Volumul „A fost odată la radio (1928-1938)”, la 95 de ani de Radio România
Publicat de Cosmin Meca, 20 noiembrie 2023, 13:28
Cartea poartă semnătura jurnalistei Monica Stoica.
17 Noiembrie 2023, 14:32
La 95 de ani de Radio România, jurnalista Monica Stoica aduce în peisajul publicistic volumul „A fost odată la radio (1928-1938)”.
Publicată de Editura Universității din București, cartea este parte din teza de doctorat „Radio România – vector de comunicare culturală în perioada interbelică”, o cercetare științifică de pionierat în domeniu comunicării culturale radiofonice românești și internaționale despre rolul avut de Radio România în culturalizarea și educarea populației în perioada interbelică, resursa umană cooptată în procesul editorial și impactul avut la public.
Lansarea este programată pe 25 noiembrie, la Târgul de Carte Gaudeamus Radio România din Pavilionul Central al Romexpo București.
Volumul se adresează studenților și specialiștilor filologi, jurnaliști, sociologi, cât și publicului larg care dorește să afle unde se situa România, între 1928 și 1938, pe palierul comunicării radiofonice internaţionale.
Monica Stoica este doctor în filologie al Universității din București, iar, de 23 de ani, este jurnalistă la Radio România.
De numele său se leagă importante proiecte editoriale realizate la Radio România Actualități și Radio România Internațional, printre care realizarea și coordonarea celui mai amplu program editorial din istoria radioului public românesc, „România-stare de urgență” difuzat la Radio România Actualități pentru care a primit și premiul UZPR pe anul 2020 la categoria Radio.
În paralel cu activitatea radiofonică, Monica Ghiță Stoica este și profesor asociat la Facultatea de Litere a Universității din București, Departamentul de Științe ale Comunicării.
De asemenea, a participat la conferințe științifice și a publicat, în reviste din țară și din străinătate, o serie de articole cu ramificații interdisciplinare, la granița dintre literatură și comunicare.