Verdeţurile de primăvară, bune pentru sanatate
Publicat de Cosmin Meca, 7 martie 2016, 07:30
Verdeţurile de primăvară au invadat pieţele, aşa că este vremea să ne fortificăm organismul şi să eliminăm toxinele depozitate în timpul anotimpului rece.
- Urzicile revitalizează organismul prin conţinutul complex de vitamine, minerale, proteine şi glucide. Nu ar trebui să lipsească primăvara din alimentaţia noastră, ele având numeroase beneficii pentru sănătate: combat anemia, curăţă sângele, ajută la secreţia bilei, scad glicemia, previn şi tratează diabetul.
- Ştevia reglează nivelul de zahăr din sânge. Este benefică pentru tratarea unor afecţiuni precum hipertensiune, diabet, oboseală, indigestie, deranjamente stomacale. Îmbunătăţeşte nivelul de energie, întăreşte sistemul imunitar şi stimulează activitatea mentală.
- Spanacul este un întăritor al sistemului imunitar, are numeroase proprietăţi nutritive şi tonifiante. Această legumă ajută la purificarea tubului digestiv, la tonifierea miocardului şi la stimularea activităţii inimii. Consumul de spanac stimulează secreţiile gastrice, pancreatice şi biliare şi este un tonic al sistemului nervos.
- Specialiştii spun că leurda are efecte miraculoase asupra întregului organism, de la inimă şi până la sistemul digestiv, de la sănătatea vaselor de sânge şi până la modul optim în care reglează sistemul imunitar şi sistemul endocrin.
- Frunzele de lobodă sunt diuretice, laxative şi detoxifiante. Pigmentul său roşu intens atestă prezenta unor antioxidanţi puternici, care ajută la regenerarea organismului şi creşterea rezistenţei în faţa bolilor.