Toamna in bucatarie – reteta de rosii in saramura
Publicat de Cosmin Meca, 6 octombrie 2015, 11:01 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37
Ingrediente necesare:
– 3 kg roșii
– 4 linguri sare grunjoasă
– 4-5 căpățâni de usturoi
– 2 litri apă
– frunze de vișin
– frunze de țelină
Mod de preparare:
Se aleg roșiile de mărime potrivită și se spală bine. Se așează în borcan un strat de frunze de țelină, roșii, usturoi, frunze de vișin, alte roșii și tot așa până se umple borcanul. Puteți înțepa roșiile cu o scobitoare de 3-4 ori, pentru a le pătrunde saramura. Preparăm un amestec din sare și apă călduță (1 lingură de sare la 1 litru de apă), fiarta in prealabil, amestecăm bine până se topește sarea și punem în borcane până umplem. În gura borcanelor punem frunze de țelină și închidem bine. Se sterilizează în prima zi 25 minute, iar a doua zi 10 minute.