Ziua Internaţională a Monitorizării Calităţii Apei
Publicat de Cosmin Meca, 18 octombrie 2015, 12:19
„Ziua Internaţională a Monitorizării Calităţii Apei”este un eveniment menit să conştientizeze şi să stimuleze interesul cetăţenilor pentru importanţa apei curate. A fost marcată pentru prima dată în România în anul 2004.
Ziua Mondială a Monitorizării Calităţii Apei poate fi aleasă propria Zi Mondială a Monitorizării Calităţii Apei de către fiecare participant, oricând între 22 martie şi 31 decembrie, fiind un program aparţinând Federaţiei Managementului de Calitate a Apei şi Asociaţiei Internaţionale a Apelor.
World Water Monitoring Day este un program internaţional de educaţie şi informare care se bazează pe conştientizarea şi implicarea publică în protejarea resurselor de apă din întreaga lume prin angajarea cetăţenilor să efectueze o monitorizare de bază a surselor locale de apă. Coordonatorii de WWMD, Water Environment Federation (WEF) şi International Water Association (IWA), au în obiective planul de a extinde participarea la un milion de oameni în 100 de ţări până în 2012.
Apărută în 1928, Water Environment Federation (WEF) este o organizatie non-profit cu profil tehnic şi educaţional, cu mai mult de 35.000 de membri individuali şi 81 asociatii afiliate ca membri, care reprezintă aproximativ 50.000 profesionişti în calitatea apei în întreaga lume. WEF şi asociaţiile sale membre au ca scop misiunea de a păstra şi îmbunătăţi mediul în general şi caliaitea apei în special, la nivel mondial.