Top 6 cele mai sănătoase alimente
Publicat de Cosmin Meca, 9 septembrie 2016, 07:30
Alimentația este esențială și asta nu numai pentru cei care vor să nu ia proporții, ci și pentru persoanele care iși doresc să nu știe ce sunt problemele medicale. Cercetarile in domeniu arata care sunt cele mai sanatoase 6 alimente:
- Migdalele
Acestea sunt o sursă bogată de calciu, mineral esențial pentru întărirea oaselor. De asemenea, acestea conțin și o cantitate impresionantă de fier. Datorită acestui aspect, migdalele ajută la producerea celulelor roșii din sânge.
În plus, sunt studii ce au demonstrat că cei care consumă în fiecare dimineață, pe stomacul gol, câteva migdale și-au îmbunătățit memoria.
- Avocado
Nici avocado nu ar trebui să lipsească din alimentația ta. Acestea conțin din plin fibre, potasiu, vitamina E, complexul de vitamine B si acidul folic.
E bine de știut că avocado previne diverse tipuri de cancer, protejează ficatul împotriva hepatitei, reglează tensiunea arterială, controlează diabetul și reduce riscul de accident vascular cerebral.
- Anghinare
Specialiștii spun că aceaste plante conțin din plin fier și cupru și le recomandă pentru prevenirea anemiei. De asemenea, anghinarele previn cancerul de prostată, leucemia sau cancerul de sân. Totodată, aceste plante stabilizează nivelul de sânge din organism.
- Zmeură
125 de grame de zmeură are 60 de calorii, un gram de grăsimi, 0 mg de colesterol, 0 mg de sodiu, 14 g de carbohidrați, 9 g de fibre, 6 g de zaharuri, un gram de proteine.
Este bine de știut că acest fruct zmeura poate să inhibe dezvoltarea celulelor canceroase și a unor tumori în diverse părți ale corpului, inclusiv colon. În plus, aceste fructe sunt recomandate persoanelor care doresc să slăbească.
5 .Linte
Lintea conține din plin minerale (fosfor, fier, zinc şi magnezi). Fosforul este esențial în menţinerea sănătăţii oaselor şi a dinţilor. Alături de minerale, lintea este o sursă bogată de vitamine, în special de vitamine din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6 si B9).
- Nuci
Cu un conţinut ridicat de proteine, lipide, glucide şi celuloză, nucile sunt extrem de bogate şi în sodiu, potasiu, calciu, magneziu, clor, fosfor, sulf, fier, cupru, zinc şi iod. În plus, nucile mai conțin și vitaminele C, B1, B2, B5, vitamina PP şi caroten . O mână de nuci consumate zilnic duce la îmbunătăţirea stării de spirit, energizează şi diminuează senzaţia de oboseală.
Sursa: clicksanatate.ro