Tarta de praz cu morcovi
Publicat de Cosmin Meca, 24 aprilie 2015, 10:23 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37
Ingrediente
- 4 morcovi
- 2 bucati praz
- 4 ouă
- 200 ml lapte
- 100 g telemea după gust
- ulei
- sare şi piper
Preparare
1. Morcovii se răzuiesc şi se trec prin răzătoarea cu ochiuri mari. Prazul se curăţă şi se taie rondele fine.
2. Într-o lingură de ulei, se călesc legumele până devin translucide şi apoi se lasă să se răcească.
3. Ouăle se bat ca pentru omletă, se adaugă laptele şi brânza trecută prin răzătoare.
4. Se amestecă ouăle cu legumele, sare şi piper, după gust, şi se toarnă într-o formă rotundă sau o cratiţă care merge la cuptor. Se dă la copt pentru 45 de minute până ce o scobitoare introdusă iese curată.