Ascultă Radio România Oltenia - Craiova Live

Tot ce știm despre Rogue One: subiect extins, Death Trooperii, orașul sfânt Jedha și secretele eroinei

Radio România Oltenia

Publicat de Cosmin Meca, 30 noiembrie 2016, 22:00

Star Wars: Rogue One, din 16 decembrie în cinematografele noastre

„Rogue One: A Star Wars Story” este primul dintr-o serie de filme de sine stătătoare care sunt dezvoltate pentru a completa noua saga de filme Star Wars și pentru a permite realizatorilor să exploreze universul Războiului Stelelor cu stiluri și moduri diferite de a spune poveștile.

Centrată în jurul echipei rebelilor care a furat planurile pentru originala Death Star între Episodul 3 („Răzbunarea lui Sith” din 2005) și Episodul 4 (originalul „O nouă speranţă” din 1977), „Rogue One” se lansează în cinematografe pe 16 decembrie. Pentru a avea răbdare până atunci, iată informaţiile esenţiale despre „Star Wars: Rogue One” dezvăluite până în prezent – plus unele detalii exclusive.

Ceea ce se știe deja este că Jedha este Țara Sfântă pentru adepţii Forței. „Forța în Star Wars este, în principiu, ca o religie, și ei își pierd credința în perioada în care începe filmul”, spune regizorul Gareth Edwards. Disney împărtășește câteva detalii suplimentare despre planetă pe StarWars.com: „Un mic deșert lunar îngheţat de o iarnă permanentă, Jedha este căminul uneia dintre primele civilizații care explorează natura Forței. O lume importantă la un moment dat pentru Ordinul Jedi, Jedha serveşte ca un loc sfânt pentru pelerinii din întreaga galaxie, care caută îndrumare spirituală. Acum, Imperiul ocupă Jedha, iar o luptă prelungită între forțele imperiale și rebelii împrăștiaţi se desfășoară pe vechile străzi”.

După cum am menționat la început, Rogue One este amplasat între evenimentele din „Răzbunarea lui Sith” și „O nouă speranţă” și urmăreşte un grup de rebeli și vânători de recompense în timp ce încearcă să fure planurile originale ale Death Star – planuri care ajung în cele din urmă în mâinile a doi droizi și duc la un copil numit Luke.

Ştim că Jynul interpretat de Felicity Jones este recrutat de Rebeli ca să-și asume misiunea, în ciuda – sau probabil din cauza – trecutul ei nemilos, criminal. Personajul negativ, directorul Orson Krennic, este interpretat de Ben Mendelsohn și este şeful diviziei de arme a Imperiului – și întâmplător responsabil pentru Death Star. Respectând canonul Star Wars, unitatea de arme experimentale a Imperiului și producția Death Star sunt conduse de pe Scarif, o planetă paradisacă. În „Rogue One” va fi prima dată când vedem acest loc pe ecran…

Distribuţia „Star Wars: Rogue One” prezintă o nouă echipă

Carrie Fisher? Nu. Mark Hamill? Nici măcar. Harrison Ford? La revedere. O aventură Star Wars nou nouţă înseamnă a o distribuţie aproape de la zero.

Totuși, „Rogue One” urează bun venit câtorva personaje cunoscute fanilor, printre care Șeful Senatului Rebelilor, Mon Mothma, jucat și de această dată de Genevieve O’Reilly.

Actriţă nominalizată la Oscar și star în „Teoria întregului”, Felicity Jones preia rolul principal al lui Jyn Erso. E regalitatea din Rogue One, doamna principală, starul. „Are un trecut problematic. Ea a fost reținută [de Rebeliune] și i se oferă posibilitatea să fie de folos. Și fiind de folos, poate să-şi reducă pedeapsa… E o adevărată supraviețuitoare. Ea devine în poveste un fel de Ioana d’Arc”, a spus pentru EW Kathleen Kennedy, preşedintele şi producător Lucasfilm.

Trailerul internațional pentru „Star Wars: Rogue One” ne dezvăluie, în plus faţă de celelalte două locale, câteva detalii despre rolul lui Galen Erso în film. Se pare că rebelii știu despre Death Star din cauza unui mesaj trimis de către tatăl lui Jyn Erso, Galen (Mads Mikkelsen).

Noii droizi, Death Trooperii, noul Darth Vader

Pentru a crea aspectul și senzația dorite pentru Rogue One, regizorul Gareth Edwards și directorul de imagine Grieg Fraser s-au întors la lentilele folosite în anii 1970 pentru camerele de filmat și le-au combinat cu tehnologie digitală modernă.

Crearea noului droid K-2SO, jucat în performance capture și cu vocea lui Alan Tudyk, a cerut contribuția echipelor Industrial Light & Magic (ILM) și a lui Neal Scanlan plus a echipei lui de specialiști. K-2SO a fost primul film creat ca machetă la scara reală de către echipa lui Scanlan, apoi realizat prin efecte vizuale.

Reconstituirea look-ului lui Darth Vader a fost o provocare pentru scenografii Glyn Dillon și David Crossman, ținând cont că în fiecare din filmele Star Wars a existat câte o discretă modificare a ținutei eroului negativ: de exemplu, în fiecare film din serie casca lui Darth Vader e mai strălucitoare decât cea din predecesorul, însă după multe dezbateri, regizorul a declarat că preferă varianta mată, așa cum a apărut pentru prima oară în A New Hope. Rezultatul este o reproducere exactă a look-ului lui Darth Vader. Centura arată exact la fel ca aceea din A New Hope, mergând până la micile zgârieturi de pe ea. Iar piesa de piept este lemn vopsit cu nasturi de lemn lipiți.

