Tofu in sos de rosii (reteta potrivita pentru diabetici)
Publicat de Cosmin Meca, 6 februarie 2015, 11:56 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37
Ingrediente:
– 300g brânză tofu
– 5 roșii
– 1 ceșcuță sos roșii
– 1 ceapă
– 1 linguriță ghimbir ras
– 1-2 linguri ulei măsline
– sare, piper
Mod de preparare:
Se opăresc roșiile, se decojesc, se îndepărtează semințele și se pasează cu furculița. Se curăță ceapa, se taie mărunt și se înăbușe în uleiul încins. Se adaugă brânza tofu, tăiată în bucățele. Se lasă pe foc mic 5 minute.
Se toarnă sosul de roșii și roșiile pasate. Se presară ghimbirul ras și se mai lasă 5 minute. La final, se potrivește gustul de sare și piper.
Un preparat rapid și delicios, potrivit și pentru diabetici, ce poate fi servit alături de boabe fierte de quinoa, sau supă de legume.
Poftă bună și un weekend cât mai plăcut!