Connect with us

Fapt divers

Ultima delicatesa la Moscova: burgeri cu carne de nutrie

Din aceasta toamna carnea de nutrie a ajuns pe mesele catorva restaurante din Moscova

Published

on

Nutria, sau sobolanul de rau, cunoscuta mai ales pentru blana ei din care se fac haine de iarna, a intrat recent si in atentia bucatarilor din Rusia.

Din aceasta toamna, carnea de nutrie a ajuns pe mesele catorva restaurante din Moscova, relateaza The Guardian.

Sa mananci carne de sobolan pare ceva de neimaginat, ce iti aduce aminte de perioadele in care sovieticii mureau de foame in timpul asediului asupra orasului Leningrad, comenteaza ironic publicatia citata. Takhir Kholikberdiev, un chef de 35 de ani din Moscova, vede altfel lucrurile, preferand sa spuna ca isi dezvolta afacerea pe ingrediente locale.

In restaurantul sau din centrul Moscovei, le serveste clientilor burgeri cu carne de nutrie , iar in meniu exista diverse alte feluri bazate pe carnea rozatorului.

Cei care sunt inspaimantati de gandul ca mananca sobolani sunt neinformati, spune Kholikberdiev.

„Este un animal foarte curat. Nu numai ca este ierbivor, dar spala tot ce mananca. Iar carnea de nutrie este foarte bogata in acizi omega-3. Multi doctori si nutritionisti o recomanda”, sustine el.

Gustul burgerului de nutrie este fad, asemanator celui de curcan, relateaza sursa citata. Printre felurile cu care bucatarul isi imbie clientii se numara hotdogul de nutrie, dar si sarmalutele de nutrie.

Pe de alta parte, nutriile se inmultesc intr-un ritm alarmant in ultima perioada, iar in fermele de la tara ele sunt usor de crescut, iar asta ar fi un avantaj pentru cei care vor sa le introduca in meniul restaurantelor.

Sursa : Ziare.com