Pe lângă celebrii Stormtrooperi, regizorul Gareth Edwards a dorit să aducă fanilor ceva nou și intimidant. Și așa au luat naștere Death Trooperii. Aceștia, creați special pentru Rogue One, sunt un grup de luptători de elită costumați mereu în negru. În timp ce costumele de Stormtrooper sunt făcute pentru oricine peste un metru șaizeci înălțime, înfricoșătorii Death Trooperi au peste un metru optzeci înălțime.

Regizorul și-a dorit ca personajele din Rogue One să arate natural și să se potrivească în mod realist în mediul din jurul lor, așa că pentru a reuși acest lucru creaturile au fost tratate ca și actori pe platou, chiar până în punctul în care li se arăta praful și sudoarea de pe piele, ca și oricărui alt actor de pe platou. Un platou de filmare familiar fanilor este baza rebelilor Yavin 4, așa cum apare în Star Wars: A New Hope. Totuși, din cauza constrângerilor de buget, Lucas a putut construi numai o parte din baza rebelilor, recreând restul prin pictură de fundal.

Orașul sfânt Jedha

În plus, echipa a fost capabilă să reconstruiască pe platou întreaga stație Yavin 4 – aerodromul Cardington Airfield din Anglia. Hangarele enorme au oferit scenografilor posibilitatea de a construi Yavin 4 la scară reală. Întregul platou de filmare a măsurat lungimea de 120 de metri pe lățimea de 65 de metri.

Hangarul Yavin 4 a fost reconstruit pe toate părțile, având inclusiv figuranții în costume. Platoul Jedha a fost reconstruit în mod similar, și producătorii au filmat cât de mult de posibil pe locație, pentru a menține filmul apropiat de realitate și pentru a respecta viziunea regizorului Gareth Edwards. Atunci când a fost necesar ecranul verde, producția a construit cât mai mult posibil și din platou, pentru a avea o referință obiectivă de scară despre cum vor arăta și se vor simți efectele speciale.

Ca sursă de inspirație pentru orașul sfânt Jedha, scenografii s-au inspirat din Ierusalimul antic și din fortăreața Masada din Israel. Altă sursă de inspirație a fost Parisul din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Cu un orizont larg și ușor accesibil, aerodromul Bovingdon, o fostă bază RAF nefolosită de aproape jumătate de secol, a fost ideal pentru a recrea insulele Maldive. Nu a fost nevoie decât de nisip și de palmieri: 2000 de tone de nisip și 60 de palmieri din Spania, plus o plajă și apa reciclată de la Pinewood. De altfel, scenografii au reciclat în jur de 211000 de galoane de apă într-un rezervor uriaș de 65 pe 35 de metri. Odată ce platoul „Maldivelor” de la aerodromul Bovingdon a fost finalizat, măsura 250 pe 150 de metri, în jur de patru hectare.

sursa:cinemagia.ro

Etichete:
Motivul real pentru care orice pisică are o obsesie pentru bradul de Crăciun. Ce crede că este, de fapt
Fapt divers miercuri, 25 decembrie 2024, 15:07

Motivul real pentru care orice pisică are o obsesie pentru bradul de Crăciun. Ce crede că este, de fapt

Motivul real pentru care orice pisică are o obsesie pentru bradul de...

Motivul real pentru care orice pisică are o obsesie pentru bradul de Crăciun. Ce crede că este, de fapt
Cozonac pufos cu nucă. Secretul cu care nu dai greș niciodată:”rezultatul final merită fiecare efort”
Fapt divers duminică, 22 decembrie 2024, 13:52

Cozonac pufos cu nucă. Secretul cu care nu dai greș niciodată:”rezultatul final merită fiecare efort”

Cozonac pufos cu nucă. Secretul cu care nu dai greș niciodată:”rezultatul final merită fiecare...

Cozonac pufos cu nucă. Secretul cu care nu dai greș niciodată:”rezultatul final merită fiecare efort”
De ce a dispărut Agatha Christie timp de 11 zile?
Fapt divers joi, 19 decembrie 2024, 11:16

De ce a dispărut Agatha Christie timp de 11 zile?

De ce a dispărut Agatha Christie timp de 11...

De ce a dispărut Agatha Christie timp de 11 zile?
Totul despre Crăciuniță sau Steaua Crăciunului. Cum să o păstrezi înflorită tot anul
Fapt divers marți, 17 decembrie 2024, 09:00

Totul despre Crăciuniță sau Steaua Crăciunului. Cum să o păstrezi înflorită tot anul

Cum să o păstrezi înflorită tot...

Totul despre Crăciuniță sau Steaua Crăciunului. Cum să o păstrezi înflorită tot anul
Fapt divers sâmbătă, 14 decembrie 2024, 10:47

ISU Gorj -recomandări de sărbători

Recomandări ISU...

ISU Gorj -recomandări de sărbători
Fapt divers vineri, 13 decembrie 2024, 10:53

Noi speranțe pentru viața extraterestră! Ce a găsit o misiune NASA pe planeta pitică Ceres?

Noi speranțe pentru viața extraterestră! Ce a găsit o misiune NASA pe planeta pitică...

Noi speranțe pentru viața extraterestră! Ce a găsit o misiune NASA pe planeta pitică Ceres?
Fapt divers miercuri, 11 decembrie 2024, 08:43

Ce au căutat românii pe Google în 2024. Topul celor mai populare subiecte din țara noastră

Ce au căutat românii pe Google în 2024. Topul celor mai populare subiecte din țara...

Ce au căutat românii pe Google în 2024. Topul celor mai populare subiecte din țara noastră
Fapt divers luni, 2 decembrie 2024, 10:27

Cele două vârste la care oamenii trec printr-o „explozie de îmbătrânire”

Cele două vârste la care oamenii trec printr-o „explozie de...

Cele două vârste la care oamenii trec printr-o „explozie de îmbătrânire”