Connect with us

Evenimente

Tot ce mananca si bea Regina Marii Britanii la fiecare masa

În timp ce ne imaginăm că Regina Marii Britanii se bucură de mese rafinate și de preparate sofisticate în fiecare zi, se pare că lucrurile nu stau tocmai așa.

Published

on

În timp ce ne imaginăm că Regina Marii Britanii se bucură de mese rafinate și de preparate sofisticate în fiecare zi, se pare că lucrurile nu stau tocmai așa. Conform The Thelegraph, de două ori pe săptămână bucătarul șef al casei regale, Mark Flanagan, îi oferă reginei un întreg meniu cu sugestii de preparate, Majestatea Sa dându-și acordul asupra unora dintre bunătăți sau, pur și simplu, scoțând de pe listă preparatele care îi displac. 

Regina își începe ziua cu ceai și biscuiți. Ea bea în fiecare zi o ceașcă plină cu ceai Earl Grey, fără zahăr sau lapte, alături de câțiva biscuiți. Apoi terece la micul dejun care include cereale, dar și fructe. Regina este fană a cerealelor cu fulgi de ovăz. Uneori optează pentru pâine prăjită și marmeladă. După caz, în unele zile se bucură de o porție de somon afumat cu ouă omletă și trufe. Dar și în acest caz Elisabeta are gusturi mai interesante, căci, potrivit The Guradian, preferă ouăle de culoare maro.

Înainte de masa de prânz, ea se bucură de un pahar de gin cu o felie de lămâie și multă gheață. Masa de prânz este simplă și conține pește și legume.  Fostul Bucătar regal Darren McGrady a spus că îi place să mănânce un anumit tip de pește, la care adaugă spanac și dovlecei, perparate la grătar. În alte zile, regina alege pui la grătar cu salată. De asemenea, tot bucatarul regal a dezvaluit faptul ca regina are o regulă strictă atunci când mănâncă singură – meniul să nu includă cartofi, orez sau paste.

Un alt ritual al reginei este ceaiul din fiecare după-amiază. Ea servește un sandwich cu somon afumat, ouă și maioneză, sau șuncă și muștar, precum și sandwich cu gem, tăiat sun forma unui rotund de mărimea unui ban englezesc. De asemenea, aici se adaugă și biscuiți și prăjiturele, favoritele sale fiind cele cu miere și cu smântână, ghimbir, fructe, dar și tortul cu biscuiți pe care Kate și William l-au servit la nunta lor.

Pentru cină, regina alege întotdeauna file de vită sau carne de vânat, fazan, sau somon, toate provenind de la fermele din Sandringham și Balmoral. Carnea este transformată în friptură scoțiană și este servită cu un sos de ciuperci, smântână și whisky.

Regina adoră ciocolata, indiferent dacă este un brand de lux, sau unu pe care îl găsești în toate magazinele alimentare. Și nu în ultimul rând, ziua Reginei se încheie la cină cu un pahar de șampanie.