posibilă a vietii tale Lansarea cărtilor; „Vindecarea traumelor provocate de părintii imaturi emotional”, „Copiii adulti ai părintilor imaturi emotional de Lindsay Gibson și „Recuperarea în urma traumei, abuzului sau neglijentei emotionale” de Pete Walker
Invitati: Andrei Găitănaru psihoterapeut, Sebastian Olar traducător, Daniela Dumitrescu psihoterapeut

16:00 Editura Tritonic
Lansarea volumului: „Holograma Rusia. Kremlinul între discurs și realitate”, autor Mihaela Rusu, colecția Comunicare Media. Invitați: autorul, Ciprian Sasu, jurnalist, Dumitru Prunariu, fost ambasador la Moscova și Bogdan Hrib, editor Tritonic

16:15 Editura Humanitas
Lansarea romanelor „Cortina de fier“ de Vesna Goldsworthy „Trișorii din Harlem“ de Colson Whitehead
Vor vorbi: Cristian Pătrășconiu, Cristina Stănciulescu, Denisa Comănescu

16:45 Editura Humanitas
Lansare de carte și sesiune de autografe: „Românii – stigmat etnic, patrii imaginare: O căutare istorică“ de Ovidiu Pecican
Vor vorbi: Ovidiu Pecican, Andrei Pogăciaș, Cristian Pătrășconiu

17:00 Editura Bookzone
Lansare de carte: „Sănătatea creierului pe înțelesul tuturor” de Prof. Alexandru Ciurea

17:00 Editura Eikon
Lansarea volumelor: „Ce înseamnă a gândi altfel. In Honorem Ștefan Afloroaei 70”, coord. Petru Bejan, Corneliu Bîlbă, George Bondor; „Muzică din cuvânt. De la Bach la Beethoven”, de Elena Maria Șorban; „Uneltele muzicologiei”, de Oleg Garaz; „Avataruri ale jazzului în literatura universal”, de Cristina Petrescu

Invitați: Loredana Baltazar, Christian Crăciun

Moderator: Valentin Ajder

17:00 ePUBLISHER – eLITERATURA – eDIDACTICA – CORESI
Lansare de carte:„Atemporal. Versuri” de Mihai Boș

Moderator: Gina Micloș

Invitați: Mihai Boș, Adriana Crăciun, Irina Constantinescu

17:15 Editura Humanitas
Lansare de carte și sesiune de autografe: „Revoluția greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești“ de Tudor Dinu
Vor vorbi: Tudor Dinu, Ovidiu Pecican, Radu Gârmacea

17:30 Editura Bookzone
Horațiu Mălăele

17:45 Editura Humanitas

Bestsellerurile Gaudeamus
Prezintă: Gabriel Liiceanu, Lidia Bodea, Denisa Comănescu și Radu Paraschivescu 

18:00 Editura Eikon
RECITAL POETIC: „Hristos toamna”, de Vasile Iftime; „DETI. La ferestre scutece albe” de Vasile Iftime; „Postări pe cord deschis”, de Maria Nicolai; „Tandem cu umbrele” de A. T. Branca; „ Avantajul de a nu câștiga nimic” de Vasile Baghiu; „Cele două capete ale tăcerii”, de Vianu Mureșan

18: 00 ePUBLISHER – eLITERATURA – eDIDACTICA – CORESI
Lansare de carte: „Te iubesc. Roman de dragoste autobiografic”, volumele I și II, de Julien Tănase

Moderator: Gina Micloș

Invitați: Julien Tănase, Irina Constantinescu

19:00 Editura Eikon
RECITAL POETIC: „Umbră de ploaie/ Ombra di pioggia” de Camelia Ioniță Mikesch; „Hic et Nunc Poezii/Poesie1985-1998” de Fabrizio Dall`Aglio; „Coaja lucrurilor/ Il guscio delle cose, Domnița apei/La signora dell’acqua, Singurătatea focului/La solitudine del fuoco„ de Daniele Cavicchia; „Batantul fericirii”, de Valeria di Felice


Alegeri prezidențiale 2024: Tot ce trebuie să știi despre votare
National duminică, 24 noiembrie 2024, 07:30

Alegeri prezidențiale 2024: Tot ce trebuie să știi despre votare

Tot ce trebuie să știi despre...

Alegeri prezidențiale 2024: Tot ce trebuie să știi despre votare
Românii își aleg președintele: Primul tur al alegerilor prezidențiale are loc astăzi
National duminică, 24 noiembrie 2024, 07:00

Românii își aleg președintele: Primul tur al alegerilor prezidențiale are loc astăzi

Primul tur al alegerilor prezidențiale are loc...

Românii își aleg președintele: Primul tur al alegerilor prezidențiale are loc astăzi
Gabriel Cotabiță a decedat la vârsta de 69 de ani
National sâmbătă, 23 noiembrie 2024, 13:28

Gabriel Cotabiță a decedat la vârsta de 69 de ani

Artistul Gabriel Cotabiţă a murit la vârsta de 69 de...

Gabriel Cotabiță a decedat la vârsta de 69 de ani
Avertizare meteo: Cod galben de viscol și condiții severe de iarnă
National sâmbătă, 23 noiembrie 2024, 10:22

Avertizare meteo: Cod galben de viscol și condiții severe de iarnă

Avertizarea de cod galben de viscol până astăzi la ora...

Avertizare meteo: Cod galben de viscol și condiții severe de iarnă
National sâmbătă, 23 noiembrie 2024, 10:11

România și Bulgaria, aproape de aderarea completă la spațiul Schengen

De la 1 ianuarie, România şi Bulgaria urmează să adere la spaţiul...

România și Bulgaria, aproape de aderarea completă la spațiul Schengen
National sâmbătă, 23 noiembrie 2024, 09:56

Campania electorală s-a încheiat, urmează votul pentru alegerea președintelui

Campania electorală s-a încheiat, urmează votul pentru alegerea...

Campania electorală s-a încheiat, urmează votul pentru alegerea președintelui
National vineri, 22 noiembrie 2024, 17:14

Viktor Orban: aderarea României și a Bulgariei la spațiul Schengen va fi votată pe 12 decembrie

Aderarea României și a Bulgariei la spațiul Schengen va fi votată pe 12...

Viktor Orban: aderarea României și a Bulgariei la spațiul Schengen va fi votată pe 12 decembrie
National vineri, 22 noiembrie 2024, 15:30

Persoanele asigurate pot beneficia de servicii de prevenție, depistare, confirmare și monitorizare a bolilor grave

Servicii gratuite pentru persoanele asigurate la...

Persoanele asigurate pot beneficia de servicii de prevenție, depistare, confirmare și monitorizare a bolilor grave