Publicat de Cosmin Meca,
6 octombrie 2015, 11:01 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37
Ingrediente necesare:
– 3 kg roșii
– 4 linguri sare grunjoasă
– 4-5 căpățâni de usturoi
– 2 litri apă
– frunze de vișin
– frunze de țelină
Mod de preparare:
Se aleg roșiile de mărime potrivită și se spală bine. Se așează în borcan un strat de frunze de țelină, roșii, usturoi, frunze de vișin, alte roșii și tot așa până se umple borcanul. Puteți înțepa roșiile cu o scobitoare de 3-4 ori, pentru a le pătrunde saramura. Preparăm un amestec din sare și apă călduță (1 lingură de sare la 1 litru de apă), fiarta in prealabil, amestecăm bine până se topește sarea și punem în borcane până umplem. În gura borcanelor punem frunze de țelină și închidem bine. Se sterilizează în prima zi 25 minute, iar a doua zi 10 minute.
Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Cookie-urile strict necesare
Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.