Tortilla de patatas – omleta spaniola cu cartofi
Publicat de Cosmin Meca, 5 iunie 2015, 06:30 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37
Omleta cu cartofi constituie un mic dejun sănătos și sățios, dar și un prânz delicios sau o cină rapidă. Încercați această minunată rețetă, nelipsită de pe mesele spaniolilor!
Ingrediente:
- 2 cartofi mari
- 5 ouă
- ulei pentru prăjit
- sare
- piper
- salată pentru servire
- opțional puteți îmbogăți omleta și cu alte ingrediente: bacon, chorizo, roșii, ceapă, ciuperci, ardei, etc
Preparare:
- Dacă doriţi să faceţi tortilla la cuptor, încingeţi cuptorul la 140 de grade Celsius.
- Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i în rondele sau cubuleţe.
- Prăjiţi cartofii la temperatură medie. Cartofii trebuie să se pătrundă fără să prăjească, fără să-şi schimbe culoarea.
- Scoateţi cartofii şi lăsaţi-i să se răcorească puţin. Presăraţi puţină sare pe ei.
- Bateţi ouăle cu sare şi piper.
- Amestecaţi cartofii cu ouăle şi turnaţi totul într-o tigaie sau într-un vas termorezistent.
- În cazul în care doriți să mai adăugați și alte ingrediente (bacon, chorizo, roșii, ceapă, ciuperci, ardei, etc), acestea trebuie călite înainte, iar apoi se amestecă împreună cu cartofii și se toarnă ouăle bătute peste. În acest caz, este indicat sa folosiți 6-7 ouă.
Poftă bună și un weekend cât mai relaxant!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.