VIAȚA DINCOLO DE CĂRBUNE, primul documentar interactiv online despre tranziția justă a județului Gorj (AUDIO)
Publicat de Alin Cirtina, 27 martie 2024, 16:29
Primul documentar interactiv despre tranziția principalei regiuni carbonifere din România, județul Gorj, de la o regiune monoindustrială la o economie cu emisii reduse de CO2, VIAȚA DINCOLO DE CĂRBUNE, a fost lansat în format bilingv, română-engleză.
Documentarul a fost realizat cu ajutorul platformei Klynt, iar regia și imaginea sunt semnate de Mihai Stoica, director executiv 2Celsius. Structurat pe capitole tematice, documentarul web VIAȚA DINCOLO DE CĂRBUNE prezintă în mod interactiv atât istoria regiunii și rolul economic și identitar al industriei extractive în dezvoltarea acesteia, cât și provocările semnificative sociale, economice, sanitare și de mediu pe care industria continuă să le
genereze.
Mai mult decât atât, documentarul pune în lumină potențialul cultural și natural al Gorjului și al comunităților gorjene de a se reinventa, de a se dezvolta ca parte dintr-o economie prietenoasă cu oamenii și cu mediul înconjurător.
Cu detalii Eliza Barnea, coordonator campania ,,Tranziția justă,, derulată de Bankwatch Romania. Un interviu realizat de Mirela Dobre.
Documentarul web VIAȚA DINCOLO DE CĂRBUNE este disponibil în română și engleză și poate fi accesat, începând de azi, la adresa viatadincolodecarbune.ro
Despre Bankwatch România
Bankwatch România este o asociație înființată în 2012, al cărei scop este de a preveni impactul negativ de mediu și social al proiectelor publice și private și de a promova alternative durabile și participarea publicului la luarea deciziilor. Domeniul principal de activitate al asociației este reducerea poluării în sectorul energetic, cu accent pe reducerea utilizării combustibililor fosili.
Despre 2Celsius
2Celsius este o organzație non-guvernamentală cu profil de mediu, înființată în 2010, care militează pentru îmbunătățirea politicilor de energie și a politicilor climatice la nivel național și european. 2Celsius este membră a celor mai mari rețele europene de mediu, printre care Transport&Environment, European Environmental Bureau și CAN Europe.
A consemnat Mirela Dobre, Radio Oltenia Craiova.
Sursă foto: Coordonator Comunicare – Bankwatch România